Tortosa

Notícia

Esquerra Republicana-Tortosa Sí interpel·la el govern local sobre les mesures excepcionals adoptades per fer front a la Covid-19

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha registrat una bateria de preguntes a l’Ajuntament de Tortosa per tal que faci públic quines mesures excepcionals emprendrà per fer front a la Covid-19 els pròxims mesos, atès que durant el rebrot de la pandèmia d’aquest estiu Tortosa ha patit un repunt important. “Demanem a l’alcaldessa Meritxell Roigé que explique a la ciutadania quines actuacions durà a terme l’Ajuntament i com es coordinarà l’actuació des de l’àmbit municipal amb el departament de Salut”, ha manifestat el portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura.
 
Una de les qüestions que el grup municipal republicà planteja és conèixer el nombre de persones amb què s’han reforçat els serveis socials de l’Ajuntament, per tal de donar suport a les persones vulnerables afectades per la crisi derivada de la pandèmia. També interpel·la el govern local perquè explique quins espais municipals s’han posat a disposició dels centres d’assistència primària perquè puguin dur a terme la campanya de vacunació de la grip.

Pel que fa a la campanya dels cítrics, Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha  preguntat quins espais s’ha previst habilitar per l’aïllament de temporers afectats per la Covid-19, així com quins espais municipals s’habilitaran en cas que hi hagi necessitat d’ampliar l’espai dels centres educatius. També es demana informació al govern municipal sobre la possible signatura d’un conveni entre l’Ajuntament de Tortosa i el departament de Salut per la coordinació dels serveis en la gestió de la Covid-19 a Tortosa, conveni que altres ajuntaments ja han signat.

Finalment, Esquerra Republicana-Tortosa Sí reclama informació sobre el nombre de sancions imposades per la Policia Local per l’incompliment de les restriccions de la pandèmia, diferenciant les sancions per les diferents fases i onades de la pandèmia.