Vallès Occidental

Totes les notícies

Presentació del Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona

El divendres 22 de gener va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental la presentació del Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona, que va anar a càrrec de la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, i el vicepresident primer, Dionís Guiteras.   A l’acte hi van assistir tots els alcaldes i alcaldesses d’ERC del Vallès Occidental, juntament amb els diputats provincials de Comerç, Isaac Albert (Terrassa), i d’Educació, Rafa Homet (Castellar del Vallès). També hi van assistir els consellers comarcals d'ERC Pol Altayó i Elizabeth Pasamonte. Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell; Elisabet Oliveras, alcaldessa de Sant Quirze del Vallès; Toni Masana, alcalde de Vacarisses; Ricard Torralba, alcalde de Sant Llorenç Savall; Joan Ballbè, alcalde d’Ullastrell, i Marta Roqué, alcaldessa de Rellinars, destaquen la importància per als seus municipis de tots aquest recursos econòmics, tècnics i materials al servei de la ciutadania. El món municipal fa un esforç immens per atendre les necessitats de la seva ciutadania, però topa amb obstacles com l’insuficient finançament municipal. És per aquest motiu que els alcaldes i les alcaldesses vetllen per cercar i obtenir els recursos necessaris per atendre totes les necessitats de la ciutadania. Són una eina imprescindible per oferir més i millors serveis a la població del Vallès Occidental, en un context molt complicat i de dificultat per a moltes persones de la comarca. Els programes d’emergència i assistència social, la lluita contra la pobresa energètica i els plans d’ocupació són eixos prioritaris per als alcaldes i alcaldesses republicans, bàsics per a l’enfortiment de la cohesió social als municipis.

Èric Gómez i Mireia Ingla, candidats d'ERC Vallès Occidental al Congrés i al Senat

Ahir, dimarts 3 de novembre, es va celebrar a Terrassa el Congrés d'ERC Vallès Occidental per escollir les persones candidates de la comarca al Congrés dels Diputats i el Senat. La militància ha escollit com a primera persona candidata Èric Gómez, de Sant Cugat. Nascut el 1989 i militant d'ERC i les JERC, actualment és regidor a l'oposició a Sant Cugat del Vallès. És llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques i de l’Administració, i màster oficial en Dret Parlamentari, Eleccions i Estudis Legislatius. L'acompanyaran, en aquest ordre, Toni Masana, alcalde de Vacarisses; Jaume Puig, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Ullastrell; Helena Solà, regidora a Cerdanyola, i Glòria Llobet, de les JERC, de Sabadell. Pel que fa a les persones candidates al Senat, ha estat escollida Mireia Ingla, portaveu del Grup Municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament de Sant Cugat de Vallès. És llicenciada en Dret, màster en Mediació, i compagina la tasca a l'Ajuntament amb la coordinació i l’assessorament jurídic com a voluntària del Servei de Mediació de l’Habitatge de Càritas de la Mancomunitat de Cerdanyola, Montcada i Ripollet.

75è aniversari de l'afusellament del president Companys

Us llistem alguns dels actes que se celebren a la comarca en memòria del president Lluís Companys, assassinat pel feixisme fa 75 anys. I en l'arxiu adjunt podeu llegir el manifest d'homenatge. "La nostra és una lluita pels valors universals de la pau, del treball i de la justícia". Lluís Companys Visca la República Catalana! Sant Cugat del Vallès Acte en memòria del president Lluís Companys el dimecres 14 d’octubre, a les 20 h, a la pl. d’Octavià. Amb la intervenció de Mireia Ingla, presidenta d’ERC San Cugat. I una hora abans, a les 19 h, presentació del llibre sobre l’advocat defensor de Companys ‘El defensor’, de Víctor Gay Zaragoza, al Cafè Auditori de Sant Cugat (av. Pla del Vinyet, 48).   Sant Quirze del Vallès Marxa de Torxes al castell de Montjuïc. Sortida a les 5 h de la matinada del 15 d’octubre de Sant Quirze amb vehicles particulars. Punt de trobada: local d’ERC (av. Pau Casals, 16). Confirmar l’assistència i si es té disponibilitat de vehicle a santquirze@esquerra.org. A les 6 h, Marxa de Torxes al castell de Montjuïc, i parlaments d’Alfred Bosch, Robert Fabregat i Gemma Calvet.   Sentmenat Ofrena floral el dijous 15 d’octubre a les 18.30 h a la pl. Lluís Companys.   Terrassa Acte d’homenatge a Lluís Companys el dijous 15 d’octubre, a les 19.30 h, a la pl. Lluís Companys.   Sabadell Memorial Companys organitza un acte institucional el dijous 15 d’octubre, a les 19 h, a les escoles de Can Rull.   Castellar del Vallès Marxa de Torxes el dijous 15 d’octubre. A les 19.30 h, trobada a la pl. del Mercat. A les 20 h, inici de la marxa (pl. de Mercat – sala Boadella – hospital – Montcada – pl. major – pujada darrere de les Dominiques – pl. Vella – Sant Miquel – Mina – Roques – Soledat – pl. Lluís Companys). A les 20. 45 h, discurs original lluís Companys, i a les 21 h ofrena floral. Podeu encarregar la torxa i la flor a castellarvalles@esquerra.org.   Ripollet Ofrena floral el dijous 15 d'octubre a les 19.

