Vallès Occidental

Notícia

ERC-Cat Sí explica a Terrassa que el vot del 21D és també un vot per defensar l'escola catalana

Esquerra Republicana-Catalunya Sí ha fet una roda de premsa per explicar que «el 21-D també hem d'anar a votar per defensar l'escola catalana».

El lloc escollit ha estat l’exterior de l’institut públic Montserrat Roig, concretament, davant de la pancarta que demana «Democràcia i llibertat». A la roda de premsa hi han assistit càrrecs electes d’Esquerra Republicana i MES a diferents municipis de la comarca.

Teresa Ciurana, mestra i responsable d'educació d'ERC Terrassa, ha dit que estan cansats que “s'acusi l'escola catalana de marginar els nens castellanoparlants, d'adoctrinar i d'aconseguir poques competències acadèmiques”. Ha defensat "la immersió lingüística, amb 30 anys d'èxits, com un sistema que ofereix la igualtat d'oportunitats a la infància." Teresa Ciurana ha recordat les declaracions d'Albiol, “on s'acusa l'escola catalana d'educar en l'odi o de no ensenyar el castellà”. “Acusem el govern del PP de mentir, l'escola catalana és al contrari del que diuen”, ha afegit.
  
Rafa Homet, diputat delegat d'Educació de la Diputació de Barcelona, ha defensat l'escola catalana com un dels grans actius del país que ha permès "cohesionar el poble català dins de la seva diversitat". També ha afegit que aquest model dona igualtat d'oportunitats a tots els estudiants, independentment de quin sigui el seu origen. El diputat ha explicat que "necessitem un pacte nacional per a l'educació efectiu, que recuperi pactes anteriors i que blindi l'educació com a model d'èxit de futur".

Marc Sanglas, candidat al Parlament de Catalunya pel Vallès Occidental i diputat en l'anterior legislatura, ha començat agraint la tasca dels professionals, "que asseguren un model educatiu d'èxit i al qual ens comprometem a destinar més recursos per facilitar-los la feina." Ha defensat l'escola catalana davant els atacs dels del bloc del 155, que “promouen la catalanofòbia per intervenir l'educació pública a Catalunya”. No permetrem que ens toquin un dels tresors més valuosos per a l'equilibri i la cohesió social. No permetrem més atacs cap als professionals docents, famílies o altres actors de la comunitat educativa”, ha afegit.
Marc Sanglas ha explicat les principals mesures que Esquerra Republicana-Catalunya Sí inclou en el seu programa electoral en matèria d'educació. El Pacte Nacional per a l'Educació és la proposta principal de la formació i que ha de bastir el projecte educatiu de país, millorant el finançament i la inversió, “com un dels pilars fonamentals de la República catalana i de progrés de tota la ciutadania”.