Tortosa

Notícia

El grup d’Esquerra-Tortosa Sí demana la incorporació de l’Ajuntament al Comebe

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha registrat una moció a l’Ajuntament, perquè es debati en la pròxima sessió plenària ordinària, que demana la integració de l’Ajuntament de Tortosa al Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre. “El Comebe és un organisme que contribueix al coneixement, la difusió dels espais i dels fets històrics de la Guerra Civil. Un organisme que aquesta setmana ha aprovat els nous estatuts i ha incorporat quatre nous ajuntaments. Pensem que Tortosa, que va ser front de guerra durant la Batalla de l’Ebre s’hi hauria d’incorporar”, ha dit el portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura, que ha recordat que l’adhesió al Comebe era una de les propostes del programa electoral d’Esquerra en les últimes eleccions municipals.
 
 
La moció del grup d’Esquerra insta l’Ajuntament a iniciar els tràmits necessaris per a demanar la integració de l’Ajuntament al Comebe, així com notificar l’acord a les entitats de memòria democràtica del territori, incloent-hi Amics i Amigues de l’Ebre i la Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes. “La integració de Tortosa en aquest consorci ajudarà a l’estudi i la investigació dels espais, a més permetrà que la ciutat entre a formar part de la Xarxa d’Espais de Memòria, la qual cosa permetrà una projecció estatal i internacional d’aquests espais”, ha manifestat Faura.

El Comebe és un ens adscrit a l’administració de la Generalitat, mitjançant el departament de Justícia. Els seus membres són entitats municipals i entitats públiques i privades sense afany de lucre. Per tal d’integrar-se al Comebe és requisit haver tingut participació en la Batalla de l’Ebre. Aquesta setmana el govern ha aprovat els nous estatuts del Comebe i ha incorporat els ajuntaments de l’Aldea, Amposta, Xerta i l’EMD de Campredó. A més, els nous estatuts incorporen un consell científic i pedagògic amb universitats, historiadors, arqueòlegs i associacions culturals.