Tortosa

Notícia

Esquerra Republicana-Tortosa Sí reclama un pla de millora de l’arbrat urbà

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí reclama la realització d’un pla de millora de l’arbrat urbà a la ciutat, després que el govern sociovergent talés de manera indiscriminada les mèlies de l’avinguda Colom. Així, el grup municipal presentarà una moció al pròxim ple de l’Ajuntament on també proposa que s’estudie quin tipus d’arbre autòcton cal plantar. “Fa unes setmanes vam ser testimonis de la tala indiscriminada d’arbres al barri de Ferreries, després que s’informés els grups de l’oposició que es talarien els que presentessen patologies; a més resulta que se substitueixen per espècies no autòctones, un despropòsit que s’evitaria si disposéssem d’un pla d’arbrat urbà”, ha dit el portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura.
 
La moció del grup municipal republicà també proposa desenvolupar un programa de cobertes verdes, murs i mitgeres verdes en l’àmbit públic i privat i promoure’l aplicant bonificacions fiscals. A més, la moció inclou la realització d’un programa d’educació ambiental de jardineria sostenible, així com demanar la implicació dels agents cívics i culturals del municipi per tal que participen en aquesta iniciativa verda i sostenible.

“El verd de l’espai públic contribueix a la millora de la qualitat de vida dels nostres carrers”, ha dit Faura. I, en aquest sentit, hi ha diferents carrers de Tortosa, amb unes voreres prou amples on es podrien plantar arbres, com és el cas de Vora Parc on trobem escocells sense arbres.
Una altra de les mocions que presentarà el grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí al ple de l’Ajuntament és la reforma de la plaça Francesc Macià, al barri de Ferreries. Es tracta d’una de les places més grans de la ciutat, una plaça dura, sense pràcticament vegetació ni mobiliari urbà. Concretament, la moció proposa reformar la plaça d’acord amb el projecte inicial: plantar més arbres, instal·lar una marquesina i una font amb brolladors des de terra. “El model de plaça dura implantat en diferents espais del municipi és un invent per estalviar-se costos de manteniment”, ha lamentat el portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana.

Finalment, el grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha reiterat el seu rebuig a la modificació pressupostària aprovada pel govern local i ha insistit en el fet que la sessió plenària de dijous passat es pot declarar nul·la perquè no es va justificar la urgència del ple, que es va convocar en menys temps del que estableix la legislació. “L’alcaldessa Roigé està buidant les arques municipals, demana un crèdit de 9,5 milions d’euros que impossibilitarà disposar de recursos municipals per noves inversions a partir del 2023”, ha lamentat Faura.