Vallès Occidental

Totes les notícies

Laura Vilagrà, acompanyada de l'alcaldable d'Esquerra a Cerdanyola, Helena Solà

Vilagrà: "L'independentisme ha deixat de ser un somni gràcies a ERC"

L’independentisme ha deixat de ser un somni i cal continuar treballant per aconseguir la celebració d’un referèndum per l’autodeterminació oficial, segons assegurava ahir la diputada delegada en Política Territorial i Medi Ambient d’ERC i actual alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà. L’Agrupació local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Cerdanyola va organitzar ahir vespre una xerrada oberta a la ciutadania a l’Espai Enric Granados per tal d’explicar els eixos principals i l’estratègia de la formació republicana al voltant de les dues properes eleccions, és a dir, les del Parlament de Catalunya i les municipals. Vilagrà va estar acompanyada per la candidata a l’alcaldia de Cerdanyola per ERC, Helena Solà. Segons Solà, des que Esquerra Republicana està al govern la situació del país ha canviat i molt, especialment pel que fa a la idea de l’independentisme, la qual, segons ella, mica en mica es va estenent, tal com ho demostra el seguit de consultes sobiranistes desplegades en 400 municipis catalans. Laura Vilagrà afirma que el moment polític actual a Catalunya és trascendental i considera que des del mes de setembre de l’any passat s’ha produït el canvi polític més important dels darrers 10 anys, ja que com a conseqüència de la sentencia de l’Estatut i les consultes sobiranistes, la idea de la independència ha deixat de ser un somni. Per a Vilagrà, ERC és una força transformadora i no es conforma en deixar les coses com estan, i considera que l’estat de les autonomies s’ha exhaurit i el dret a decidir serà cabdal en el proper debat polític. Des d’Esquerra Republicana s’aposta perquè a la propera legislatura hi hagi un referèndum oficial, doni o no permís l’Estat, ja que és un dret reconegut internacionalment. Vilagrà considera que la societat està molt madura per portar-lo a terme i, finalment, perquè el concepte del dret a decidir és un concepte modern de la política. Des d’ERC afirmen que en la propera legislatura no pactaran amb qui s’oposi al referèndum per l’autodeterminació Extret de cerdanyola.

Anna Simó, Esquerra, Ronda Vallès, Vallès Occidental, Sentmenat, Palau Solità, Caldes, Polinyà

Esquerra presentarà les seves pròpies al·legacions al projecte de la Ronda del Vallès.

La portaveu d'Esquerra al Parlament, Anna Simó, ha demanat aquest matí al ministeri de Foment que retiri el projecte informatiu de la Ronda del Vallès perquè ‘va absolutament en contra dels criteris i els paràmetres establerts al Pacte Nacional d'Infraestructures i al Pla Territorial Metropolità de Barcelona, que ha de ser paradigma de com s'ha d'executar obra pública a Catalunya'. Simó ha recordat que Esquerra ja va criticar que l'exposició pública del projecte es publiqués el darrer dia de juliol i ha donat ple suport a la conselleria de Medi Ambient pel requeriment formulat a Foment perquè refaci l'informe ambiental. ‘S'ha de fer de nou i s'han de fer els tràmits preceptius ambientals i de participació', ha dit. Per a Simó, ‘Foment ha escatimat i negat la participació del territori' i ha explicat que no té sentit que la Ronda del Vallès, tal com està definida al Pla Territorial Metropolità de Barcelona i al Pacte Nacional d'Infraestructures continuï en mans de Foment, atès que és una via de connexió intercomarcal. Per això ha anunciat que ‘Esquerra continuarà insistint en el canvi de titularitat de les obres'. I ha afegit que ‘la manera de fer, planificar i gestionar obra pública d'interès per Catalunya que té el Ministeri de Foment és poc eficient, poc adequada a la realitat i a les necessitats de Catalunya'. Per la dirigent independentista és bàsic que Foment planifiqui tenint en compte el territori, la sostenibilitat, la demografia, la prioritat del transport públic i els interessos de projecció i competitivitat de l'economia catalana. És per això que ha anunciat que ‘Esquerra presentarà les seves pròpies al·legacions al projecte de la Ronda del Vallès en paral·lel a les del Govern de la Generalitat, perquè aquesta infraestructura ha de ser un exemple d'execució d'obra pública diferent del que ha anat executant el ministeri de Foment'. Acte unitari contra el traçat  a Sentmenat. El passat divendres 17 de setembre a les 8 de tarda, es va fer, a la sala ECUS.

