Ulldecona

Notícia

Socialistes d’Ulldecona i PP no aproven la moció de rebuig a l’engarjolament del govern català i la retirada del 155

El ple de l’ajuntament d’Ulldecona refusa una moció de rebuig a l’empresonament del legítim Govern de la Generalitat de Catalunya i la retirada de l’article 155 de la Constitució. La moció va comptar amb els vots en contra de Socialistes d’Ulldecona i PP, mentre que PDeCAT-DC,Més Ulldecona i la CUP Ulldecona i Barris van votar-hi a favor. Una acció que evidencia la falta de rigor ètic i polític, després que aquesta població del Montsià celebrés un acte a favor de la llibertat dels presos polítics el divendres 3 de novembre. En aquesta concentració davant de l'Ajuntament no  es va poder  llegir el manifest  de l’ANC i Òmnium Cultural, que incloïa la retirada de l’article 155 i el rebuig l’empresonament del govern català.

El ple d’aquest dilluns va tornar a ser una prova més de la ineficàcia política i la falta de compromís amb el poble català per part del govern ulldeconenc, després que Socialistes d’Ulldecona i PP votessin en contra de la moció que rebutjava l’engarjolament dels presos polítics i la retirada de l’article 155. Un fet que va indignar a l’oposició, qui ja va mostrar la seua disconformitat amb l’alcaldia al ple ordinari anterior. I és que PDeCAT-DC, Més Ulldecona i la CUP van aixecar-se en plena sessió en motiu de protesta per la falta d’acció del govern municipal durant l’1 d’octubre.

Malgrat això, en aquesta sessió es van aprovar dos punts. D’una banda, un conveni de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’ajuntament d’Ulldecona per desenvolupar un cicle formatiu en règim d’alternança i amb la formació dual de l’IES Montsià d’Amposta i, de l’altra, la participació de l’Ajuntament d’Ulldecona en el projecte “Montsià, territori camper”.

Per la via d’urgència es van debatre dues mocions en relació al recent empresonament dels membres del govern català. Una de les mocions, promoguda pels Socialistes d’Ulldecona, reclamava la immediata posada en llibertat dels càrrecs públics empresonats,i va ser aprovada amb els vots a favor dels socialistes, PDeCAT-DC, Més Ulldecona i la Cup, i els vots en contra del PP.

En canvi, la segona moció, presentada pels grups independentistes, exigia la immediata posada en llibertat dels càrrecs públics i incloïa, també,la suspensió de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola. Finalment, la moció es va rebutjar amb els vots en contra del Partit Popular i Socialistes d’Ulldecona. Una mostra més del pacte encobert entre el govern municipal i el Partit Popular.

Ja a la secció de control, als precs i preguntes,la portaveu del PP d’Ulldecona, Isabel Salas,  va exigir a l’alcaldessa socialista, Núria Ventura, la retirada de les estelades que onegen a les finestres dels despatxos dels grups municipals de PDeCAT-CD, Més Ulldecona i la CUP. Així Salas va amenaçar explícitament de“prendre mesures oportunes “ si no es feia efectiu  en quinze dies. Unes paraules que els grups municipals de PDeCAT-CD, Més Ulldecona i la Cup denuncien fermament. Ventura va respondre a la portaveu del PP “apel·lant a la responsabilitat dels diferents grups independentistes perquè es dugui a terme la retirada”, fet que es contraposa a les seves declaracions a Canal 21 Ebre la setmana passada, on titllava d’irresponsables els independentistes catalans.

En aquesta secció les formacions independentistes van reclamar en forma de prec que es pengés una pancarta a la façana de l’ajuntament reclamant l’alliberament dels presos polítics, fet que no va tenir resposta per part del govern municipal.
Els grups de PDeCAT-DC, Esquerra Ulldecona i la CUP Ulldecona i Barris segueixen denunciant la falta de coherència i implicació per part del govern d’Ulldecona en el procés que està vivint el país, i el pacte encobert entre els Socialistes i el Partit Popular al municipi;formació política que ha eliminat l’autogovern de Catalunya i que avala l’empresonament dels membres de la Generalitat de Catalunya i de la mesa del Parlament.