Vallès Occidental

Totes les notícies

ERC deixa l'Executiva del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

Nota de premsa   La federació comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Vallès Occidental renuncia a tenir un representant a la Comissió Executiva del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental (CGRVO) El 27 de juny de 2014 el Grup Comarcal d’ERC al Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) s’assabenta a través dels mitjans de comunicació que, arran de la instrucció del ‘cas Mercuri’, s’investiga el gerent del CGRVO per un presumpte ús irregular d’una targeta de crèdit de l’ens. El 2 de juliol es va convocar una reunió de la Comissió Executiva del CGRVO en què es va entregar una còpia de la documentació lliurada al jutge per a la investigació del cas. En aquesta documentació consta, entre d’altres, la relació de reintegraments en efectiu que durant els anys 2011  2012 es van produir des de la targeta de crèdit corporativa del gerent del CGRVO. Davant d’aquest presumpte ús irregular de la targeta, i atès que el Grup Comarcal d’ERC no tenia constància de l’existència de targetes de crèdit corporatives, i amb la voluntat d’esvair els dubtes que poguessin planar sobre el CGRVO i el mateix Consell Comarcal, ERC decideix demanar per escrit al president del CGRVO i a la presidenta del Consell Comarcal, en data 10 de juliol de 2014, la següent informació. A Joan Carles Sànchez, president del CGRVO: -Si algun membre o membres del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental disposen o han disposat de targetes de crèdit i dispositius de pagament en peatges (Teletac) amb càrrec a comptes d’aquest organisme en els darrers tres anys. En cas afirmatiu, sol·licitem un informe amb el detall dels moviments. -Si el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental és titular de vehicles, qui en fa ús i amb quines condicions. -Un informe d’Intervenció de les despeses protocol·làries i de representació del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

Jornada de treball ‘Territori Vallès’

Des de les secretaries comarcals de Territori i Formació d'ERC Vallès Occidental s'ha impulsat una jornada de treball sobre Territori que tindrà lloc el dijous 27 de setembre, a les 19 h, a la Sala Petita de l'Auditori de Castellar del Vallès (pl. del Mercat, s/n). La jornada, que comptarà amb la participació de Manel Larrosa, arquitecte; Santi Valls, geògraf, i Oriol Martori, arquitecte i urbanista, té per objectiu debatre sobre el marc de referència territorial, per poder saber què és i com volem que sigui el Vallès, quins són els punts forts i quins els febles, les fortaleses i les debilitats. Esperem que sigui del vostre interès. ERC Vallès Occidental @ERC_vallesocc

258.815 gràcies, Vallès Occidental

Aquest diumenge passat, 9N, ha estat una jornada històrica a tots els municipis, a totes les comarques i al país. Més de dos milions de persones, concretament 2.305.290, van expressar, lliurement, pacíficament i democràticament la seva opinió entorn del futur polític de Catalunya. I el resultat ha estat clar i inequívoc. El Vallès Occidental ha estat la segona comarca que ha aportat més vots, només per darrere del Barcelonès. 258.815 vallesans i vallesanes van votar, i ho van fer per les opcions següents: SÍ Sí, 199.433 (77,96%) SÍ No, 32.402 (12,52%) SÍ Blanc, 2.294 (0,9%) No, 14.254 (5,51%) Blanc, 1.255 (0,48%) Altres, 9.177 (3,55%) El 9N ha estat un pas molt important, però ara és hora d'obrir un procés constituent, protagonitzat per la ciutadania, que ens porti a la construcció del nou Estat. Som-hi!

