Vallès Occidental

Totes les notícies

L’Estat espanyol es nega a acabar l’enllaç entre l’AP-7 i l’A2

El dimarts 13 de desembre, el Grup Parlamentari d’ERC al Senat va presentar una moció sobre les actuacions i l’estat de les carreteres de titularitat estatal en la xarxa viària catalana. La moció va ser rebutjada amb els vots en contra del PP, i el PSOE es va abstenir. Segons el senador d’ERC Bernat Picornell, existeix “una desafecció constant i permanent respecte de les carreteres i autovies que són de titularitat de l’Estat i que formen part de la xarxa viària catalana, fet que provoca un dèficit crònic en les infraestructures del nostres país”. El senador reitera que això queda molt palès en la deixadesa pel que fa a l’acabament de l’enllaç de les autopistes AP-7, A2 i C-1413. ERC Vallès Occidental creu que la finalització del vial d’enllaç que ha de connectar les autopistes AP-7, A2 i C-1413 en els termes municipals de Sant Andreu de la Barca i el Papiol és una mostra més del maltractament institucional del govern espanyol envers Catalunya. Parlem d’una obra que es va començar ja fa una dècada i que només representava la construcció d’un viaducte de 2,4 quilòmetres. Per ERC, es tracta d’una obra d’alt nivell estratègic per al país i de justícia per als milers d’usuaris que es veuen obligats a passar pel peatge de Martorell. Alhora, volem recordar que és una obra que en si mateixa no resoldrà un dels temes cabdals que cal abordar immediatament, com és la congestió diària de la mobilitat a la B-23 al Baix Llobregat dels vehicles provinents del Vallès, l’Anoia o l’Alt Penedès. Toni Pons, portaveu del grup Municipal d’ERC de Castellbisbal i regidor de Promoció Econòmica, afirma que l’objectiu de la regidoria és “promocionar econòmicament Castellbisbal, així com prendre totes les mesures que estiguin al nostre abast per pal·liar l’atur”. Alhora, adverteix que “aquest objectiu no serveix de res si no va acompanyat de millores substancials en les infraestructures que envolten Castellbisbal, com és l’enllaç entre l’A2 i l’AP-7”.

El 6 de desembre seguim treballant

El 6 de desembre els regidors i regidores d'ERC del Vallès Occidental han mantingut la seva activitat ordinària al servei de la ciutadania de tots els pobles i ciutats i al servei del país. No ens sentim interpel·lats a celebrar un dia consagrat a enaltir un text que impedeix decidir lliurement el futur del poble de Catalunya, un text a partir del qual ens suspenen lleis que tenen una incidència directa en el benestar de la ciutadania, com el decret de la Generalitat que impedia que les empreses de llum, aigua i gas tallessin el servei a les famílies vulnerables que no poguessin pagar. Per tot això, seguim treballant per millorar els nostres pobles i ciutats, al servei de la seva ciutadania, i seguim treballant des del municipalisme per construir la República Catalana. Seguim!

