Tortosa

Notícia

Tortosa fa mesos que podria tenir pressupost municipal

Xavier Faura, portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana-Tortosa Sí

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha defensat des del principi del mandat la necessitat d’invertir a la via pública. Millorar l’enllumenat, arranjar les voreres i eliminar barreres arquitectòniques són actuacions que considerem prioritàries i imprescindibles pel benestar de la nostra ciutadania i així ho hem traslladat nombroses vegades a l’alcaldessa Meritxell Roigé. Però, fins ara, les nostres propostes no havien estat escoltades pel govern municipal que prefereix amagar la seua incompetència i manca de capacitat de governar la ciutat i culpabilitzar-ne els grups de l’oposició.
Si l’alcaldessa de Tortosa fos més responsable fa mesos que hauria negociat amb l’oposició un pressupost que garanteixi les inversions que les veïnes i veïns de Tortosa i els seus pobles mereixen i no tindríem un pressupost prorrogat. Però la senyora Roigé no sap que és dialogar, ni negociar i, fins ara, ha volgut imposar el seu projecte de ciutat, passar el rodet i actuar com si tingués una majoria absoluta que no té. I mentre la ciutat no avança.
En el darrer ple, el govern municipal va proposar una modificació pressupostària que permetrà inversions a la via pública i en equipaments valorades en 3 milions d’euros, amb una inversió d’1 milió d’euros per arranjament de voreres; que possibilitarà també renovar els convenis amb les diferents entitats del municipi; que garantirà el finançament de les entitats municipals descentralitzades i el sou dels treballadors municipals. Des d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí vam demanar més concreció de les actuacions que es preveuen executar i votar de forma separada les diferents partides incloses en la modificació pressupostària. Però una altra vegada, l’alcaldessa s’hi va negar. Amb tot,  vam optar per abstenir-nos en la votació i permetre així que la modificació pressupostària vagi endavant. Ho vam dir al principi del mandat i ho reiterarem les vegades que calgui: Esquerra fa una oposició responsable i constructiva a l’Ajuntament de Tortosa. No serem corresponsables de la seua incapacitat de governar.
Des d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, a diferència del que han fet la resta de grups de l’oposició, no perjudicarem la ciutadania amb el vot en contra d’inversions a la via pública, que tanta falta fan; ni les entitats municipals descentralitzades, que estan ofegades i necessiten el finançament; ni el teixit associatiu o els treballadors municipals. Aquí no ens trobaran a la gent d’Esquerra Republicana, encara que el govern  local sigui maldestre i poc obert al diàleg seguirem insistint les vegades que faci falta. I farem treballar el govern municipal, no els hi volem donar cap excusa  per mantenir-se amb la seua inoperància, per la qual cosa estarem vigilants i expectants per tal que les inversions en les millores anunciades, les executen. De fet, si la senyora Roigé fos més responsable i pensés en la ciutadania, en lloc de pensar en els seus interessos polítics particulars, Tortosa tindria enguany un pressupost i no estaríem amb uns comptes prorrogats. De la mateixa manera també disposaria d’unes ordenances fiscals i no seguiríem en les de l’any passat prorrogades. Per què aquestes inversions que ara ens ha plantejat al plenari amb caràcter d’urgència no les va presentar mesos enrere? Que al desembre de l’any passat no era conscient l’alcaldessa de la necessitat d’invertir a la via pública?
No permetrem que el govern que encapçala l’alcaldessa Meritxell Roigé es faci la víctima i justifique la seua inoperància pels entrebancs que li posen els grups de l’oposició. Continuarem fiscalitzant l’acció de govern i ens oposarem quan es plantegen actuacions que considerem que no són les que la ciutat necessita en aquest moment.

Xavier Faura, portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí a l’Ajuntament de Tortosa
[Publicat a la Marfanta]