#9N. Votem pel #noupaís

Comencem la setmana del #9N, la setmana que els i les ciutadanes de Catalunya de més de 16 anys estem cridats a expressar democràticament quin futur volem per al nostre país. Queden 6 dies per mobilitzar tot el país, per fer campanya permanent, per desbordar les urnes de vots, per llançar un missatge clar a la comunitat internacional. Aquests són els actes que fem a la comarca al llarg d'aquesta setmana decisiva: Sabadell 04-nov 17.30 h Casal Gent Gran Centre Acte pensions Josep Ginesta Terrassa 04-nov 18-20 h Av. Jacquard (costat Casa Baumann) Parada informativa   Terrassa 04-nov 18-20 Parc del Nord (davant RENFE) Parada informativa   Vacarisses 04-nov 17.30-20 h Pl. de les Moreres, davant la Fàbrica Parada informativa   Cerdanyola 04-nov 19.45 h Seu ERC Cerdanyola (C/ St Ramon, 177) Acte  Joan Tardà Ripollet 05-nov 20 h Sala d'Actes Centre Cultural (Rbla St Jordi, 1) Acte  Oriol Amorós Sabadell 05-nov 17-20 h Pl. de l'Imperial Parada informativa   Terrassa 05-nov 19 h CC Francesc Macià Acte pensions J Ginesta i E Paluzie Viladecavalls 06-nov 16.30-18 h pl. Masia de Can Turu Parada informativa   Rubí 06-nov 10.30-13 h Mercat Acció informativa   Castellar 06-nov 16 h Casal Catalunya (av. Prat de la Riba, 17) Acte pensions Neus Vinyals Polinyà 06-nov 18 h Casal El Roure (c. Ernest lluch, 7) Acte pensions Gonçal Bayó Sabadell 06-nov 17.30 h Casal Gent Gran Creu Alta Acte pensions Josep Ginesta Sant Quirze 06-nov 20 h Masia Can Feliu Acte  Pere Aragonès Terrassa 06-nov 19.30 h Sala Faktoria d'Arts (C/ Rasa, 64-66) Acte  JM Terricabras Sabadell 07-nov 17-20 h Pl. Doctor Robert Parada informativa   Terrassa 07-nov 18-20 h Plaça Vella Parada informativa   Castellar 08-nov 10-14 h Pl. Mercat Parada informativa   Sabadell 08-nov Tot el dia Pl. del pi-pi Parada i activitats   Rubí 08-nov 10.

El 9N, votem pel #noupaís

Tenim el 9N a tocar, i des d'ERC Vallès Occidental fem campanya per mobilitzar la ciutadania de la nostra comarca a participar en la consulta. El 9N ens hi juguem molt, i hem d'omplir les urnes d'independencia. El futur és a les nostres mans. Us llistem els actes que farem els pròxims dies, que inclouen tant parades informatives com xerrades adreçades a gent gran (pensions, etc.) i a tothom qui ho desitgi. Ho anirem actualitzant a mesura que se n'hi afegeixin de nous. Terrassa 29-oct 18-20 h Pl. 1 de Maig Parada informativa Vacarisses 29-oct 17.30 h La Fàbrica Acte sobre pensions Josep Maria Jové Terrassa 30-oct 18-20 h Pl. del Progrés Parada informativa Barberà 30-oct 18 h Casal Gent Gran Can Gorgs Acte sobre pensions Albert Castellanos Sant Cugat 31-oct 17-20 h Pl. Quatre Cantons Parada informativa Rellinars 01-nov 18 h Sala Cultural l'Escola pl. Aj s/n Acte pensions Josep Ginesta Barberà 01-nov 17-19 h Pl. de la Vila Parada informativa Marc Sanglas Sabadell 03-nov 17.30 h Casal Gent Gran de Gràcia Acte sobre pensions Pendent Terrassa 03-nov 18-20 h Pl. de ca n'Anglada Parada informativa Sabadell 04-nov 17.30 h Casal Gent Gran Centre Acte sobre pensions Josep Ginesta Sant Quirze 04-nov 20 h Masia Can Feliu Acte campanya Pere Aragonès Terrassa 04-nov 18-20 Par del Nord (davant RENFE) Parada informativa Cerdanyola 04-nov 19.45 h Seu ERC (C/ St Ramon, 177) Acte campanya Joan Tardà Ripollet 05-nov 20 h Sala d'Actes Centre Cultural (Rbla St Jordi, 1) Acte campanya Oriol Amorós Terrassa 05-nov 19 h CC Francesc Macià Acte sobre pensions J Ginesta i E Paluzie Rubí 06-nov 10.30-13 h Mercat Acció informativa   Sabadell 06-nov 17.30 h Casal Gent Gran Creu Alta Acte sobre pensions Josep Ginesta Terrassa 06-nov 19.30 h Bizarre (Bar Rest. Camí Fondo,37) Acte campanya JM Terricabras Terrassa 07-nov 18-20 h Plaça Vella Parada informativa Castellar 08-nov 10-14 h Pl.

