Tortosa

Notícia

“Rebutgem el pressupost municipal perquè no aborda les actuacions prioritàries”

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha rebutjat el pressupost de l’Ajuntament per a l’exercici del 2020 perquè no aborda les actuacions prioritàries pel futur de la ciutat. “No aprovem el pressupost municipal per qüestions formals i de fons”, ha assenyalat el portaveu d’Esquerra-Tortosa Sí, Xavier Faura. En aquest sentit, Esquera Republicana considera totalment insuficient que es destinen 130.000 euros per l’arranjament de voreres o 65.000 euros per l’eliminació de barreres arquitectòniques.
 
La majoria del plenari de l’Ajuntament de Tortosa ha rebutjat el pressupost per al 2020 plantejat pel govern de Junts per Tortosa que ha rebut el suport del PSC. “Rebutgem el pressupost municipal perquè no aborda les actuacions prioritàries com són la rehabilitació de les muralles, el nucli antic, l’arranjament de voreres, l’enllumenat o la construcció d’una llar d’infants municipal”, ha manifestat Faura. En canvi, el pressupost municipal inclou actuacions com la inversió d’1,7 milions d’euros per ampliar l’auditori Felip Pedrell, proposta que ha estat rebutjada dues vegades pel ple municipal; 100.000 euros pel projecte del pavelló a l’antic col·legi Sant Josep, quan l’edifici encara no ha estat cedit a l’Ajuntament o 198.000 euros d’inversió als terrenys de Renfe, que tampoc són de propietat municipal.
A més, Esquerra Republicana-Tortosa Sí s’ha oposat als comptes municipals per una qüestió de forma. Concretament per l’increment de costos de personal de TortosaSport, previst en un 17,42% respecte d’aquest últim any. “Tal com adverteix l’interventor municipal això supera qualsevol previsió a l’alça, a més no defineixen com es durà a terme aquesta nova contractació de personal”, ha manifestat Faura, que també ha qüestionat l’aportació de l’Ajuntament de 665.300 euros a TortosaSport per compensar el dèficit d’explotació.
El portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí també ha estat crític amb la concessió de subvencions, ja que es destina una partida de 533.570 euros a subvencions d’adjudicació directa i només 151.000 subvencions atorgades en concurrència competitiva. “Això genera sospites de clientelisme i de manca de transparència amb la gestió dels diners públics”, ha conclòs Faura.