Vallès Occidental

Notícia

Esquerra ha presentat les seves propostes en l'àmbit de la salut

Marc Sanglas, Isaac Albert, Esquerra Terrassa
Marc Sanglas i Isaac Albert van presentar els eixos en matèria de polítiques de salut
Avui dijous s’ha presentat amb una roda de premsa les propostes electorals d’Esquerra en matèria de salut, a càrrec de Marc Sanglas, candidat d’Esquerra del Vallès Occidental i Isaac Albert, portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament i regidor de salut.

Sanglas ha fet un repàs de les polítiques i els projectes de salut que s’han portat a terme durant aquesta legislatura, i el balanç que en fa és positiu, “s’ha incrementat un 45% la inversió en salut, i això respon a una voluntat clara del Govern de millorar el servei sanitari català”. Però també ha assenyalat que encara hi ha mancances evidents, provocades principalment per la falta de recursos. Sanglas ha citat alguns exemples per il·lustrar els avenços en la millora de la prestació de salut, com l’atenció odontològica gratuïta a infants de 7 a 15 anys, la millora en els procés de detecció i prevenció d’alguns càncers, la creació dels Governs Territorials de Salut en els que els Ajuntaments hi tenen un alt grau d’implicació, la rebaixa de temps d’espera per algunes operacions o tractaments mèdics i la introducció de les noves tecnologies a la salut com la recepta electrònica.

El compromís d’Esquerra per la propera legislatura més destacat en l’àmbit de la salut és l’elaboració d’una nova llei, la creació d’un model propi de sanitat catalana amb l’objectiu primordial de millorar el servei. “Aquesta llei creiem que ha de ser un Pacte Nacional, com el que s’ha fet en l’educació, que impliqui tots els agents polítics, socials, econòmics que en formen part però també els col•lectius de metges, d’infermeres i de la resta de personal sanitari per tal de fer que aquest pacte sigui eficaç i englobi tots els àmbits i punts de vista possibles”. Un altre compromís és el de buscar noves fórmules de copagament de la sanitat, en la línia que sigui equitatiu, en relació al poder adquisitiu dels pacients.

Isaac Albert ha explicat els projectes que s’han de desenvolupar a Terrassa, com el recent signat Pacte Ciutadà per la Salut entre l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya que “preveu les obres i accions per millorar la prestació dels serveis d’atenció primària i posar la ciutat al nivell que li pertoca en relació al seu volum de població, i per això es construiran dos nous Centres d’Atenció Primària: a Can Roca (en procés d’execució però de moment aturat per una situació temporal de manca de finançament) i a l’Avinguda Barcelona; i se n’ampliaran 3: els CAP Nord, Sud i Oest”.

L’altre gran projecte és el complex de Torrebonica, “un espai que l’Ajuntament va adquirir fa molt poc i que està cridat a ser un pol de coneixement, producció i tecnologia; un pol de formació universitària en especialitats vinculades a la salut i un pol d’atenció sociosanitària d’alta qualitat”.