ERC fa una proposta unitària per Gallecs

El divendres 17 d’octubre, davant l’església de Gallecs, representants d’ERC dels dos Vallesos, concretament de Santa Perpètua, Mollet, Parets, Lliçà de Vall, Palau-solità i Montcada i Reixac, encapçalats per Marc Sanglas, diputat responsable de Territori al Parlament de Catalunya, van presentar un manifest que en sis punts referma el compromís d'ERC per consensuar una visió única de Gallecs (vegeu document adjunt).   Oriol López, candidat a l’alcaldia de Mollet i regidor, va manifestar que en previsió de canvis d’escenari polític en els pobles que afecten l’espai de Gallecs “se sentien cridats a transmetre una visió única i d’entendre Gallecs com un tot” que n’asseguri el futur. Va instar també les altres forces polítiques que facin el mateix.   El regidor i candidat a l'alcaldia d'ERC a Santa Perpètua, Pol Altayó, va qualificar d’històric l’acord i va presentar els sis punts que representen “un full de ruta clar” per Gallecs i que acabi “amb les negociacions bilaterals amb l’Incasol”. El manifest referma el compromís per treballar des del consens per l’augment de l’espai protegit, per un model de gestió unificat, per definir activitats compatibles, per desenvolupar un pla d’adequació de necessitats i per una anàlisi integrada de les necessitats d’infraestructures.   El secretari de Política Municipal d’ERC i diputat pel Vallès Occidental, Marc Sanglas, va dir que era un dia important “fruit de la feina d’uns quants mesos”, que veia la llum gràcies al manifest que per primera vegada estructura “una planificació en el seu conjunt d’un espai salvat per la reivindicació popular.”   Sanglas va assegurar que el document formarà part dels programes electorals d’ERC a les sis poblacions i que certifica que “el mateix que diem a un lloc és el que diem arreu”. Es referma, doncs, el compromís d’Esquerra Republicana de Catalunya amb la protecció mediambiental i Gallecs.

74è aniversari de l'assassinat del president Companys

Dimarts 14 octubre   SABADELL El Memorial Lluís Companys a Sabadell organitza un itinerari històric dramatitzat a les 19.30 h sortida des del carrer Zorrilla, 3-13.   SANT CUGAT DEL VALLÈS ERC Sant Cugat commemora el 74è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys. Homenatge a la pl. d’Octavià a les 20 h, davant la muralla. Dimecres 15 octubre   BARCELONA (acte ERC nacional) Marxa de torxes al castell de Montjuïc: 5.15 h. Pl. Universitat (porta de la Universitat) Sortida de l’autocar gratuït. És imprescindible reservar plaça: 93 317 15 13 / barcelona@esquerra.org 6 h. Marxa de torxes al Castell de Montjuïc (Glacis de Santa Helena) Parlaments de Patrícia Gomà, presidenta d’ERC-Barcelona; Oriol Amorós, diputat al Parlament de Catalunya, i Josep Maria Solé i Sabaté, historiador. Ofrena floral a la tomba del president Companys: 7.45 h. Pl. Universitat (porta de la Universitat) Sortida de l’autocar gratuït. Reserva de places abans de dilluns 14 d’octubre a les 14 h: 93 453 60 05 / inscripcions@esquerra.org 8.30 h. Cementiri de Montjuïc (Fossar de la Pedrera). Ofrena floral a la tomba de Lluís Companys. Parlament d’Oriol Junqueras, president d’ERC.   SANT QUIRZE DEL VALLÈS Marxa torxes al castell de Montjuïc. A les 5.00 h sortida des de Sant Quirze amb vehicles privats (lloc de trobada a la seu d’ERC, Pau Casals, 16). Envieu un correu electrònic a santquirze@esquerra.org si teniu previst assistir-hi i si teniu disponibilitat de vehicle. A les 6.00 h té lloc la marxa de torxes al castell de Montjuïc, i tot seguit hi a parlaments de Patrícia Gomà, presidenta d’ERC Barcelona; Oriol Amorós, diputat d’ERC al Parlament de Catalunya, Josep M Solé i Sabaté, historiador.   TERRASSA ERC Terrassa realitza una ofrena floral a la pl. Lluís Companys a les 19.30 h. Parlaments de Carles Caballero, president d’ERC Terrassa, i Jaume Maeso, portaveu de les JERC Terrassa.   CASTELLAR DEL VALLÈS Acte unitari d’homenatge a Lluís Companys.

