Tortosa

Totes les opinions

EL REFERÈNDUM DE L’1 O: ARA FA UN ANY

 El referèndum de l’1 d’octubre, els preparatius i les conseqüències que se n’han derivat són un tema recurrent en debats televisius i converses quotidianes, que aquests dies tornen a guanyar protagonisme a mesura que ens apropem a l’aniversari. Les lectures són moltes i molt variades en funció de la posició ideològica de cadascú, des dels que s’anomenen constitucionalistes que van sentir que la unidad de la inquebrantable patria española havia arribat a la fi, fins a determinats sectors sobiranistes que no entenen per què el Govern de la Generalitat no va tirar endavant la república catalana, passant per tot un conjunt de posicions ideològiques, intermèdies, que donen lloc a tot tipus de consideracions.

Unes Bones Festes de la Cinta?

Anys enrere, l’equip de CiU del govern municipal va introduir modificacions importants al format tradicional de la Festa Major en honor a la Mare de Déu de la Cinta, reduint de forma substancial els dies de festa a fi de reduir la quantitat d’activitats, amb l’objectiu de rebaixar despesa.   Aquesta alteració estava justificada, d’una banda, per la consolidació de la Festa del Renaixement i, d’altra banda, per l’important context de crisi econòmica en què estaven immersos, amb retallades sistemàtiques en tots els àmbits públics i en el qual les activitats lúdiques no en podien quedar al marge.

Per una Tortosa més participativa i menys endeutada

  La regidoria d´Hisenda de l´Ajuntament de Tortosa, governada actualment per Esquerra Republicana de Catalunya, és la regidoria menys visible de cara a la ciutadania , i no per això deixa de ser una àrea bàsica i fonamental sobre la que se sustenta bona part del funcionament de la resta d´àrees i serveis finalistes.   Però més enllà de la gestió de les finances municipals, aquesta regidoria ha fet un esforç important per incrementar la democràcia participativa oferint a la ciutadania instruments que ajudin a la seva participació directa en la presa de decisions, com per exemple, amb el destí d´una part del pressupost municipal.

Estima i siguis com vulgues

El 28 de juny es commemora a tot el món el dia de l’orgull LGTBI (lesbià, gai, transsexual, bisexual i intersexual), una jornada festiva i reivindicativa per demanar la plena igualtat jurídica i social per al col·lectiu LGTBI i per reclamar tolerància envers la diversitat d’orientació sexual. Un dia en què són importants els símbols, el més rellevant dels quals és la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí que representa el col·lectiu LGTBI i que aquest any onejarà per primera vegada a la façana de l’Ajuntament de Tortosa.

Combregar amb rodes de molí

Ara que s'acaba el mandat, l'Alcalde de Tortosa ha anunciat aquest passat 2014 l'Ajuntament ha amortitzat o reduït el deute en uns 5 milions d'euros, que tenim superàvit i que tot ha estat per fer una bona gestió de govern. Ara bé, això no és fruit d'una bona gestió, sinó que l'únic que ha fet el Sr. Ferran Bel són els deures que va imposar la intervenció per part del Ministeri d’Hisenda a l'Ajuntament de Tortosa, per posar ordre a l'elevat increment de deute que havia generat el seu mateix govern.

Tortosa, l'examen electoral

Hi ha alumnes que, quan se'ls acosta l'examen final, intenten estudiar en dos dies allò que no han après en tot el curs. Tots sabem que aquesta tècnica pot funcionar si l'assignatura és senzilla, però no serveix per a superar les proves importants. Ara, imitant els mals estudiants, quan es troben a les portes d'un gran examen, el govern municipal de Tortosa intenta vendre a corre-cuita allò que no ha fet en quatre anys.

Caldria sirgar més

  Els productes turístics de Tortosa, els hem vist promocionats de diferents maneres: en fires, en exposicions itinerants de molt bona qualitat, en un excel·lent vídeo que podeu trobar, entre altres llocs, a la pàgina web de l’Ajuntament... A tot arreu es visualitza la festa del Renaixement, la gastronomia, el riu i la navegació fluvial amb el llaüt “lo Sirgador”.   D’aquest darrer, en vull parlar, perquè amb aquest producte turístic sortim als actes i productes promocionals.

Les piscines de Tortosa, projecte de ciutat

En el marc de l’elaboració del programa municipal 2015-2019, des d’ERC-Tortosa hem realitzat un procés participatiu en què els ciutadans ens han fet arribar demandes que consideren prioritàries per a la ciutat. Les preocupacions dels participants se centren en l’espai públic, destacant l’estat de carrers i voreres, la neteja o l’enllumenat. En un context de crisi econòmica com l’actual, moltes respostes també s’orienten a impulsar més llocs de treball, lògicament.

ERC, escoltant Tortosa

Durant els últims mesos, ERC-Tortosa ha estat elaborant el document marc per al període 2015-2019, que acabarà convertint-se en el programa per a les eleccions de maig. Incorporant-hi aportacions de militants, simpatitzants i ciutadans sense afiliació política, hem pogut treballar multitud de propostes per a millorar i fer avançar Tortosa en el pròxim mandat: volem una nova Tortosa per a un nou país.