Tremp

Totes les notícies

Plafons que desapareixen

Des de l’empresonament fa mesos dels liders d’Ómnium , de l’ANC, del vicepresident i altres consellers del govern de Catalunya, la secció local d’ERC va instal·lar a Tremp 3 plafons ubicats al passeig, a la plaça Catalunya i al final del carrer Soldevila, amb cartells que reclamen la llibertat dels presos polítics.   Cada 2 o 3 mesos ha calgut reposar els plàstics i cartells perquè s’han anat trencat en diferents moments i de manera puntual, però les 2 darreres setmanes el ritme de trencament dels cartells ha passat a ser quasi diari, i fins i tot un dels plafons el van fer desaparèixer (el de la foto)  llençant-lo dins d’una finca privada.   Els diputats al Parlament de Catalunya Francesc Viaplana, Marc Sanglàs i el vicesecretari d’ERC Isaac Peraire, de visita a la comarca on han conegut diferents iniciatives que el grup municipal d’ERC impulsa a la ciutat,  han volgut participar també en la reposició d’aquest plafó volatilitzat (veure foto).   Aquesta desaparició sistemàtica ha coincidit amb la presència aquestes setmanes d’un contingent de joves militars a l’Acadèmia de Talarn, i en algun cas els cartells han estat substituïts per enganxines amb bandera espanyola i lema “ tu fiel infanteria “ (s’adjunta foto).   Des de la secció local d’ERC s’ha optat per no denunciar a la policia o als jutjats aquests fets, sino per fer-ho públic a través dels mitjans de comunicació i un escrit al coronel de l’Acadèmia militar demanant que traslladi a aquests funcionaris o futurs funcionaris públics que estan en una comarca on tothom pot expressar lliurement les seves opinions i on no es gens habitual fer desaparèixer les expressions polítiques dels que pensen diferent.   Que sapiguin que Tremp és una ciutat on el 68% dels cens va votar candidatures independentistes el darrer 21D, i on la convivència entre militars i població civil ha estat sostingudament exemplar. Que aquí en coneixem tots, que els fills comparteixen estudis, amistats i aficions, i on el respecte ha estat sempre i continuarà sent, a pesar d’aquestes incidències, un valor fonamental de la vida trempolina.

Diputats i senadores d’ERC visiten la 54a Fira de la Primavera acompanyats per membres d’ERC Tremp.

El dissabte del 5 de maig, a Tremp es va celebrar la 54a Fira de la Primavera, inaugurada a càrrec del director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat, Jusèp Maria Boya. Acompanyat per membres de l’ajuntament de Tremp i del Consell Comarcal del Jussà. Des d’ERC van assistir diversos membres del partit, acompanyats pels Diputats del Parlament Montse Fornells i Francesc Viaplana, i les senadores Ester Capella i Anna Azamar. Un cop inaugurada la Fira es va fer un tomb per aquesta, on van poder visitar les parades. En acabar la volta es va finalitzar l’acte amb un vermut a l’ajuntament. Tot seguit els membres d’ERC van celebrar un dinar tots junts amb amics i militants de la comarca.  

Esquerra Tremp agraeix al ministeri de defensa que fomenti la participació en les eleccions al parlament de Catalunya

Aquest matí, els col·legis electorals de Tremp i Talarn han vist arribar autobusos d’una empresa de fora de la comarca i un taxi carregats de persones joves i desconegudes que han cridat l’atenció a diversos votants, en unes poblacions on tothom es coneix. Especialment quan alguns d’ells expressaven: “es la primera vez que venimos a votar aquí" i un altre explicava "nos han obligado a venir”. A la pregunta de si també els donaven alguna papereta o una terna de tres per escollir, algun d’ells ha somrigut sense donar resposta. Menys desconeguts eren alguns comandaments militars que coordinaven molt acuradament que el grup sabés trobar el recinte de votació. Des de la secció local de Tremp, felicitem el ministeri de Defensa per haver prés aquest tipus de mesura que permet la participació dels membre de l’exèrcìt espanyol en unes eleccions al Parlament de Catalunya, fet que no s’havia vist mai fins a la data d’avui. Per això s’ha comunicat a la Junta Electoral de Zona per al seu coneixement i als efectes oportuns. Paral·lament es demana al grup parlamentari d’Esquerra al Congreso i al Senado, que hi faci les següents preguntes: - A quina partida pressupostària s’asignen aquest tipus de despeses en transport electoral. - Els oficials, de paisà, que coordinaven l’operació tenien funcions de comandament sobre aquests miltars, també de paisà, que volien exercir lliurement el seu vot. - Havien demanat autorització per estacionar el vehicle fora de l’estació d’autobusos de la població. El desplaçament ha estat considerat una operació, i per tant té designat algun tipus de denominació. En cas afirmatiu, quina? Tremp, 21 de desembre de 2017

Ester Capella ens parla a Tremp de la República que farem, millor per al territori?

Aquest dilluns 14 d’agost Ester Capella, Diputada al Congrés ha parlat de la Nova República, al passeig de Tremp. Ha començat l’acte acompanyant als membres d’ERC Tremp a la parada que tenien en el mateix passeig i on han pogut parlar amb la gent que venia al mercat com cada dilluns.   Tot seguit, al mateix passeig s’ha fet un vermut – tertúlia on la diputada ha resolt dubtes sobre el referèndum i la Nova República i com repercutirà això al territori. L’explicació s'emmarca dins de la campanya que ERC està duent a terme anomenada "Construir una Nova República", aquesta continuarà durant tot el mes d’agost amb més actes.  