Per una República de dones lliures de violència

Avui, 25 de novembre, és el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Avui i cada dia cal lluitar per la igualtat efectiva entre dones i homes. Avui i cada dia diem NO a qualsevol forma de violència o discriminació envers les dones. Construïm una República Catalana de persones lliures i iguals. Us animem a participar en tots els actes organitzats arreu de la comarca. Per a més informació visiteu aquest web. En l'arxiu adjunt, podeu llegir el manifest, i tot seguit us animem a llegir l'aricle de la laura Pujol, secretària comarcal de la Dona. Dones per a representar dones Ser dona a la nostra societat és complicat, dur, complex i, sovint, perillós El 25N serveix per reivindicar l’eradicació de la violència contra les dones. Mentre escric al tren, sento unes noies joves que expliquen les seves relacions amb els seus xicots. Em preocupa, i molt, perquè parlen des de la submissió, el control, la possessió, l’abús, l’autonegació… La primera acció de violència que rebem es troba en l’educació. La primera bufetada no arriba sense avisar, ve precedida d’una educació masclista i patriarcal, on la dona ja ha estat humiliada, menyspreada, on l’autoestima ha estat anihilada. L’hòstia arriba perquè “no ho fem bé”, perquè “som tontes” i ja fa dies que ens hem deixat d’estimar. El patriarcat ja ha fet la seva feina abans que arribem a l’adolescència. A les nenes se’ns educa per ser perfectes; als nens, per ser valents. I això, a més de ser molt cansat, és impossible. Algunes recordem les superwomen de les revistes dels anys 90: intel·ligents, altes i guapes, parelles i mares perfectes, esportistes, socialment compromeses. Calia ser com elles perquè aleshores segur que trobaríem algú que ens estimés i així ja seriem completes. Ai las, així trobaríem la nostra ‘mitja taronja’! Ens cal tenir un entorn amb el cap molt ben moblat que ens digui: “Tu ets la taronja sencera!!”. Però per on comencem? Podríem començar per millorar l’educació emocional dels nostres joves (i no tan joves) i a través de l’escola, els instituts, els espais de lleure, l’esport.

Aquest diumenge, totes i tots a les Fonts de Montjuïc en defensa de la democràcia

Des d'ERC Vallès Occidental fem una crida a tota la ciutadania de la comarca i el país a participar a la concentració unitària impulsada per l'ANC, Òmnium i AMI, que es farà el diumenge 13 de novembre a l'avinguda Maria Cristina en defensa de les nostres institucions, dels nostres electes i de la Democràcia. Condemnem la judicialització de la política. Cal una resposta ferma davant els embats constants del govern espanyol vers les nostres institucions i la democràcia, És per això que des d'Esquerra Republicana, en un moment clau, t'encoratgem a mobilitzar-te per defensar les llibertats, les institucions catalanes, i PER fer costat als representants polítics investigats. Aquest diumenge ens trobem a Montjuïc! PER LA DEMOCRÀCIA. DEFENSEM LES NOSTRES INSTITUCIONS Diumenge 13 de novembre, 12 h Av. Maria Cristina-Fonts de Montjuïc Barcelona

Culmina amb èxit al Vallès Occidental el primer procés per reforçar el caràcter públic del sistema sanitari

(Font: Premsa Gencat) El conseller de Salut, Antoni Comín, ha assegurat que “el primer procés per reforçar el caràcter públic del nostre sistema sanitari ha culminat amb èxit”, en referència a la Clínica del Vallès, gestionada per una entitat privada amb afany de lucre i que fins el passat 15 d’agost rebia activitat per part del Servei Català de la Salut. Ara, l’activitat ha estat absorbida pels centres públics de Hospital Parc Taulí de Sabadell i l’Hospital de Terrassa.  Comín, que ha fet aquestes declaracions a la Clínica del Vallès, ha recordat que la mesura havia de complir tres condicions: que no hi hagués cap acomiadament, que no afectés els pacients i que no perjudiqués el pressupost públic. “Avui hem vingut a comprovar que aquestes tres condicions s’han complert, tal com vam prometre”, ha destacat el conseller. La sanitat pública ha guanyat amb el procés, perquè fins ara la Clínica del Vallès rebia 7,5 milions d’euros anuals per fer una determinada activitat i aquesta quantitat es destinarà al Parc Taulí (5 milions) i a l’Hospital de Terrassa (2,5). “També hem reverificat que fer aquesta mateixa activitat al Taulí i a Terrassa costa menys recursos. Per tant s’assumeixen les altes que abans anaven a la Clínica del Vallès i es podran fer altres coses”, ha incidit. En total, l’activitat de la Clínica del Vallès era de 3.700 altes anuals, de les quals un 66,66% van al Taulí i la resta a Terrassa. D’altra banda, un total de 32 treballadors fixes de la Clínica del Vallès que feien aquesta activitat al centre han estat absorbits pel Taulí (22) i per l’Hospital de Terrassa (10).  Per tal de poder assumir la nova activitat, el Parc Taulí ha posat en marxa una unitat centrada en el malalt gran i crònic amb 24 llits i ha incrementat 15 sessions de quiròfans setmanals i a Terrassa s’han augmentat vuit sessions de quiròfans setmanals i s'ha obert una unitat d’hospitalització amb 20 llits. “Eren llits i quiròfans que estaven tancats”, ha ressaltat el conseller, que ha recordat que l’èxit de la mesura a la Clínica del Vallès és un aval per poder continuar amb el pla per enfortir el caràcter públic de la sanitat.

