Tortosa

Notícia

INVERSIONS EN SALUT A TORTOSA QUE MILLOREN LA DEL CONJUNT DEL TERRITORI

El passat divendres vam rebre la visita de la consellera de Salut, Sra. Alba Vergés, per dur a terme diverses reunions de treball amb representants de l’àmbit sanitari i intervenir en els actes de la celebració de la Diada, organitzats per la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, amb una interessant conferència.
Vaig tenir l’oportunitat de conversar amb ella sobre diferents problemes i necessitats que reclamem des de fa temps en matèria de Salut, tant a Tortosa com a la resta del territori. La consellera, en les seves respostes, em va sorprendre positivament amb  opinions i propostes concretes de solucions. 
Així, en breu s’iniciarà la redacció del Pla estratègic de Salut de les Terres de l’Ebre, que permetrà abordar amb eficàcia la correcció de les deficiències detectades i prioritzar les accions que cal fer.
A més, la consellera va anunciar diverses actuacions i inversions en la xarxa sanitària de les Terres de l’Ebre, entre les quals vull destacar les que fan referència a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.
En primer lloc, i de manera immediata, es farà una inversió a fi de millorar l’heliport que ara té el nostre hospital, perquè els vols es puguin efectuar les 24 hores del dia, connectant-nos així de manera molt ràpida amb qualsevol altre hospital de referència. Aquest servei, sens dubte, millorarà la qualitat assistencial dels malalts que per l’estat de gravetat precisen un desplaçament urgent i ràpid.
També estan en tràmit projectes per millorar l’assistència sanitària al mateix Hospital Verge de la Cinta, que es concretaran en una ampliació de l’espai destinat a atendre les urgències, que permetrà treballar amb més comoditat els professionals, així com que els usuaris obtinguin més confort.
A més, des del Departament de Salut es continuaran els tràmits que han de permetre la construcció d’un nou edifici oncològic, que permetrà ubicar-hi, a més de l’aparell de radioteràpia donat per la Fundació Amancio Ortega, les consultes externes i l’hospital de dia, que oferirà més comoditat i qualitat assistencial als ciutadans que lluiten contra el càncer.
Tot això son inversions concretes que beneficiaran els tortosins i la resta de pacients potencials de les Terres d’Ebre, res a veure amb el miratge que va suposar aquella proposta de construcció d’un nou hospital al Pla Parcial de la Farinera, del qual hi va haver un anunci polític acompanyat d’una fotografia però mai no es va fer cap previsió financera per construir-lo i que, avui encara, la qualificació urbanística del terreny on suposadament s’havia d’ubicar en preveu la construcció.
Finalment, cal destacar també que ja s’ha licitat el projecte d’aparcament per a l’Hospital que, per la ubicació i les dimensions, no només oferirà servei als usuaris del mateix hospital sinó també a totes les persones que transiten en vehicle pel centre de la ciutat, perquè s’hi podrà accedir des del carrer Despuig i permetrà, alhora, descongestionar el trànsit de la zona. A més, l’edifici servirà també per ampliar la zona assistencial de l’Hospital i reordenar i actualitzar els espais del centre sanitari. La bona feina feta per l’anterior director territorial de l’Àrea de Salut, el Dr. Ismael Piñas, i continuada per l’actual directora, la Sra. Mar Lleixà, està donant els seus fruits.
Aquests avenços explicats per la consellera Vergés em deixen especialment satisfet perquè confirmen que per a Esquerra Republicana de Catalunya les Terres de l’Ebre i Tortosa són una prioritat, com també han demostrat amb el Palau de Justícia. I és amb aquesta voluntat de treballar per millorar la nostra ciutat i el conjunt del territori que ens hem compromès la gent d’Esquerra Republicana – Tortosa Sí.
 
 
Xavier Faura
Candidat a l’Alcaldia d’Esquerra Republicana – Tortosa Sí