#9NSomTots

Perquè les urnes i la democràcia no s'imputen, sinó que es defensen i s'impulsen, donem suport i participarem en tots els actes de suport a les institucions catalanes i als seus representants. Aquest vespre, a les 19.30 h, concentracions davant tots els ajuntaments de la comarca i el país, i dijous, dia 15 d'octubre, a les 10 h, acompanyarem els imputats al TSJC. Tots som 9N.

Toni Masana, nou president d'ERC Vallès Occidental

Toni Masana va ser escollit president comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya en el Congrés Comarcal celebrat al Casal Pere Quart de Sabadell el divendres 10 de juliol. Masana, alcalde de Vacarisses, substitueix en el càrrec Arés Tubau, de Rubí.   La nova Permanent Comarcal, encapçalada per Toni Masana, està integrada per: Marina Sureda, de Cerdanyola (Secretaria d'Organització) Rafa Homet, de Castellar del Vallès (Secretaria de Formació i Política Parlamentària) Edu Gonzàlez, de Terrassa (Secretaria d'Imatge i Comunicació) Oriol Rovira, de Barberà del Vallès (Secretaria de Política Municipal) Ramon Henares, de Sabadell (Secretaria de Finances) Olga Serra, de Vacarisses (Secretaria de la Dona) Santi Valls, de Sabadell (Secretaria de Territori) Jordi Umbert, de Santa Perpètua (Secretaria de Cultura) Maria Vidal, de Sant Cugat (Secretaria d'Entorn) Xavi Corbera, de Rubí (Secretaria d'Ensenyament) Anna Fernàndez, de Polinyà (Secretaria de Política Sanitària) Ona Martínez, de Terrassa, com a portaveu comarcal de les JERC   En la presentació de l’equip i del projecte, Toni Masana va destacar que la nova Permanent Comarcal treballarà en tres àmbits preferents d’actuació:   Construir la comarca La comarca s’ha de bastir a partir d’un relat compartit de Vallès, amb polítiques comarcals pròpies desenvolupades amb visió de país: Polítiques compartides entre municipis: El Vallès Occidental té, ara per ara, problemes i aspectes que s’han d’abordar des d’una perspectiva comuna dels diversos municipis afectats, com són, per exemple, els casos de Gallecs, el projecte ferroviari lleuger Caldes-Mollet, la B-124, el peatge de les Fonts, la C-58, l’aeroport de Sabadell, la gestió de residus o la Ronda Vallès. Polítiques comarcals comunes: Discurs comarcal en aspectes com la necessària reindustrialització (el Vallès, motor econòmic del sud d’Europa), indústria cultural, indústria energètica (biomassa), infraestructures o espais naturals.

ERC aconsegueix els millors resultats de la història al Vallès Occidental.

ERC Vallès Occidental ha aconseguit els seus millors resultats electorals després d’obtenir 54.428 vots(14,40%) el passat diumenge 24 de maig. L’any 2011 vam aconseguir 17.920 vots (5,61%) per tant, hem tingut un increment de 36.508 vots. Aquests resultats s’han traduït en un increment de la representació tant a nivell local, amb 76 regidors i regidores (teníem 32 l’any 2011), com a nivell comarcal, on hem obtingut 7 consellers comarcals, un fet que ens situa com a segona força al Consell. ERC ha obtingut majoria absoluta a Ullastrell i Sant Llorenç Savall i ha estat la força més votada a Sant Quirze del Vallès i Rellinars.  

