Tortosa

Notícia

CiU té un problema amb l’aigua!


Quan el lector llegeix el títol d’aquest article pot esperar un ampli ventall de possibilitats: els problemes amb l’aigua potable a Jesús, les famoses i cares piscines municipals que l’alcalde Bel prometia en campanya i de moment no veiem enlloc o fins i tot ressuscitar el tema de l’empresa Aigües de Tortosa; però no, el tema és encara més escandalós: El tema que el president Mas va treure ahir va ser el transvasament del Roine.

La meva posició és clarament contraria als transvasaments en general però les manifestacions del president Mas m’han indignat. M’explicaré:

Quin sentit té proposar un transvasament del Roine si ja està construïda la dessaladora del Prat? (en aquest moment no s’utilitza a ple rendiment perquè no és necessària i l’aigua surt cara!). Fer un tub de 300 kilòmetres costaria segons el Govern 1000 milions d’euros, el mateix que enguany s’ha retallat en sanitat! Ara bé, segur que Ferrovial (cas Palau) o altres grans constructores amigues (ACS de Florentino) en sortirien beneficiades.

Està el president i els líders de CiU donat de facto una aprovació a obrir la política de transvasaments que proposa el ministre Cañete?
I mentre tot això succeeix els líders de CiU a l’Ebre no diuen ni ase ni bèstia.

Felip Monclús i Arasa
Secretari d’Organització
Secció local Tortosa ERC