Gràcies, Arés!

El dia 15 de setembre, Arés Tubau, regidora portaveu d'ERC a Rubí, acompanyada de Marc Sanglas, diputat al Parlament i secretari de Política Municipal d'ERC; Víctor Garcés, president d'ERC Rubí, i Xavier Corbera, que encapçalarà el Grup Municipal d'ERC a Rubí, va anunciar que en el pròxim ple es faria efectiva la seva renúncia com a regidora, després de 10 anys de servei des de la política activa amb Rubí, la comarca i el país. I avui, dijous 29 de setembre, sacomiadarà en el ple. Emprèn nous camins, però el seu compromís amb la ciutat i el país roman intacte. Des d'aquí li desitgem tota la sort del món i li agraïm tota la feina que ha fet i que, sens dubte, farà. I també donem la benvinguda a l'Ariadna Martín, companya d'ERC i les JERC que entrarà a l'ajuntament en el pròxim ple. Carta d'Arés Tubau: Fi d'una etapa Fa 10 anys vaig dir SÍ a encapçalar el projecte d’ERC a Rubí. I durant 10 anys m’he dedicat a treballar des de la primera línia de la vida política per la ciutat, posant el meu granet de sorra per poder fer realitat alguns dels somnis i il·lusions que compartim amb la gran majoria de vosaltres. He tingut el privilegi de viure des de dins la “cuina de l’ajuntament”, allà on es fan possible moltes de les coses que ajudaran als veïns i veïnes de Rubí a viure millor, amb millores escoles, millors espais públics, millors festes majors, millors serveis d’atenció a les persones, millors barris, millor comerç, millors equipaments, millors….. Però res és comparable amb el privilegi de conèixer, amb més o menys intensitat, centenars (milers!) de persones de la ciutat. Gent que fa coses extraordinàries!! Aquesta és la part més increïble que he viscut durant aquests 10 anys. I dir que és un privilegi es queda sincerament curt. 10 anys és mitja vida laboral, quan en tens 39…. he dedicat el meu inici de plenitud laboral a ajudar a millorar Rubí des de la política. I 10 anys després és necessari que tanqui aquesta etapa i iniciï un nou camí des d’un altre espai professional.

Endavant, República Catalana. Som-hi, Vallès!