Esquerra Vallès Occidental, Marc Sanglas, Cadidats eleccions Parlament, Eleccions, Parlament, Vallès Occidental,

Marc Sanglas: "La gent desconfia de les institucions i volem recuperar l'element de proximitat. ERC és la tercera força a la comarca, continuarem amb aquesta tasca"

Les candidatures d'ERC del Vallès Occidental al Parlament ja tenen nom i cognoms. El primer candidat és Marc Sanglas, de Sant Llorenç Savall i número 6 per la província de Barcelona. El candidat demana als ciutadans que votin "a l'únic partit independentista que aposta per un referèndum sobre la independència de Catalunya". Properament presentaran el seu programa electoral, un dels punts del qual és apropar-se més als ciutadans."La gent desconfia de les institucions i volem recuperar l'element de proximitat. ERC és la tercera força a la comarca i continuarem amb aquesta tasca", ha apuntat aquest migdia Sanglas, que s'ha reunit amb la premsa per donar a conèixer la seva candidatura. Sanglas ha comentat que la prioritat és recollir el màxim de sensibilitats independentistes que donin força a ERC. "És una crida a les persones que a les consultes han votat sí", ha dit. Segons Sanglas, el programa electoral donarà sortida a les necessitats reals dels ciutadans i "lluitarà contra l'atur i la precarietat laboral". "A la comarca hi ha un alt grau d'infraestructures que són necessàries però que s'haurien de construir de forma més racional, perquè no tenen en compte la riquesa paisatgística del Vallès. El programa també inclourà propostes sanitàries i educatives", ha explicat el candidat, que ha reconegut estar "il·lusionat" perquè l'independentisme ha crescut. Sense por a altres formacions. Sobre la possibilitat de perdre vots per l'aparició de noves formacions independentistes, Sanglas s'ha mostrat contundent: "No només d'independència es viu. No és suficient amb la paraula independència. Aquestes formacions donen un missatge buit i els costarà arribar. ERC és l'única que té assegurada la representació política. Les enquestes no donen representació a aquests nous grups". També ha afegit que ERC donarà suport a qualsevol govern que realitzi una consulta durant la propera legislatura. En la candidatura vallesana l'acompanyen  Arés Tubau, actual tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Rubí; Isaac Albert, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa; Helena Solà, candidata a l’alcaldia de Cerdanyola del Vallès;  Ramon Henares president d'Esquerra-Sabadell; Rosa Rovira, tinent d’alcalde de Santa Perpètua de Mogoda; Marcel Coderch, de Sant Cugat del Vallès, vicepresident de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions; Lurdes Serra, de Ripollet; Lluís Soler, portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Viladecavalls; Txell Ricart, regidora de medi ambient de Vacarisses, i Joan Ballbé, exalcalde d’Ullastrell.

Jesús Viñas, Esquerra, consell nacional, Terrassa

Jesús Viñas, escollit Conseller Nacional

Jesús Viñas, vicepresident d’Esquerra Terrassa, va estar escollit com a nou Conseller Nacional d’Esquerra, en el decurs del Congrés Comarcal Extraordinari que va tenir lloc el passat divendres a Vacarisses. La única candidatura presentada, la d’en Viñas, va obtenir un ampli suport, amb només 10 vots en blanc, front als 69 favorables. Aquest Congrés va servir també per aprovar la llista de candidats de la comarca del Vallès Occidental que formaran part de la candidatura de Joan Puigcercós a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Josep Huguet, Sabadell, Esquerra Sabadell, empresàris, Vallès Occidental

El conseller Huguet escolta l’empresariat vallesà. Els vallesans reclamen millores fiscals i es parla de la negociació amb Chery

