Vallès Occidental

Notícia

Marc Sanglas: “La cultura és el quart pilar de l’Estat del Benestar”

El candidat d'Esquerra de la comarca al Parlament de Catalunya, en Marc Sanglas, ha presentat avui les propostes de la formació independentista en matèria de cultura des de Vacarisses, on ha visitat la nova biblioteca del poble i s’ha reunit amb els independentistes vacarissencs.

Sanglas ha declarat que “la cultura és i ha de seguir estant en el nucli de les polítiques socials i constitueix el veritable quart pilar de l’estat del benestar”, a més a més d’afirmar que mai cap altre Govern s’havia compromès de manera tant clara pel què fa a les infrastructures culturals del país.

Esquerra s’ha compromès, segons Sanglas, “a destinar el 2% del pressupost de la Generalitat a polítiques culturals la propera legislatura” enfront de l’1% actual “si Esquerra és decisiva”. La política cultural d’Esquerra al front del Govern s’ha desenvolupat i es desenvoluparà sempre de forma desacomplexada dins el procés de construcció nacional, ha destacat el candidat de Sant Llorenç Savall.

Per últim, Marc Sanglas ha fet un repàs a algunes de les actuacions més destacades dels últims anys, com la internacionalització de la cultura catalana a la Fira de Frankfurt, la construcció de 122 noves biblioteques a Catalunya o bé la Llei del Cinema, que en els propers anys equipararà la llengua catalana a la castellana als cinemes del país.