Vallès Occidental

Notícia

Bernat Picornell defensa la fi de les pràctiques militars a Collserola

Bernat Picornell
Bernat Picornell
El Grup Parlamentari d'ERC demana al Senat que l’exèrcit hagi de demanar permís als municipis per fer pràctiques militars al territori

El Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana al Senat ha portat avui a la Comissió de Defensa una moció per demanar al govern espanyol que l’exèrcit necessiti autorització dels municipis per realitzar pràctiques militars en qualsevol espai públic. Des del Grup Parlamentari d’ERC s’ha defensat que aquestes pràctiques sovint es fan sense coneixement dels municipis on es desenvolupen, i és en aquest sentit que es demana que siguin els mateixos municipis els que autoritzin o no a Defensa fer les pràctiques militars al seu territori.

El senador Bernat Picornell ha explicat que aquesta situació de desconeixement s’ha produït en repetides ocasions en el Parc Natural de Collserola, “un espai d’oci per a centenars de milers de persones que surten a passejar, practicar esport, fer excursions, etc”. En aquest sentit, Picornell ha remarcat que “un espai on es passeja, es fa esport i per on passen milers de nens i nenes no és un lloc indicat per fer-hi maniobres”.

El Grup d’Esquerra també ha volgut posar en valor el fet que es tracta d’una qüestió fins i tot educativa: “Volem que la ciutadania i les noves generacions siguin educades en una cultura de la pau, renunciant a intervencions militars i escollint viure lluny d’aquestes pràctiques”.
Picornell ha recordat que aquestes pràctiques han estat rebutjades per ajuntaments, la Diputació de Barcelona o el mateix Consorci del Parc de Collserola.

La moció ha sigut finalment rebutjada amb els vots del Partit Popular, Partit Socialista i Ciutadans.