Tortosa

Totes les opinions

Combregar amb rodes de molí

Ara que s'acaba el mandat, l'Alcalde de Tortosa ha anunciat aquest passat 2014 l'Ajuntament ha amortitzat o reduït el deute en uns 5 milions d'euros, que tenim superàvit i que tot ha estat per fer una bona gestió de govern. Ara bé, això no és fruit d'una bona gestió, sinó que l'únic que ha fet el Sr. Ferran Bel són els deures que va imposar la intervenció per part del Ministeri d’Hisenda a l'Ajuntament de Tortosa, per posar ordre a l'elevat increment de deute que havia generat el seu mateix govern.

Tortosa, l'examen electoral

Hi ha alumnes que, quan se'ls acosta l'examen final, intenten estudiar en dos dies allò que no han après en tot el curs. Tots sabem que aquesta tècnica pot funcionar si l'assignatura és senzilla, però no serveix per a superar les proves importants. Ara, imitant els mals estudiants, quan es troben a les portes d'un gran examen, el govern municipal de Tortosa intenta vendre a corre-cuita allò que no ha fet en quatre anys.

Caldria sirgar més

  Els productes turístics de Tortosa, els hem vist promocionats de diferents maneres: en fires, en exposicions itinerants de molt bona qualitat, en un excel·lent vídeo que podeu trobar, entre altres llocs, a la pàgina web de l’Ajuntament... A tot arreu es visualitza la festa del Renaixement, la gastronomia, el riu i la navegació fluvial amb el llaüt “lo Sirgador”.   D’aquest darrer, en vull parlar, perquè amb aquest producte turístic sortim als actes i productes promocionals.

Les piscines de Tortosa, projecte de ciutat

En el marc de l’elaboració del programa municipal 2015-2019, des d’ERC-Tortosa hem realitzat un procés participatiu en què els ciutadans ens han fet arribar demandes que consideren prioritàries per a la ciutat. Les preocupacions dels participants se centren en l’espai públic, destacant l’estat de carrers i voreres, la neteja o l’enllumenat. En un context de crisi econòmica com l’actual, moltes respostes també s’orienten a impulsar més llocs de treball, lògicament.

ERC, escoltant Tortosa

Durant els últims mesos, ERC-Tortosa ha estat elaborant el document marc per al període 2015-2019, que acabarà convertint-se en el programa per a les eleccions de maig. Incorporant-hi aportacions de militants, simpatitzants i ciutadans sense afiliació política, hem pogut treballar multitud de propostes per a millorar i fer avançar Tortosa en el pròxim mandat: volem una nova Tortosa per a un nou país.

Josep Rodríguez, un reconeixement merescut

El passat 19 de desembre va tenir lloc un acte de reparació històrica a la ciutat de Tortosa, amb l’entrega a títol pòstum de la medalla Pugna Pro Patria Dertosa a l’alcalde Josep Rodríguez, afusellat pel franquisme fa 75 anys. Ha passat molt de temps abans la seva figura no ha estat reconeguda, però finalment ha rebut l’honor que mereixia per la seva gestió al capdavant del consistori municipal i per la seva vàlua humana, en un període de tragèdia col·lectiva com fou la Guerra Civil.

La rebotiga del superàvit

Marià Martínez

Ja són vàries les vegades que he vist al senyor Ferran Bel treure pit sobre el superàvit que va obtenir l’Ajuntament de Tortosa al 2013, però si mirem el rerefons de les finances municipals, tenim una sèrie d’aspectes tan foscos que fan que aquest superàvit es vegi tan sols com una simple anècdota.   En primer lloc tenim el deute de l’Ajuntament de Tortosa, que a finals del 2013 es va situar a uns 50 milions aproximadament, un 35% més si el comparem amb l’endeutament de l’any 2007, quan l’actual alcalde va entrar a l’Ajuntament.

"Pobresa intel·lectual"

Cristina Girón

Mai he estat partidària de majories absolutes en cap àmbit de la societat i menys en política. La riquesa de la democràcia rau en la varietat d'opinions i entenc que qualsevol aportació de millora és un fet a tenir en compte, ja que normalment, el que és vol aconseguir, és el bé comú per a tots i totes.   Dit això, d'un temps cap a aquí, exactament dues legislatures enrere, a la ciutat de Tortosa, qualsevol proposta manifestada per qualsevol col·lectiu o partit polític que no provinguin de l'equip de govern són tombades una rere l'altra, per la majoria absoluta de Ferran Bel.

La despesa pública dels ens locals: tòpics i realitat

Puigdomènech

Ja tenim aquí les eleccions al Parlament Europeu i, de nou, agafarà força el debat sobre les imposicions de la Troica, formada per la Comissió, BCE i FMI. Més enllà del dèficit democràtic que representa votar una institució, i que el poder real el tinguin unes altres, es tornarà a debatre sobre la imposició de topalls de deute públic, en el marc de les polítiques d’austeritat. Uns defensaran que són l’artífex d’una incipient recuperació econòmica, i uns altres argumentaran que l’austeritat és la culpable de la destrucció de serveis públics.