Amb les eleccions catalanes a tocar, els partits sabadellencs amb presència al Parlament ja han començat la seva precampanya. Dijous passat va ser el torn de la secció d’ERC de la ciutat i la comarca qui va organitzar un dinar informal al restaurant del Cercle Sabadellès amb representants del teixit empresarial vallesà perquè poguessin parlar amb el conseller d’Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet. La trobada va reunir a vuit representants de les organitzacions econòmiques de la zona com la Cambra de Comerç de Sabadell, el Gremi de Fabricants i el Centre Metal·lúrgic i 16 empresaris, autònoms i innovadors que van assistir-hi convidats i amb una llista de temes preparats per posar damunt la taula quan es trenqués el gel. El conseller va arribar aplaudint a l’empresariat del país perquè en l’actual context de crisi “alguns negocis han tancat, és cert, però molts més han fet els deures i són empreses globals que tenen productes i serveis d’interès internacional”. A més, va assegurar que tot això s’ha fet en un moment de canvi en les regles de joc dels mercats i que es podia haver avançat molt més “si no depenguéssim de les decisions preses a Madrid”. Preguntes Abans d’entrar a la sala on es va servir el dinar, que va ser a porta tancada, joves emprenedors com Diego Bartolomeu, president de la xarxa On i On, va mostrar el seu interès en parlar amb el republicà “de temes importants per joves emprenedors i empreses que comencen com són exempcions d’impostos com l’IVA i la simplificació de tràmits administratius”. També es va parlar del viatge a Montilla a la Xina “i què hi ha de cert amb tots els rumors que han sorgit en els últims dies”, va comentar Lluís Matas, representant de la Cambra de Comerç i el Gremi de Fabricants. I és que tal com va recordar “és una notícia favorable per les empreses catalanes i el sector de l’automoció auxiliar que hi ha a la comarca”. Huguet va afirmar que la implantació de la fàbrica Chery ve “d’una estratègia que el departament que lidero vam començar fa quatre anys” i va criticar de nou totes les filtracions perquè “les negociacions no estan tancades i això no ajuda”.

Governació,  Jordi Ausàs,  Generalitat,  Cerdanyola,  Bellaterra

Jordi Ausàs: "L'Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra reconeix una realitat"

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, va fer la cloenda de l'acte de constitució de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, al municipi de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) el passat dimarts, 6 de juliol, a les 20 hores. L'acte, que es va desenvolupar al Centre Cívic de Bellaterra, va comptar amb la participació de l'alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona. També hi van assistit el director dels serveis territorials de Governació a Barcelona, Joan Rabasseda. Durant aquesta sessió extraordinària es va constituir la comissió gestora que regirà la nova EMD de Bellaterra fins a les properes eleccions municipals i es va elegir el seu president, Ramon Andreu. Els membres de la comissió gestora són nomenats pel conseller de Governació i Administracions Públiques tenint en compte els resultats obtinguts a les meses electorals de la zona a les últimes eleccions municipals. Els partits polítics proposen els noms en proporció als vots recollits. Durant la seva intervenció, el conseller Jordi Ausàs va explicar que "millorar l'eficiència en la prestació de serveis locals és un objectiu que reclama donar resposta a realitats concretes. Per això cal adequar la prestació d'aquests serveis a la realitat geogràfica, social i econòmica del territori." El conseller Jordi Ausàs va recordar que el Departament de Governació i Administracions Públiques ha intervingut en aquest procés, "conscients que un govern local es pot autoorganitzar com cregui més convenient per ser eficient i eficaç en la prestació dels serveis públics" i perquè "la figura de l'EMD, al marge de l'autoorganització, permet reconèixer una realitat concreta dins una mateixa ciutat, en aquest cas, la realitat de Bellaterra". Procés amb tots els requisits Governació ha conduït la tramitació de l'expedient de constitució de l'EMD des que l'Ajuntament de Cerdanyola ho va sol·licitar el juny de 2005. Aquest expedient ha complert tots els requisits i passos legals, i en entendre que hi ha consideracions d'ordre geogràfic, històric i social que en justifiquen la seva creació, el Govern va aprovar el novembre passat la constitució de l'EMD de Bellaterra.

Esquerra presenta una moció a l'Ajuntament de Sabadell per instar el Parlament a iniciar un procés cap a la independència

Esquerra ha presentat una moció a l'Ajuntament de Sabadell instant el Parlament a 'iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum popular'. La moció manifesta també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i demana a les institucions, forces polítiques i societat civil que s'impliqui plenament en la nova etapa històrica que s'obre en el camí cap a l'assoliment de la independència nacional. El document presentat per Esquerra serà sotmès a votació en el ple del consistori municipal el dia 7 de setembre. El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Magí Rovira, ha comentat que la moció s’ha presentat al ple municipal i no a la Junta de Portaveus per “la solemnitat” que requereix un acord d’aquest tipus. “Aquest és un moment crucial per a la història del nostre del nostre país”, ha dit Rovira, que entén que l’Ajuntament de Sabadell no pot restar al marge del procés polític cap a la independència de Catalunya. Segons Juli Fernández, actual cap de llista d’ERC “Cal instar al Parlament de Catalunya a iniciar un procés democràtic per l'autodeterminació” i ha afirmat que serà interessant veure a l’Ajuntament de Sabadell, quantes forces polítiques o quants regidors i regidores es posicionen a favor de la proposta. “De moment, sabem segur que hi haurà un vot a favor, i serà del regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya” ha declarat Fernández.

