Tortosa

Notícia

La dalla talla

Josep F. Monclús Benet
La dalla és un estri que abans servia per a segar, com més esmolada més tallava, tallava blat u ordi, tallava alfals o bersim, tallava bones i males herbes; a mans d’un bon pagès tallava ràpid i acertadament.

Avui es seguen ràpidament drets socials que han costat molt tenir-los, en salut, en educació... . Si mirem a prop de casa veurem: com s’han tancat llits a l’Hospital Verge de la Cinta, com s’han tancat quiròfans, com s’han reduït els equips que atenen les urgències a les dues àrees bàsiques -Tortosa Est i Tortosa Oest -, com s’allarguen les llistes d’espera per esser atesos a consultes externes o a un especialista. És que ningú no nota que la dalla talla? . Crec que els beneficiaris de la renda mínima d’inserció (RMI) ja noten les ferides. Aviat notarem més dallades en drets socials, les poques places d’escoles bressol que tenim a Tortosa veuran reduïda l’aportació pública, el mateix li passarà a l’escola municipals de música.

Qui és qui fa anar aquesta dalla tan irresponsablement?. El govern de CiU, que en l’excusa de “la crisi” sega drets socials a dret i tort. És de ser un dallero immoral reduir la despesa en salut i en educació mentre a les grans fortunes se’ls hi perdona l’impost de successions.