Urgell

Notícia

Freixes: ‘La implementació de la xarxa de rodalies ha de ser un motor per a l’equilibri territorial’

El vicepresident primer del Consell Comarcal de l’Urgell, Xavier Freixes, l’alcaldessa de Tàrrega Alba Pijuan, i l’alcalde de Bellpuig Jordi Estiarte, han participat a la reunió de la Plataforma per la millora de la línia de tren Lleida-Manresa que ha tingut lloc aquest dimarts, per a impulsar la implementació de la xarxa ferroviària de rodalies a Lleida.

El vicepresident del Consell Comarcal de l’Urgell, Xavier Freixes, ha manifestat que ‘la implementació de la xarxa de rodalies ha de ser un motor per a l’equilibri territorial’. Freixes ha recordat que aquesta és una reivindicació històrica, i que ‘és clau per a la promoció econòmica de les nostres comarques, i imprescindible per treballar en la línia d’evitar el despoblament rural i fixar la ciutadania al territori’.

Per a l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, ‘és imprescindible el compromís de les institucions per vetllar per la millora dels serveis ferroviaris, doncs ja va sent hora de materialitzar la voluntat del territori i fer que el tren esdevingui veritablement una eina de cohesió social, que millori la connectivitat i la qualitat de vida de la ciutadania’. ‘És imprescindible que la xarxa ferroviària doni resposta a les necessitats demogràfiques i econòmiques del territori’.

Al seu torn, l’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, ha remarcat que ‘en plena emergència climàtica, les administracions han d’apostar clarament per un model de transport públic de qualitat, sostenible, modern, cal trobar solucions a l’alçada de la realitat del segle XXI. Això inclou la millora de la línia, la modernització dels trens i l’increment de les freqüències de pas, per a que sigui realment un servei de rodalies; cal recordar que la demarcació de Lleida és l’única que no té un servei de rodalies en funcionament’.
 
L’Urgell, 18 de febrer de 2020