Des d’ERC liderarem el canvi a les ciutats del Vallès

Ahir al matí es va conèixer la sentència de la “peça Montcada” del Cas Mercuri en la qual es condemna a l’ex alcalde socialista de Sabadell, Manuel Bustos, el seu germà, Francisco Bustos, així com també l’ex secretari d’organització del PSC, Daniel Fernàndez i l’alcaldessa de Montcada Reixach, Maria Elena Pérez. Des d’ERC Vallès Occidental considerem que aquesta sentència ha posat a la llum una manera de governar immoral i reprovable per part del PSC a nivell local, però també per part de la federació PSC-Vallès Sud i del PSC a nivell general a través del seu secretari d’organització. Tots ells han estat condemnats per haver “col·locat” una persona de confiança en un càrrec públic saltant-se el procediment legal establert per aquesta mena de contractacions i imposant una qualificació determinada per aconseguir el seu objectiu, que era la contractació de Carmina Llumà. Des d’ERC Vallès Occidental lamentem la falta d’ética demostrada pel PSC i des de fa mesos hem estat demanant amb insistència la renúncia de tots els imputats implicats al Cas Mercuri, així com l’obertura d’una investigació que aclareixi les actuacions al Consorci  de Residus del Vallès Occidental i Mercavallès. “Amb la sentència que ahir es va donar a conèixer ha quedat demostrada una xarxa d’interessos que responen a uns interessos que no són els del bé comú. Demanem al PSC que faci el necessari per erradicar aquestes pràctiques del seu partit, que passen per l’expulsió immediata de tots els culpables, acusats i imputats” ha dit Arés Tubau, Presidenta d’ERC Vallès Occidental. De la mateixa manera, Tubau ha remarcat la necessitat de crear mecanismes que impedeixin que això torni a passar mai: “No podem obviar que Bustos  va aconseguir articular una xarxa que responia als seus interessos, aprofitant-se de la seva posició i perjudicant a tots els ciutadans i ciutadanes de la comarca. No podem permetre que la política accepti aquests corportaments.

Destacada presència vallesana en la presentació del programa marc per a les eleccions municipals

Els nostres candidats i candidates de la comarca van assistir dissabte al matí a la presentació del programa marc per les properes eleccions municipals, que es va realitzar a la fàbrica Fabra & Coats del barri de Sant Andreu, Barcelona. El programa marc està format per quatre grans eixos: la lluita contra tota sospita de corrupció a través de mesures que afavoreixen la transparència. En segon lloc està la construcció de municipis cohesionats a través de mesures que lluiten frontalment contra la pobresa, amb l’objectiu d’aconseguir que cap infant passi gana i amb l’objectiu d’aconseguir desplegar una llei de segona oportunitat. També la  sostenibilitat dels municipis creant nous serveis públics i millorant la qualitat de vida és un dels eixos principals de l’actuació de govern, creant i refent els plans locals d’habitatge, el lloguer social, la rehabilitació i la regeneració dels barris. Per últim l’emprenedoria també s’inclou en aquests eixos claus, ambla creació de centres d’iniciatives empresarials i els pactes locals d’ocupació, la simplificació de tràmits i l’administració electrònica.    En concret, Esquerra treballarà per crear municipis:  1. Que siguin nets de corrupció  2. Amb una democràcia des de baix  3. Que siguin el pilar de la República catalana  4. Que ofereixin igualtat d'oportunitats per a tothom  5. On no hi hagi cap infant que pateixi gana ni fred  6. Que ofereixi una segona oportunitat  a les famílies que han estat desnonades  7. On les oportunitats laborals siguin la prioritat  8. Emprenedors, amb centres d'iniciatives empresarials  9. Al servei del ciutadà (simplificació dels tràmits administratius) 10. Amb projectes de vida per a joves i famílies, com plans locals d'habitatge i programes de lloguer social 11. Que siguin intel·ligents  Podeu accedir al programa marc a través d'aquest link  

Èxit de la Jornada de Formació municipal a Castellar

Amb les eleccions municipals a l’horitzó, el dissabte 10 de gener ERC Vallès Occidental va organitzar una jornada de formació a Castellar del Vallès per a càrrecs locals, militants i persones implicades en la campanya electoral als municipis. La jornada va ser un èxit de participació, amb 119 assistents de tots els municipis de la comarca a les diverses ponències i tallers.   La presidenta comarcal d’ERC, Arés Tubau, el diputat d’ERC Marc Sanglas i el secretari de Formació comarcal i president d’ERC Castellar, Rafa Homet, van fer la presentació i van donar pas a les ponències.   Les xerrades sectorials a càrrec d’experts van ocupar la primera part de la jornada en tres espais diferents de l’Auditori de Castellar. Van anar a càrrec de Joan Manuel Tresserras (Cultura), comunicòleg i exconseller de Cultura i Mitjans de la Generalitat; Josep Milà (Reindustrialització), consultor d’empreses, sociòleg i economista, i Quim Sangrà (Residus), enginyer i llicenciat en Ciències Ambientals.   Tot seguit, es van fer els tallers específics per aprofundir en aspectes comunicatius, tècnics, jurídics, financers, logístics i organitzatius de la campanya electoral.   D’ara endavant es faran més jornades i accions formatives adreçades a les candidatures locals sobre polítiques sectorials rellevants.