Tortosa

Notícia

Esquerra Republicana-Tortosa Sí proposa ajuts al comerç, habitatge social i més rutes de vianants per minimitzar l’impacte de la Covid-19

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha presentat un paquet de mesures econòmiques i socials per minimitzar l’impacte de la Covid-19 a la ciutat, unes mesures que ha traslladat a l’equip de govern per tal que les incorpore al seu pla d’actuació. Una línia de subvencions per a comerciants i restauradors, amb una dotació de 400.000 euros, l’increment gratuït de l’espai comercial, la creació d’un parc d’habitatge social amb un mínim de 30 habitatges i més rutes de vianants són algunes de les propostes. “Aquestes mesures són compatibles i complementen les mesures que el govern municipal ha anunciat que posarà en marxa”, ha dit el portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura.
 
Les subvencions dirigides a empreses i autònoms dedicats al comerç al detall o la restauració tindrien un import màxim de 1.500 euros per sol·licitant. Pel que fa a les despeses que es podrien subvencionar, el grup municipal d’Esquerra proposa que siguin les taxes i arbitris municipals de l’exercici de 2020, el lloguer de l’establiment on s’exerceix l’activitat (durant la declaració de l’estat d’alarma), el cost dels serveis i subministraments (també durant l’estat d’alarma), així com el cost dels serveis informàtics. També es proposa subvencionar les inversions en transformació digital per a fomentar la comercialització en línia.
Una altra de les mesures de suport al comerç consisteix a permetre als comerciants al detall la utilització de la via pública per instal·lar els seus taulells al carrer, per tal d’evitar la concentració de persones en espais tancats. Pel que fa a la restauració, Esquerra-Tortosa Sí demana a l’Ajuntament la flexibilització de la normativa que regula la instal·lació de terrasses.
Quant a les mesures socials, el grup d’Esquerra reclama la creació d’un parc d’habitatge social. “Per tal d’atendre les necessitats immediates i amb la previsió que les necessitats d’habitatge de les famílies vulnerables es dispararà, l’Ajuntament hauria de disposar d’un mínim de 30 habitatges”, ha manifestat Faura.
Altres propostes en matèria social són incrementar en 30.000 euros la partida pressupostària destinada al programa ‘tiquet fresc’ i dotar de més personal el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament.
Finalment, el grup d’Esquerra Republicana demana incrementar l’espai de les rutes de vianants amb l’objectiu de mantenir les distàncies de seguretat sanitària. “Calen més espais per a caminar i anar en bicicleta, perquè la circulació sigui més ordenada i es respecten les distàncies de seguretat s’han de marcar rutes”, ha assenyalat el portaveu d’Esquerra. També en l’àmbit de la via pública, es demana posar en marxa les fonts d’aigua i incorporar-ne de noves amb un sistema de pedal que permeti una neteja de mans més segura.