Tortosa

Notícia

Esquerra Republicana-Tortosa Sí proposa la creació d’una borsa pública d’habitatge destinat al lloguer social

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha presentat una moció al ple de l’Ajuntament en què proposa l’elaboració d’un llistat de tots els pisos buits al municipi i, a partir d’aquesta informació, que l’Ajuntament sol·licite la cessió de tots aquells habitatges que siguen propietat de grans tenidors i bancs per a la creació d’una borsa pública d’habitatge destinat al lloguer social. “Una de les conseqüències de la crisi econòmica és la dificultat de moltes famílies per accedir a un habitatge digne, per la qual cosa és necessari treballar per posar al mercat de lloguer l’estoc d’habitatges buits”, ha explicat el portaveu del grup d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura.
 
Esquerra Republicana-Tortosa Sí recorda que l’habitatge és un dret i que actualment hi ha pisos propietat de bancs i grans tenidors que no se n’ocupen del seu manteniment, ni els cedeixen als ajuntaments perquè pugui posar-los a disposició dels joves i les famílies que ho necessiten. “L’habitatge és un dret de la ciutadania i les administracions públiques hem d’impulsar les polítiques per garantir-lo”, ha dit Faura. El portaveu del grup municipal republicà ha recordat que una de les mesures que va proposar a l’equip de govern per minimitzar l’impacte social i econòmic de la Covid-19 era la creació d’un parc d’habitatge social amb una trentena d’habitatges, una mesura que el govern de Junts per Tortosa i el PSC no han posat en marxa.

La moció d’Esquerra també reclama a l’Ajuntament que incremente les partides de suport a les polítiques d’accés a l’habitatge. La caiguda dels ingressos, la precarietat laboral i l’atur comporta que moltes famílies no puguen fer front a les quotes hipotecàries o de lloguer dels seus habitatges, així com que molts joves no es puguen emancipar perquè no disposen d’ingressos suficients per a fer front a les despeses d’un pis.

D’altra banda, el grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí defensarà una altra moció perquè l’Ajuntament retire els honors a Joan Carles I i reprove l’actuació del govern estatal en la seua fugida. Concretament, la moció reclama la retirada de la Medalla d’Or de la ciutat i tota la resta de títols honorífics i reconeixements personals a la família reial borbònica, entre els quals hi ha els Jardins del Príncep i la plaça Alfons XII.

Esquerra també exigeix al govern de l’Estat i al Congrés dels Diputats que implementen les reformes necessàries per a poder investigar la corrupció de la monarquia, retire els privilegis dels quals gaudeix Joan Carles I, derogue els delictes de calúmnies i injúries contra la corona, permeti la fiscalització dels comptes i activitats dels membres de la Casa Reial i que la monarquia retorne els diners que ha obtingut de forma il·lícita. “Exigim al president Sánchez totes les explicacions necessàries per a esclarir el rol del govern de l’Estat espanyol en aquesta operació d’Estat de blindatge de la monarquia”, ha dit Faura.