Victòria, en femení!

El mes de desembre de 2013 ens despertàvem amb una mala notícia per a les dones i per a tothom qui defensa la llibertat de l’individu de decidir sobre el seu propi cos. Retrocedíem als temps del blanc i negre. El govern del Partit Popular aprovava l’avantprojecte de reforma de la llei de l’avortament que condemnava les dones, especialment les més joves, a no poder decidir què era millor per a elles en cas d’embaràs.   Alberto Ruiz-Gallardón va arribar a dir, com quelcom positiu, que amb aquesta reforma la dona passaria a ser “víctima i no responsable” de l’avortament. Enteneu què suposa, això? Víctima és un subjecte passiu, no té cap poder de decisió. Ens vèiem abocades a la decisió de quatre “privilegiats” que plantejarien en quin context era “bo per a nosaltres” avortar o no. Deixava les dones sense capacitat de decidir sobre la seva maternitat, sobre les seves vides, i sotmeses a criteris morals i no als drets socials.   A partir d’aquell moment, s’han desenvolupat protestes de tot tipus als carrers, en forma de mocions als ajuntaments i dins de les institucions que ens representen, en tots els àmbits de la vida pública.   Ens hem mobilitzat i hem guanyat. Per fi aquest govern del PP, tancat i sord, ens dóna una alegria. Ens hauran escoltat? Potser no… sembla que són impermeables a les demandes de la gent, i encara més si aquestes demandes fan referència al dret a prendre decisions. Però alguna cosa haurem remogut perquè hagin retirat aquest avantprojecte de llei. Hem sigut molts i moltes que els hem recordat cada dia que les dones tenen el dret de decidir sobre el seu propi cos!   I un altre cop, la frase de protesta dels anys 80 torna a ser una realitat: “Nosaltres parim, nosaltres decidim!”.

Suport a les accions empreses per ERC Sabadell per denunciar la piulada del portaveu del PP a l'Ajuntament de Sabadell

Des d'ERC Vallès Occidental volem expressar tot el nostre suport a la secció local d'ERC Sabadell en la denúncia al portaveu del PP a l'Ajuntament de la ciutat, que, en una piulada a Twitter, va comparar la mobilització de la V a Barcelona de l'Onze de Setembre amb el nazisme (vegeu l'enllaç http://locals.esquerra.cat/sabadell/article/22483/erc-denunciara-el-portaveu-del-pp-a-sabadell-per-equiparar-la-v-amb-el-nazisme).   En democràcia, qualsevol opinió pot ser expressada, però sempre des del respecte.   Esperem que aquesta sigui l'última vegada que càrrecs electes del PP o d'altres partits simbolitzen el seu rebuig al procés i a la consulta mitjançant comparacions amb el nazisme. La banalització del nazisme i l'equiparació de l'expresió cívica, pacífica i democràtica del procés independentista amb el règim nazi inciten a l'odi, i considerem que aquests fets són constitutius de delicte.