Vallès Occidental

Notícia

Es presenta el Manifest de la conca del riu Ripoll

Representants de 9 municipis vallesans s’han aplegat avui dijous 2 de juny a l’Horta Social de Ripollet per fer la presentació del Manifest de la Conca del riu Ripoll.

El manifest ha estat impulsat per representants d’ERC, CAV-CUP i Entesa.
Sant Llorenç Savall, Castellar, Sabadell, Barberà, Ripollet, Montcada, Cerdanyola, Badia i Sant Quirze són els municipis implicats en aconseguir que tant el riu Ripoll com el riu Sec esdevinguin les noves rambles del futur d’aquestes poblacions.

En el manifest es parla de desenvolupament sostenible dels rius des del punt de vista ambiental, social i econòmic. Es parla de planificació conjunta, entenent el sistema com un de sol, millorant el paisatge i les activitats productives i de lleure al Vallès, i també de la creació d’un organisme supramunicipal de planificació, coordinació i gestió de la conca.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez; l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà; l’alcalde de Ripollet, Josep Maria Osuna; l’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, entre altres regidors i regidores, i diputats provincials de les tres formacions, com Rafel Homet (ERC), Carles Rodríguez (Entesa) i Quim Duran (CAV-CUP Poble Actiu).
 
Per part d’ERC, a part dels ja esmentats Juli Fernàndez, Elisabeth Oliveras i Rafel Homet, també hi han assistit Xavi Guerrero, regidor de Sabadell; Elizabeth Pasamonte, regidora de Cerdanyola, i Albert Turon, d'ERC Cerdanyola; Lurdes Serra, regidora de Ripollet; Jordi Sànchez, regidor de Montcada, i Oriol Ribas, president d’ERC Montcada; Ramon Cos, regidor de Barberà del Vallès; Francesc Fernàndez, regidor de Sant Quirze; Juan Luís Serrano, regidor de Sant Llorenç Savall, i Santi Valls, secretari de Territori d’ERC Vallès Occidental.