Tortosa

Notícia

L'Ajuntament de Tortosa crea el consell assessor LGTBI i enceta diferents projectes per promoure polítiques d'igualtat

L'Ajuntament de Tortosa ha posat en marxa el consell assessor en polítiques LGTBI amb l'objectiu de promoure i garantir que les persones lesbianes, gais, transsexuals/transgènere, bisexuals i intersexuals disposin i gaudeixin dels mateixos drets i oportunitats que el conjunt de tota la ciutadania, així com a viure emparades pels principis d'igualtat i no discriminació.

La creació d'aquest consell, prevista en el Pla d'Actuació Municipal (PAM), inclou també una taula tècnica, formada per personal tècnic de la Direcció General de Joventut, per representants de l'associació LGTeBre, un membre de l'entitat ACISI (Associació per la Cooperació, la Inserció Social i la Interculturalitat), i de l'Ajuntament de Tortosa. Aquest matí han presentat els detalls d'aquesta iniciativa la regidora de Serveis Socials i Drets Civils, Maria Jesús Viña, la representant de l'associació LGTeBre, Amada Rodríguez i l'Alcalde de la ciutat.

El consell assessor en polítiques LGTBI a Tortosa està format per electes, societat civil i teixit associatiu. Una de les primeres actuacions que posa en marxa el nou ens és la realització d'una enquesta ciutadana que ha de conduir a elaborar una prediagnosi en base a la qual, entre altres instruments, es redactarà un pla local LGTBI. L'enquesta es farà via telemàtica i pretén conèixer aspectes de la diversitat de gènere en el sentit més ampli.

Al mateix temps, s'ha començat a treballar amb estudiants de primer de secundària de l'institut-escola Daniel Mangrané de Jesús un projecte en l'àmbit de la mediació, destinat a normalitzar les diverses manifestacions de gènere així com a detectar i prevenir actituds discriminatòries. En aquesta mateixa línia, es faran tallers adreçats al professorat i així com formació per a personal de l'administració municipal.