Vallès Occidental

Notícia

Acord per reduir l'accidentalitat i propostes de millora a la ctra. B-124

El diputat vallesà Marc Sanglas, de Junts pel Sí, celebra l’acord assolit en el marc de la Comissió de Territori per reduir l’accidentalitat a la carretera B-124. Sanglas ha explicat que l’acord inclou les quatre esmenes presentades per JxSí.
D’una banda, el text preveu “analitzar la possible optimització de la senyalització existent de limitació de velocitat, així com la possible millora de l’abalisament de la carretera B-124 entre Sabadell i Castellar del Vallès”, un tram que, segons ha explicat Sanglas, “compta amb 27.000 vehicles diaris i un revolt conflictiu i amb alta accidentalitat”. Així, pel mateix tram, també es preveu estudiar la instal·lació de tres cilíndriques com element de separació de carrils (entre el PK 3,700 i el 3,900) i la reordenació d’accessos del tram comprès (entre el PK 4 i 6,500 de la B-124).

JxSí també ha fet propostes de millora de la carretera pel tram entre Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall. En concret, la Comissió ha aprovat revisar “l’abalisament i la senyalització dels revolts, així com de la  senyalització horitzontal i vertical general” en aquest tram, i incloure dues propostes pels ciclistes: d’una banda, que el grup de treball de carreteres compartides analitzi la senyalització del tram en funció dels criteris establerts al GT-32; i de l’altra, i atès que ja existeix un itinerari practicable per bicicletes pel marge del riu Ripoll que connecta els nuclis de Castellar del Vallès i Sabadell, analitzar la possibilitat de crear un altre itinerari alternatiu per l’eix de la carretera B-124 entre Sabadell i Castellar del Vallès, en el marc del projecte de desdoblament d’aquesta carretera.