Tortosa

Totes les opinions

Gràcies, Lluís!

Avui us escric per donar les gràcies a una persona que ja no està entre nosaltres. Lluís Algueró ens va deixar el passat dimarts, però no ens ha deixat només un sentiment de buidor la seva absència, sinó també un sentiment de felicitat haver-lo conegut. Va ser un home tenaç i treballador. Capaç d’enrolar-se en mil i un projectes que el motivessin, des de la meteorologia fins a la política, passant per la fotografia.

CiU té un problema amb l’aigua!

Quan el lector llegeix el títol d’aquest article pot esperar un ampli ventall de possibilitats: els problemes amb l’aigua potable a Jesús, les famoses i cares piscines municipals que l’alcalde Bel prometia en campanya i de moment no veiem enlloc o fins i tot ressuscitar el tema de l’empresa Aigües de Tortosa; però no, el tema és encara més escandalós: El tema que el president Mas va treure ahir va ser el transvasament del Roine.

ERC dona suport als veïns de Jesús en la demanda de que no se’ls cobri el rebut d’aigua d’aquest trimestre a preu de potable

Lamenta la manca de celeritat en donar solucions i demana ubicar sis nous sortidors d’aigua a la zona alta de Jesús Davant la lamentable situació que estant patint els ciutadans de l’EMD de Jesús arran de la presència de sorra en la xarxa de distribució de l’aigua potable, el regidor i portaveu del grup municipal d’Esquerra, Josep Felip Monclús ha volgut expressar la seva solidaritat amb els afectats.

Felip Monclús i Arasa. Vocal de polítca municipal.

Pressupost municipal 2012: una oportunitat perduda.

Fer un pressupost municipal no és fàcil i menys en època de crisi, quan els ingressos baixen i les despeses es disparen, quan els grans projectes urbanístcs cal congelar-los per manca de crèdit i les necessitats socials de la ciutadania augmenten. A més d’aquestes difcultats conjunturals també cal sumar-hi les que sempre han afectat als ajuntaments: el seu mal fnançament. Penseu que en aquesta Catalunya on la classe mitjana assalariada i baixa paga impostos escandinaus, i els rics africans, qui es queda el gruix dels mateixos és l’Estat.

El turisme dóna feina

Molts d’experts en economia afirmen que no sortirem de la crisi si els governs tan sols apliquen polítiques d’austeritat. No es tracta de gastar recursos de qualsevol manera, sinó d’utilitzar-los correctament. Les Administracions tenen moltes eines, de vegades no ben utilitzades quan tan sols es mira per on retallar en lloc de mirar com optimitzar adequadament els recursos de què disposen.

Josep F. Monclús

“El govern de CiU no està sent el millor a l’hora d’impulsar el teixit empresarial de les Terres de l’Ebre

Esquerra ha presentat una Proposta de Resolució demanant que es torni a convocar del Pla d’Iniciatives de Dinamització Comarcal que va aportar en ajuts directes i crèdits tous més de 12 milions a les Terres de l’Ebre. El president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, Gervasi Aspa, acompanyat del candidat a l’alcaldia de Tortosa, Josep F. Monclús, han presentat una proposta parlamentària per ajudar les indústries i empreses de les Terres de l’Ebre.

Josep F. Monclús Benet

La dalla talla

La dalla és un estri que abans servia per a segar, com més esmolada més tallava, tallava blat u ordi, tallava alfals o bersim, tallava bones i males herbes; a mans d’un bon pagès tallava ràpid i acertadament. Avui es seguen ràpidament drets socials que han costat molt tenir-los, en salut, en educació... . Si mirem a prop de casa veurem: com s’han tancat llits a l’Hospital Verge de la Cinta, com s’han tancat quiròfans, com s’han reduït els equips que atenen les urgències a les dues àrees bàsiques -Tortosa Est i Tortosa Oest -, com s’allarguen les llistes d’espera per esser atesos a consultes externes o a un especialista.

Josep F. Monclús

Retallada a l'obra prioritària en salut a Terres de l'Ebre

Tothom aspirem tenir un govern nacional que ens doni uns serveis sanitaris de qualitat. Hi ha consens en que els professionals de la salut que treballen a Catalunya són molt qualificats. També en que cal disposar d’instruments i tècniques per realitzar proves complementàries que faciliten el diagnòstic de malalties i ajuden a certs tractaments, les més complexes estan ubicades fonamentalment als hospitals.

Associació cultural Soldevila

El 7 de setembre s'aprovarà l'emd de Campredó

El proper dimarts 7 de setembre, el govern de la Generalitat donarà el vist-i-plau oficial definitiu a la creació de l'entitat municipal descentralitzada de Campredó. La feina i l'interès de la Conselleria de governació, que dirigeix el republicà independentista Jordi Ausàs, ha donat els fruits desitjats. Des de Soldevila i ERC de Campredó ens sentim molt satisfets d'aquest nou camí polític-administratiu que emprendrà el nostre poble.