Vallès Occidental

Notícia

Exigim el soterrament del tren a Montcada i Reixac

El grup parlamentari d’ERC, juntament amb En Comú Podem, PDECAT i Cs, ha presentat una proposició no de llei per exigir que els pressupostos generals de l’Estat per al 2017 incorporin el projecte de soterrament del tren a Montcada i Reixac. En la iniciativa, s’insta el govern espanyol a incloure en els comptes d’aquest any les partides pressupostàries necessàries per poder dur a terme el soterrament, al més aviat possible, de la línia ferroviària R2 Barcelona – Portbou al pas pel municipi de Montcada i Reixac.

En la proposició no de llei, els signants fan seva la declaració de tots els grups representats a l’Ajuntament de Montcada i Reixac en què es denuncia l’incompliment dels compromisos subscrits per part del govern de l'Estat per soterrar la línia del tren, un dels principals punts negres de la xarxa ferroviària, on ja s’han produït 167 víctimes mortals per atropellament.

Des d’ERC, la diputada Teresa Jordà recorda que ja el 2016 els grups parlamentaris van subscriure una proposició no de llei en aquest sentit. La portaveu republicana a la Comissió de Foment considera "un escàndol" que pràcticament un any després d’aquella resolució, i 10 anys després dels primers compromisos de l’Estat pel soterrament de la línia, "encara no s’hagi fet absolutament res i ja haguem hagut de lamentar la primera víctima mortal de l’any, el passat mes de gener".

Jordi Sánchez, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Montcada i Reixac i regidor delegat de Via Pública, Serveis Municipals, Transport i Mobilitat, reivindica la necessitat que l'estat espanyol compleixi els acord signats el 2007. "Montcada s'ho mereix, la línia trinxa la ciutat. S'ha de fer per seguretat, evidentment, ja són 167 víctimes mortals, però el soterrament també és fonamental per a la cohesió urbana i la millora de la mobilitat".

El grup d’ERC al Congrés ja va demanar el 10 de gener passat la compareixença en comissió del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i el president d’ADIF, Juan Bravo, per demanar-los explicacions per les incidències a la xarxa de Rodalies de Catalunya, precisament arran de l’atropellament mortal de principis d’any que ha incrementat la xifra de víctimes fins a les 167.