Ulldecona

Notícia

Ahir vam abandonar el ple d'Ulldecona en senyal de protesta

Escrit llegit pels grups municipals de CIU, Més Ulldecona (ERC) i CUP al ple municipal del dia 2 d'octubre abans d'abandonar com a protesta el ple municipal:

Volem agrair al poble d’Ulldecona; la valentia, la generositat i el coratge que va demostrar ahir defensant el col·legi electoral, malgrat les amenaces i el terrorisme de l’Estat Espanyol, i dels cossos de seguretat que ens han ocupat. La gent indefensa, amb el pacifisme com a única protecció es va posar al capdavant sense dubtar-ho. 
Us volem explicar com vam viure aquesta jornada i la seva preparació:

Per poder dur a terme aquesta jornada, molta gent anònima se l’ha jugat, és inadmissible que al segle XXI s’hagi de treballar amb clandestinitat; i això és el que hem hagut de viure, per assegurar que la gent pogués votar, fos quina fos la seva opció.
Ens agradaria que el PP d'Ulldecona condemnés tot allò que ahir va passar. 
Qualsevol alcalde/essa ha d’estar al costat del seu poble i més quan perilla la seva integritat física, i ahir això ho vàrem trobar a faltar. Ens hagués agradat que independentment de si estava d’acord en la legalitat del referèndum, ahir hagués estat en tots nosaltres. El deure d’un bon alcalde/essa democràtic és donar suport a les persones a les que representa i creiem que no ha estat a l’alçada del càrrec que ocupa.

Agraïm als dos regidors del seu grup polític que van estar donant suport logístic i anímic. Seria injust no dir-ho, ahir teníem que ser uns.
Volem recalcar que ara és el moment de fer tots pinya, ahir vostè va fer falta.
Hem anat tres grups polítics junts, sense mirar colors, sol hem mirat els nostres sentiments envers el nostre petit i gran País, juntament amb l’ANC i Òmnium i la majoria dels nostres convilatans, hem tirat endavant amb entusiasme, alegria i sense pors una convocatòria en la què vostès no han estat a l’alçada.
Ha arribat el moment d’escollir i deixar-nos d’equidistàncies, o s’està amb el poble o no.
Agrair a tots/es els/les voluntaris/es que han col·laborat activament aquests dies, a tota la gent que van estar a les meses electorals, als que sense cap ànim de lucre, ens han portat xocolata, pastes de totes les maneres, entrepans, cocs salats, beguda, des d’aigua fins a cafè, gràcies, gràcies i mil gràcies.
Ahir entre molts, a Ulldecona vam fer història!

Per tots aquets motius i en senyal de protesta. Els grups municipals de Convergència i Unió d’Ulldecona, Més Ulldecona-(ERC) i CUP Ulldecona i barris abandonem el ple.

Bona nit i gràcies!