Marc Sanglas, Esquerra, Eleccions

Marc Sanglas, de Sant Llorenç Savall, candidat d’Esquerra del Vallès Occidental al Parlament de Catalunya

El passat divendres 11 de juny, a Vacarisses, en el marc del congrés comarcal d’elecció de candidats i candidates al Parlament de Catalunya, la militància d’Esquerra de la comarca va ratificar pràcticament per unanimitat la candidatura presentada pel llorençà Marc Sanglas per a encapçalar la representació d’Esquerra Vallès Occidental a les llistes d’Esquerra per a les eleccions de la tardor. Marc Sanglas, de 38 anys i advocat de professió, va ser regidor durant 14 anys i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall durant l’últim mandat. A nivell d’Esquerra, ha estat president d’Esquerra Vallès Occidental durant 8 anys i actualment és el Secretari Nacional de Política Municipal d’Esquerra. A la mateixa assemblea, varen ser escollits per a acompanyar Marc Sanglas a les llistes d’Esquerra, per aquest ordre: Arés Tubau, actual tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Rubí; Isaac Albert, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa; Helena Solà, candidata a l’alcaldia de Cerdanyola del Vallès; el sabadellenc Juli Fernàndez, actual director de l’Agència Catalana de la Joventut; Rosa Rovira, tinent d’alcalde de Santa Perpètua de Mogoda; Marcel Coderch, de Sant Cugat del Vallès, vicepresident de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions; Lurdes Serra, de Ripollet; Lluís Soler, portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Viladecavalls; Txell Ricart, regidora de medi ambient de Vacarisses, i Joan Ballbé, exalcalde d’Ullastrell. Durant la mateixa assemblea, el terrassenc Jesús Viñas va ser escollit com a nou conseller nacional del partit. La clausura del Congrés Comarcal va anar a càrrec del rubinenc i actual secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, que va encoratjar els presents a seguir treballant pel projecte d’Esquerra sense descans, perquè “si Esquerra és forta, Catalunya Decideix”.

El conseller Jordi Ausàs signa un conveni per impulsar la xarxa d'equipaments cívics a Terrassa

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presidit la signatura del conveni que s'estableix per a l'impuls de la xarxa d'equipaments cívics amb l'Ajuntament de Terrassa. A l'acte, que ha tingut lloc al Centre Cívic Francesc Macià, avui dijous, 3 de juny, també hi ha participat l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro; el secretari d'Acció Ciutadana, Josep M. Civis; i el director dels serveis territorials de Governació a Barcelona, Joan Rabasseda. Aquest és el primer conveni d'aquestes característiques que s'estableix amb el món local per a l'impuls de la Xarxa d'Equipaments Cívics de Catalunya. Mitjançant aquests acords, Governació aposta per l'establir vincles de col·laboració i cooperació interadministrativa amb els governs locals per a assegurar la satisfacció de les necessitats de la ciutadania. En la presentació del conveni davant els mitjans de comunicació, el conseller Jordi Ausàs ha explicat que "un dels principals eixos estratègics és el de crear sinergies entre l'Administració de la Generalitat i els ajuntaments a fi d'assegurar una adequada coordinació i col·laboració i aprofitar l'experiència en la gestió de serveis públics de proximitat que els ens locals poden aportar". Gestió de la xarxa d'equipaments cívics El conveni per a l'impuls de la Xarxa d'Equipaments Cívics de Terrassa estableix la cooperació en la gestió i manteniment d'aquests tipus d'equipaments del municipi, amb l'objectiu d'ordenar, planificar i coordinar activitats i recursos cívics i comunitaris. El conveni també estableix un protocol d'actuació conjunta per a la resolució dels possibles dèficits d'aquesta xarxa i cercar solucions i compromisos que els redueixin. Actualment, Terrassa compta amb 50 equipaments cívics, 12 dels quals són gestionats per Governació a través de la Secretaria d'Acció Ciutadana. El conveni establert garanteix que la participació i la representació dels usuaris, associacions i ens locals serà assumida pels Consells Assessors d'aquests equipaments cívics.