Arriba un altre Onze de Setembre, i un any més mostrarem al món la determinació d’aquest poble per construir un nou país, la República Catalana. I ho farem com sempre, cívicament, pacíficament i massivament. Us animem a participar activament als diversos actes que entitats i institucions organitzen entorn de la Diada als vostres pobles i ciutats, i us animem també a sumar-vos als actes que organitza Esquerra Republicana. A la comarca, ERC Sant Quirze organitza el diumenge 11 al matí un esmorzar popular, gratuït i obert a tothom, i una ofrena floral, a les 9.30 h, al monument a Rafael Casanova (pl. 14 d’abril, Sant Quirze del Vallès). Contacte: santquirze@esquerra.cat ERC Castellar del Vallès, l’ANC, la CAL, Decidim Castellar i el PDC organitzen l’‘Acte independentista popular’, el dissabte 11 de setembre, a les 10 h, al carrer de les Roques. ERC Ripollet, el dia 10 organitza un sopar al local (Rambla Sant Jordi, 8), a les 21.30 h, i una marxa de torxes a partir de les 23.30 h des del local fins a la plaça Onze de Setembre. Les persones interessades a participar-hi que enviïn un correu-e a ripollet@esquerra.cat ERC Santa Perpètua organitza un sopar el dia 10 a les 21.30 h al pati del local (Rambla, 46). Entrepà i beguda per 5 €, i concert a càrrec de The Modern Walking. Contacte: santaperpetua@esquerra.cat També se celebren marxes de torxes el dissabte 10 a la nit a Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat, i altres actes organitzats per ANC, Òmnium i entitats locals. Consulteu els webs de les agrupacions locals d'aquestes entitats. I, finalment, us esperem a la gran mobilització organitzada per ANC i Òmnium el dia 11 a Salt, Berga, Lleida, Tarragona i Barcelona a partir de les 17.14. Endavant, República Catalana! Estem a punt. Omplim els carrers de llibertat! ERC Vallès Occidental  

Esmorzar popular i ofrena floral per commemorar l'Onze de Setembre a Sant Quirze

Un any més, la plaça del 14 d'Abril és l'epicentre dels actes que la secció local d'ERC de Sant Quirze del Vallès organitza per commemorar la Diada Nacional. El diumenge 11 de setembre, a 2/4 de 10 del matí, es farà el ja tradicional esmorzar popular i gratuït, al qual tothom hi és convidat. Posteriorment, tindrà lloc l'ofrena floral al bust de Rafael Casanova, conseller en Cap de Barcelona l'11 de setembre del 1714, situat a la mateixa plaça.   A la tarda, la secció local participarà en l'acte convocat per l'ANC i Òmnium Cultural, amb desplaçament fins al tram 38 a Barcelona.    ERC Sant Quirze anima les veïnes i veïns del poble a participar en els actes que tindran lloc al poble els dies 10 i 11 de setembre per tal de seguir empenyent i mostrar, un cop més, de manera multitudinària, cívica i democràtica, la determinació per assolir a curt termini la independència.  

Acord per reduir l'accidentalitat i propostes de millora a la ctra. B-124

El diputat vallesà Marc Sanglas, de Junts pel Sí, celebra l’acord assolit en el marc de la Comissió de Territori per reduir l’accidentalitat a la carretera B-124. Sanglas ha explicat que l’acord inclou les quatre esmenes presentades per JxSí. D’una banda, el text preveu “analitzar la possible optimització de la senyalització existent de limitació de velocitat, així com la possible millora de l’abalisament de la carretera B-124 entre Sabadell i Castellar del Vallès”, un tram que, segons ha explicat Sanglas, “compta amb 27.000 vehicles diaris i un revolt conflictiu i amb alta accidentalitat”. Així, pel mateix tram, també es preveu estudiar la instal·lació de tres cilíndriques com element de separació de carrils (entre el PK 3,700 i el 3,900) i la reordenació d’accessos del tram comprès (entre el PK 4 i 6,500 de la B-124). JxSí també ha fet propostes de millora de la carretera pel tram entre Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall. En concret, la Comissió ha aprovat revisar “l’abalisament i la senyalització dels revolts, així com de la  senyalització horitzontal i vertical general” en aquest tram, i incloure dues propostes pels ciclistes: d’una banda, que el grup de treball de carreteres compartides analitzi la senyalització del tram en funció dels criteris establerts al GT-32; i de l’altra, i atès que ja existeix un itinerari practicable per bicicletes pel marge del riu Ripoll que connecta els nuclis de Castellar del Vallès i Sabadell, analitzar la possibilitat de crear un altre itinerari alternatiu per l’eix de la carretera B-124 entre Sabadell i Castellar del Vallès, en el marc del projecte de desdoblament d’aquesta carretera.