Vallès Occidental

Totes les notícies

ERC aconsegueix els millors resultats de la història al Vallès Occidental.

ERC Vallès Occidental ha aconseguit els seus millors resultats electorals després d’obtenir 54.428 vots(14,40%) el passat diumenge 24 de maig. L’any 2011 vam aconseguir 17.920 vots (5,61%) per tant, hem tingut un increment de 36.508 vots. Aquests resultats s’han traduït en un increment de la representació tant a nivell local, amb 76 regidors i regidores (teníem 32 l’any 2011), com a nivell comarcal, on hem obtingut 7 consellers comarcals, un fet que ens situa com a segona força al Consell. ERC ha obtingut majoria absoluta a Ullastrell i Sant Llorenç Savall i ha estat la força més votada a Sant Quirze del Vallès i Rellinars.  

Des d’ERC liderarem el canvi a les ciutats del Vallès

Ahir al matí es va conèixer la sentència de la “peça Montcada” del Cas Mercuri en la qual es condemna a l’ex alcalde socialista de Sabadell, Manuel Bustos, el seu germà, Francisco Bustos, així com també l’ex secretari d’organització del PSC, Daniel Fernàndez i l’alcaldessa de Montcada Reixach, Maria Elena Pérez. Des d’ERC Vallès Occidental considerem que aquesta sentència ha posat a la llum una manera de governar immoral i reprovable per part del PSC a nivell local, però també per part de la federació PSC-Vallès Sud i del PSC a nivell general a través del seu secretari d’organització. Tots ells han estat condemnats per haver “col·locat” una persona de confiança en un càrrec públic saltant-se el procediment legal establert per aquesta mena de contractacions i imposant una qualificació determinada per aconseguir el seu objectiu, que era la contractació de Carmina Llumà. Des d’ERC Vallès Occidental lamentem la falta d’ética demostrada pel PSC i des de fa mesos hem estat demanant amb insistència la renúncia de tots els imputats implicats al Cas Mercuri, així com l’obertura d’una investigació que aclareixi les actuacions al Consorci  de Residus del Vallès Occidental i Mercavallès. “Amb la sentència que ahir es va donar a conèixer ha quedat demostrada una xarxa d’interessos que responen a uns interessos que no són els del bé comú. Demanem al PSC que faci el necessari per erradicar aquestes pràctiques del seu partit, que passen per l’expulsió immediata de tots els culpables, acusats i imputats” ha dit Arés Tubau, Presidenta d’ERC Vallès Occidental. De la mateixa manera, Tubau ha remarcat la necessitat de crear mecanismes que impedeixin que això torni a passar mai: “No podem obviar que Bustos  va aconseguir articular una xarxa que responia als seus interessos, aprofitant-se de la seva posició i perjudicant a tots els ciutadans i ciutadanes de la comarca. No podem permetre que la política accepti aquests corportaments.

Destacada presència vallesana en la presentació del programa marc per a les eleccions municipals

Els nostres candidats i candidates de la comarca van assistir dissabte al matí a la presentació del programa marc per les properes eleccions municipals, que es va realitzar a la fàbrica Fabra & Coats del barri de Sant Andreu, Barcelona. El programa marc està format per quatre grans eixos: la lluita contra tota sospita de corrupció a través de mesures que afavoreixen la transparència. En segon lloc està la construcció de municipis cohesionats a través de mesures que lluiten frontalment contra la pobresa, amb l’objectiu d’aconseguir que cap infant passi gana i amb l’objectiu d’aconseguir desplegar una llei de segona oportunitat. També la  sostenibilitat dels municipis creant nous serveis públics i millorant la qualitat de vida és un dels eixos principals de l’actuació de govern, creant i refent els plans locals d’habitatge, el lloguer social, la rehabilitació i la regeneració dels barris. Per últim l’emprenedoria també s’inclou en aquests eixos claus, ambla creació de centres d’iniciatives empresarials i els pactes locals d’ocupació, la simplificació de tràmits i l’administració electrònica.    En concret, Esquerra treballarà per crear municipis:  1. Que siguin nets de corrupció  2. Amb una democràcia des de baix  3. Que siguin el pilar de la República catalana  4. Que ofereixin igualtat d'oportunitats per a tothom  5. On no hi hagi cap infant que pateixi gana ni fred  6. Que ofereixi una segona oportunitat  a les famílies que han estat desnonades  7. On les oportunitats laborals siguin la prioritat  8. Emprenedors, amb centres d'iniciatives empresarials  9. Al servei del ciutadà (simplificació dels tràmits administratius) 10. Amb projectes de vida per a joves i famílies, com plans locals d'habitatge i programes de lloguer social 11. Que siguin intel·ligents  Podeu accedir al programa marc a través d'aquest link  

Èxit de la Jornada de Formació municipal a Castellar

Amb les eleccions municipals a l’horitzó, el dissabte 10 de gener ERC Vallès Occidental va organitzar una jornada de formació a Castellar del Vallès per a càrrecs locals, militants i persones implicades en la campanya electoral als municipis. La jornada va ser un èxit de participació, amb 119 assistents de tots els municipis de la comarca a les diverses ponències i tallers.   La presidenta comarcal d’ERC, Arés Tubau, el diputat d’ERC Marc Sanglas i el secretari de Formació comarcal i president d’ERC Castellar, Rafa Homet, van fer la presentació i van donar pas a les ponències.   Les xerrades sectorials a càrrec d’experts van ocupar la primera part de la jornada en tres espais diferents de l’Auditori de Castellar. Van anar a càrrec de Joan Manuel Tresserras (Cultura), comunicòleg i exconseller de Cultura i Mitjans de la Generalitat; Josep Milà (Reindustrialització), consultor d’empreses, sociòleg i economista, i Quim Sangrà (Residus), enginyer i llicenciat en Ciències Ambientals.   Tot seguit, es van fer els tallers específics per aprofundir en aspectes comunicatius, tècnics, jurídics, financers, logístics i organitzatius de la campanya electoral.   D’ara endavant es faran més jornades i accions formatives adreçades a les candidatures locals sobre polítiques sectorials rellevants.

ERC deixa l'Executiva del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

Nota de premsa   La federació comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Vallès Occidental renuncia a tenir un representant a la Comissió Executiva del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental (CGRVO) El 27 de juny de 2014 el Grup Comarcal d’ERC al Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) s’assabenta a través dels mitjans de comunicació que, arran de la instrucció del ‘cas Mercuri’, s’investiga el gerent del CGRVO per un presumpte ús irregular d’una targeta de crèdit de l’ens. El 2 de juliol es va convocar una reunió de la Comissió Executiva del CGRVO en què es va entregar una còpia de la documentació lliurada al jutge per a la investigació del cas. En aquesta documentació consta, entre d’altres, la relació de reintegraments en efectiu que durant els anys 2011  2012 es van produir des de la targeta de crèdit corporativa del gerent del CGRVO. Davant d’aquest presumpte ús irregular de la targeta, i atès que el Grup Comarcal d’ERC no tenia constància de l’existència de targetes de crèdit corporatives, i amb la voluntat d’esvair els dubtes que poguessin planar sobre el CGRVO i el mateix Consell Comarcal, ERC decideix demanar per escrit al president del CGRVO i a la presidenta del Consell Comarcal, en data 10 de juliol de 2014, la següent informació. A Joan Carles Sànchez, president del CGRVO: -Si algun membre o membres del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental disposen o han disposat de targetes de crèdit i dispositius de pagament en peatges (Teletac) amb càrrec a comptes d’aquest organisme en els darrers tres anys. En cas afirmatiu, sol·licitem un informe amb el detall dels moviments. -Si el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental és titular de vehicles, qui en fa ús i amb quines condicions. -Un informe d’Intervenció de les despeses protocol·làries i de representació del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

Jornada de treball ‘Territori Vallès’

Des de les secretaries comarcals de Territori i Formació d'ERC Vallès Occidental s'ha impulsat una jornada de treball sobre Territori que tindrà lloc el dijous 27 de setembre, a les 19 h, a la Sala Petita de l'Auditori de Castellar del Vallès (pl. del Mercat, s/n). La jornada, que comptarà amb la participació de Manel Larrosa, arquitecte; Santi Valls, geògraf, i Oriol Martori, arquitecte i urbanista, té per objectiu debatre sobre el marc de referència territorial, per poder saber què és i com volem que sigui el Vallès, quins són els punts forts i quins els febles, les fortaleses i les debilitats. Esperem que sigui del vostre interès. ERC Vallès Occidental @ERC_vallesocc

258.815 gràcies, Vallès Occidental

Aquest diumenge passat, 9N, ha estat una jornada històrica a tots els municipis, a totes les comarques i al país. Més de dos milions de persones, concretament 2.305.290, van expressar, lliurement, pacíficament i democràticament la seva opinió entorn del futur polític de Catalunya. I el resultat ha estat clar i inequívoc. El Vallès Occidental ha estat la segona comarca que ha aportat més vots, només per darrere del Barcelonès. 258.815 vallesans i vallesanes van votar, i ho van fer per les opcions següents: SÍ Sí, 199.433 (77,96%) SÍ No, 32.402 (12,52%) SÍ Blanc, 2.294 (0,9%) No, 14.254 (5,51%) Blanc, 1.255 (0,48%) Altres, 9.177 (3,55%) El 9N ha estat un pas molt important, però ara és hora d'obrir un procés constituent, protagonitzat per la ciutadania, que ens porti a la construcció del nou Estat. Som-hi!

#9N. Votem pel #noupaís

Comencem la setmana del #9N, la setmana que els i les ciutadanes de Catalunya de més de 16 anys estem cridats a expressar democràticament quin futur volem per al nostre país. Queden 6 dies per mobilitzar tot el país, per fer campanya permanent, per desbordar les urnes de vots, per llançar un missatge clar a la comunitat internacional. Aquests són els actes que fem a la comarca al llarg d'aquesta setmana decisiva: Sabadell 04-nov 17.30 h Casal Gent Gran Centre Acte pensions Josep Ginesta Terrassa 04-nov 18-20 h Av. Jacquard (costat Casa Baumann) Parada informativa   Terrassa 04-nov 18-20 Parc del Nord (davant RENFE) Parada informativa   Vacarisses 04-nov 17.30-20 h Pl. de les Moreres, davant la Fàbrica Parada informativa   Cerdanyola 04-nov 19.45 h Seu ERC Cerdanyola (C/ St Ramon, 177) Acte  Joan Tardà Ripollet 05-nov 20 h Sala d'Actes Centre Cultural (Rbla St Jordi, 1) Acte  Oriol Amorós Sabadell 05-nov 17-20 h Pl. de l'Imperial Parada informativa   Terrassa 05-nov 19 h CC Francesc Macià Acte pensions J Ginesta i E Paluzie Viladecavalls 06-nov 16.30-18 h pl. Masia de Can Turu Parada informativa   Rubí 06-nov 10.30-13 h Mercat Acció informativa   Castellar 06-nov 16 h Casal Catalunya (av. Prat de la Riba, 17) Acte pensions Neus Vinyals Polinyà 06-nov 18 h Casal El Roure (c. Ernest lluch, 7) Acte pensions Gonçal Bayó Sabadell 06-nov 17.30 h Casal Gent Gran Creu Alta Acte pensions Josep Ginesta Sant Quirze 06-nov 20 h Masia Can Feliu Acte  Pere Aragonès Terrassa 06-nov 19.30 h Sala Faktoria d'Arts (C/ Rasa, 64-66) Acte  JM Terricabras Sabadell 07-nov 17-20 h Pl. Doctor Robert Parada informativa   Terrassa 07-nov 18-20 h Plaça Vella Parada informativa   Castellar 08-nov 10-14 h Pl. Mercat Parada informativa   Sabadell 08-nov Tot el dia Pl. del pi-pi Parada i activitats   Rubí 08-nov 10.

El 9N, votem pel #noupaís

Tenim el 9N a tocar, i des d'ERC Vallès Occidental fem campanya per mobilitzar la ciutadania de la nostra comarca a participar en la consulta. El 9N ens hi juguem molt, i hem d'omplir les urnes d'independencia. El futur és a les nostres mans. Us llistem els actes que farem els pròxims dies, que inclouen tant parades informatives com xerrades adreçades a gent gran (pensions, etc.) i a tothom qui ho desitgi. Ho anirem actualitzant a mesura que se n'hi afegeixin de nous. Terrassa 29-oct 18-20 h Pl. 1 de Maig Parada informativa Vacarisses 29-oct 17.30 h La Fàbrica Acte sobre pensions Josep Maria Jové Terrassa 30-oct 18-20 h Pl. del Progrés Parada informativa Barberà 30-oct 18 h Casal Gent Gran Can Gorgs Acte sobre pensions Albert Castellanos Sant Cugat 31-oct 17-20 h Pl. Quatre Cantons Parada informativa Rellinars 01-nov 18 h Sala Cultural l'Escola pl. Aj s/n Acte pensions Josep Ginesta Barberà 01-nov 17-19 h Pl. de la Vila Parada informativa Marc Sanglas Sabadell 03-nov 17.30 h Casal Gent Gran de Gràcia Acte sobre pensions Pendent Terrassa 03-nov 18-20 h Pl. de ca n'Anglada Parada informativa Sabadell 04-nov 17.30 h Casal Gent Gran Centre Acte sobre pensions Josep Ginesta Sant Quirze 04-nov 20 h Masia Can Feliu Acte campanya Pere Aragonès Terrassa 04-nov 18-20 Par del Nord (davant RENFE) Parada informativa Cerdanyola 04-nov 19.45 h Seu ERC (C/ St Ramon, 177) Acte campanya Joan Tardà Ripollet 05-nov 20 h Sala d'Actes Centre Cultural (Rbla St Jordi, 1) Acte campanya Oriol Amorós Terrassa 05-nov 19 h CC Francesc Macià Acte sobre pensions J Ginesta i E Paluzie Rubí 06-nov 10.30-13 h Mercat Acció informativa   Sabadell 06-nov 17.30 h Casal Gent Gran Creu Alta Acte sobre pensions Josep Ginesta Terrassa 06-nov 19.30 h Bizarre (Bar Rest. Camí Fondo,37) Acte campanya JM Terricabras Terrassa 07-nov 18-20 h Plaça Vella Parada informativa Castellar 08-nov 10-14 h Pl.