Vallès Occidental

Notícia

Les seccions locals de Castellar i Sabadell es reuneixen amb el Conseller Recoder


Avui dia 23 de febrer, les seccions locals d'ERC de Sabadell i Castellar del Vallès, per mitjà del diputat d'ERC Marc Sanglas, han mantingut una reunió amb la Directora General de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, i el Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya Lluís Recoder, ambdós de CIU. La reunió ha servit per parlar del gasoducte que es vol construir des d'Algèria fins a Alemanya, perquè aquest segon no depengui només del gas volàtil, mai millor dit, rus. El cas és que actualment França no té cap intenció de fer les obres perquè la demanda de gas ha baixat i el projecte està aturat.
El motiu de la reunió, doncs, era demanar al Govern de la Generalitat que faci pressió al Ministerio de Fomento (qui fa les obres) perquè les aturi, es replantegi el projecte i el redimensioni a les necessitats reals, fent-lo respectuós amb el medi ambient. Subirà ha comentat que el tram que travessa el Vallès està acabat en un 75% i això fa difícil que les obres s'aturin, faltant tan poc per finalitzar el projecte. Subirà ha comentat que s'ha detectat és que en alguns trams que travessen Sabadell i Castellar, s'ha incomplert la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA). La comissió ambiental del projecte només està formada per tècnics del Ministerio, el Departament de Medi Ambient només té accés a les visites d'obra. Subirà s'ha compromès a controlar les infraccions ambientals a la visita d'obres que faran la setmana que ve i proposaran canvis de projecte ara que el gasoducte no requereix cap pressa de construcció, per tal d'evitar impacte ambiental al Torrent de Colobrers i el Bosc de Can Deu. Subirà també s'ha compromès a incorporar en futures visites d'obres, tècnics externs al departament.
Finalment, s'ha fet entrega al Conseller de la carta signada pels representants d'ERC amb les demandes exposades a la reunió. Així doncs, ERC de Sabadell i Castellar del Vallès amb el Diputat del Vallès Occidental Marc Sanglas, fan arribar al Conseller les demandes del territori, fins ara poc escoltades.