Tremp pallars jussà rosa amorós rufian reyes

Visita de Rufián i Reyes a Tremp

El passat 12 de març de 2016 ens van visitar Eduardo Reyes, diputat de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, i Gabriel Rufián, diputat d'Esquerra al Congrés de Diputats d'Espanya. En el transcurs de la seva visita, guiada pels nostres regidors a l'Ajuntament de Tremp, van tenir l'oportunitat de conèixer el centre històric de la ciutat. Tot seguit es van dirigir a l'Epicentre on van descobrir l'oferta d'oci, així com la riquesa patrimonial, cultural i paisatgística del Pallars Jussà. Finalment en un vermut-col•loqui organitzat per la secció local els diputats van tenir l'ocasió de debatre sobre diferents temes d'actualitat amb els diferents ciutadans presents a l'acte. Destacar que durant tota la visita també vam gaudir de la presència de la companya, i delegada de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós.

Miquel Abrantes, president de la secció local d'ERC de Tremp

Miquel Abrantes nou president de la secció local

El passat dissabte 27 de febrer de 2016 durant l’assemblea ordinària de la secció local de Tremp es va procedir a l’elecció de la nova Executiva Local de Tremp. L’única candidatura, encapçalada per Miquel Abrantes i Lluch, va obtenir el 100% de vots favorables per part de la militància present, destacar que la participació va ser bastant significativa, ja que es va aconseguir  la presència d’un 60% del cens. Miquel Abrantes va felicitar a l’anterior president Antoni Flores per la feina feta durant aquest 5 anys i va explicar els punts fonamentals en què es treballarà per a aconseguir la consolidar i augmentar la presència del grup municipal a l’Ajuntament de Tremp. En aquesta mateixa assemblea també es va aprovar per unanimitat el balanç econòmic presentat per l’executiva anterior i es va debatre àmpliament sobre qüestions relacionades amb el municipi  

L’EQUIP DE GOVERN DE L’AJUNTAMENT DE TREMP REDUEIX EL 5% DE L’IBI PER L’ANY 2016 I AUGMENTA LA TAXA DE L’AIGUA

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tremp, format pels grups municipals d’ERC i CDC, aprovarà en el Ple d’aquest divendres la rebaixa d’un 5% tant en l’Impost de Béns Immobles com en el de la Plusvàlua pel proper any 2016. D’acord amb aquesta rebaixa, els dos grups municipals tant el d’Esquerra com el de Convergència es comprometen a continuar estudiant la possibilitat de reduir algun punt més en els propers anys, sempre analitzant  que la rebaixa no vagi en detriment de la qualitat i eficiència dels serveis que s’estan prestant actualment. Per altra banda, en aquest Ple també s’aprovaran les taxes i entre elles la  de l’aigua que patirà un petit augment repercutint en el rebut dels clients. Això permetrà reduir el dèficit de 70.000€ anuals que genera la gestió del servei amb les taxes mantingudes fins ara. Un deute que ha anat creixent any rere any perquè no es cobrava el que pertocava a cadascun dels contribuents. L’equip de govern està estudiant el model de gestió amb l’empresa que fou imposat per l’anterior consistori i amb aquesta aprovació, condicionada per la despesa excessiva i electoralista del darrer govern socialista, s’ha fet el màxim possible, i els trempolins pagaran el 2016, 65.000€ menys en impostos. Finalment, l’equip de govern es compromet a explicar a tots els contribuents els motius de l’augment mitjançant xerrades informatives tant a la ciutat de Tremp com a la resta pobles que conformen el municipi.

El grup municipal d'ERC Tremp a la sala de plens de l'ajuntament

El grup municipal d’ERC de Tremp es compromet a la governabilitat del seu ajuntament

Aquest vespre a l’ajuntament de Tremp s’ha celebrat el segon ple després de la investidura de l’alcalde convergent, Joan Ubach, el passat mes de juny.   El Ple s’ha celebrat a les vuit del vespre per obrir-lo a la majoria de ciutadans i ciutadanes de  Tremp, en aquest s’ha aprovat el cartipàs municipal. Per aquest motiu, el grup municipal d’Esquerra vol destacar les regidories que li han estat atribuïdes als seus tres regidors i així continuar amb la transparència i obertura que ja explicàvem en la darrera campanya municipal amb l’eslògan “entra amb nosaltres a l’ajuntament”.   Ma Pilar Cases, cap de llista d’Esquerra Tremp, és la primera tinent d’alcalde i regidora de cultura i educació, a continuació Antoni Flores és el 4rt tinent d’alcalde i regidor de manteniment, mobilitat, via pública, obres, urbanisme, recursos naturals i municipi, aquest treballarà per l’Ajuntament de Tremp amb dedicació exclusiva. I per finalitzar, la regidora més jove de l’ajuntament, Laura Soriano obté la regidoria de joventut, festes i participació ciutadana.   Un gran equip que treballarà per tots els trempolins i trempolines, posant-hi tot l’esforç, capacitat, il·lusió i empenta per millorar i transformar la ciutat creant ocupació, aconseguint així “ que el nostre ajuntament sigui la casa de tots amb la participació de la gent, fer que Tremp exerceixi com a capital de comarca en sentit positiu, col·laborar i donar tot el suport municipal per aconseguir la independència de Catalunya” tal i com explicava Ma Pilar Cases durant la campanya.