Tortosa

Notícia

Esquerra Republicana-Tortosa Sí reclama a l’Ajuntament que no cedeixi el romanent de tresoreria a l’Estat

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí reclama a l’Ajuntament de Tortosa que no traspasse el romanent de tresoreria a l’Estat i rebutge l’acord signat entre el govern de l’Estat i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), un acord que no afavoreix els ajuntaments sinó que pretén treure profit dels estalvis de les administracions locals. “Demanem a l’alcaldessa que es plante i no cedeixi els romanents a l’Estat com ja han fet altres municipis, o és que el seu soci de govern socialista no li permet?”, ha manifestat el portaveu del grup d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura.
 
El grup municipal d’Esquerra Republicana sosté que els estalvis de l’Ajuntament tortosí han de servir per a fer front a la reactivació socioeconòmica de la ciutat, uns recursos que han de ser gestionats des de l’Ajuntament per atendre les necessitats de la ciutadania, especialment en un context d’emergència econòmica i social com l’actual. “La proposta de l’Estat és una fórmula més de recentralització, l’alcaldessa de Tortosa no pot mirar cap a una altra banda per mantenir el seu acord amb els socialistes i desatendre així els interessos dels tortosins i tortosines”, ha assenyalat Faura.

Des d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí demanen a l’alcaldessa de Tortosa que signe la moció proposada per l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, com ja han fet altres localitats veïnes. Les associacions municipalistes han instat a tots els alcaldes a oposar-se a la cessió del romanent de tresoreria a través d’un decret d’alcaldia.

Esquerra Republicana considera la proposta de l’Estat “inadmissible” i un nou atac a les administracions locals, que ja han estat perjudicades des de l’aprovació de la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària i la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL).