Urgell

Totes les opinions

INÉS GRANOLLERS i XAVIER ERITJA, DIPUTATS D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA AL CONGRÉS

Mesures urgents, però insuficients, per fer front a la crisi del sector agrari i a la crisi del Coronavirus

El passat dimecres, el Congrés de Diputats va celebrar un Ple per prorrogar de l’estat d‘alarma per la crisi sanitària del Coronavirus. Estem vivint moments d’extrema gravetat. Alhora, també es van aprovar altres decrets pendents que han passat més desapercebuts, per les prioritats actuals, però que tenen també rellevància per les mesures proposades en sectors com per exemple l’agrari.

INÉS GRANOLLERS I CUNILLERA. DIPUTADA D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA-SOBIRANISTES AL CONGRÉS. @INESGRANOLLERS

Pensaments territorials

Aquests dies en els que vivim una crisi mai pensada, ens adonem de la importància de cuidar el nostre territori i de fer polítiques que ajudin a crear-hi llocs de treball, polítiques que permetin al col·lectiu agrari i ramader tenir una vida digna fruit del seu treball. Com a representants polítics tenim l'obligació de prendre totes les mesures perquè això sigui possible. Des d'Esquerra Republicana de Catalunya, ho tenim clar, i continuarem apostant pel territori i prioritzant aquella gent més desfavorida.

XAVIER ERITJA i INÉS GRANOLLERS, diputats al Congrés; SARA BAILAC, MIQUEL CAMINAL I XAVIER CASTELLANA, senadors.

Activem la via política

Hem vist l’oportunitat de fer avançar el país, d’avançar cap a l’objectiu de la República Catalana i l’hem aprofitat. Esquerra Republicana hem aconseguit asseure l’Estat a una mesa de negociació amb el govern català per abordar el conflicte polític. Aquesta és la nostra aportació: una taula que ha de ser una eina al servei del país, per desactivar la via repressiva i judicial i activar la via política.

INÉS GRANOLLERS. DIPUTADA AL CONGRÉS

Agricultura, alimentació, emprenedoria són paraules femenines

A les zones on les  dones es dediquen professionalment al sector primari aporten una gran millora econòmica, social i cultural. Quan parlem d’agricultura i alimentació, poques vegades fem referència al paper clau que les dones han tingut i tenen en la producció, la distribució i el consum dels aliments. És imprescindible donar valor al que mengem i a com mengem. Avui que estem a les portes del 15 d’octubre, dia internacional de la dona rural, volem reivindicar el paper de la dona en aquest sector hem pensat que publicar l’entrevista d’un cas d’èxit a les terres de ponent no només és una bona idea, sinó que és molt necessària per impulsar el sector i animar a la dona a formar-ne part.

BERNAT SOLÉ I BARRIL. ALCALDE D’AGRAMUNT I DIPUTAT AL PARLAMENT DE CATALUNYA PEL GRUP REPUBLICÀ. @BERNATSOLE

Pacte contra la segregació escolar

Aquest dilluns, a instàncies del Síndic de Greuges i amb el suport del Departament d’Educació, bona part de la comunitat educativa i de l’arc parlamentari del país, juntament amb gairebé la totalitat dels municipis de més de 10.000 habitants i les entitats municipalistes signàvem al Parlament de Catalunya el Pacte contra la segregació escolar. Un document elaborat després de mesos de treball amb tots els agents implicats que exemplifica clarament l’ampli consens en el blindatge del sistema educatiu públic de Catalunya com a garant de la igualtat d’oportunitats.