Vallès Oriental

Totes les notícies

Bon 2018. Després de l'hivern, vindrà la primavera

"Després de l'hivern, vindrà la primavera".  Ho va escriure l'Oriol Junqueras el 2010 i ho ha repetit des del presidi. És el principal desig per aquest 2018 en què posarem fi a la repressió arbitrària patida per complir els propòsits polítics i el mandat popular. Els republicans passem un Nadal i unes festes estranyes, amb un record intens pel Jordi Cuixart, el Jordi Sànchez, el Quim Forn, l'Oriol Junqueras i les seves famílies i amics.  Ens en refarem. La llum sempre torna. La democràcia sempre guanya. El resultat de les eleccions, que atorga una majoria republicana al Vallès Oriental i al país, alhora que consoliden ERC com a primera força prgressista de la comarca i de Catalunya, són els millors auguris per a aquest 2018 i la resta del mandat. La recuperació de les institucions i l'amnistia per a tots els represaliats, són les prioritats per aconseguir una Catalunya lliure. socialment justa, econòmicament pròspera i espiritualment gloriosa.

ERC Vallès Oriental inicia els actes de campanya el diumenge 10

Els candidats d'ERC Vallès Oriental han presentat la campanya electoral de les eleccions del 21 de desembre. El candidat Chakir el Homrani (Granollers) lidera la proposta republicana a la comarca, que es completa amb Marta Vilaret (Mollet del Valès), Sònia Galtié (Vallromanes), Magalí Miracle (Sant Celoni) i Mayte Escobar (Bigues i Riells). Així mateix, les JERC queden representades per Oriol Carreras (Bigues i Riells). La llista per Barcelona també inclou els vallesans Josep Maria Jové i Josep Ginesta, encausats per la represssió jurídicopolítica de l'estat espanyol. A la presentació, El Homrani ha reiterat "la necessitat de guanyar. En defensa de la democracia, de els urnes i de l'estat de dret", i ha recordat les paraules del president Oriol Junqueras: "Només el poble salva el poble". Per el Homnrani, "tenim el dret a estar tristos, però l'obligació de donar-ho tot per tal de fer república, de fer tornar els presos i de restablir les 46 lleis anul·lades pel TC. La gent d'ERC som els millors per construir ponts i assolir-ho". Marta Vilaret afegeix el valor de la llista republicana, amb paritat entre dones i homes: "És una llista transversal, és la que més s'assembla a Catalunya. Això ens fa sentir orgullosos i preparats". Sònia Galtié, empresària, ha volgut desmentir el catastrofisme econòmic del bloc del 155: "Al món de l'empresa li cal una dosi de tranquil·litat i optimisme. Catalunya és una potència econòmica i això és garantia de solvència. Una República enfortiria encara més aquesta posició". Diumenge, Sant Celoni i Cardedeu Els actes de campanya al Vallès Oriental comencen el proper diumenge 10 de desembre a Cardedeu (11h.) i Sant Celoni (13 h.). El calendari dels dies més propers, susceptible de modificacions, és el següent: Dg. 10D. Cardedeu, 11 h. a la plaça Sant Corneli, amb Chakir el Homrani; Dg. 10D. Sant Celoni, 13 h., Chakir el Hornani, Magalí Miracle i Eduard Illa; Dt. 12D. La Llagosta, 19 h., amb José Rodríguez, Mayte Escobar i Manel Bueno; Dc.

Rufián: “Hem d’abandonar els marcs mentals del 155”

El diputat anima Vilanova a guanyar les porres amb vots El Centre Cultural de Vilanova del Vallès va quedar atapeït divendres per la visita de Gabiel Rufián per part de la secció local d’Esquerra Republicana el divendres 24 de novembre. El Diputat del Congrés va convidar l’audiència a “fugir de segons quins marcs mentals”, com els que aquests dies de precampanya circulen responent als interessos del bloc de l’aplicació de l’article 155 i a d’altres nuclis de poder, la “maquinària del fang”: “Cal estar al cas de qui publica què, com ho diu i on”. En aquest sentit, líder republicà va respondre a les inquietuds manifestades pels assistents, que especialment van formular preguntes entorn a l’eix unilateralitat- bilateralitat: “Nosaltres sempre hem estat partidaris de parlar, de la multilateralitat, i aquí els únics unilaterals són els del 155, els que ens han pegat amb els porres, els que han entrat amb la policia al Govern i els que han perseguit judicialment la gent que volia que votéssim, i ara encara ens volen fer creure que la culpa és de la gent que és a la presó o a l’exili”. Rufián va afegir que “radical no és qui vota o qui vol votar, sinó el que tira una pilota de goma al Roger Español, atonyina la gent o aplica a la seva manera l’article 155”. El diputat es referma en la necessitat de guanyar a les urnes el bloc dels partits de la repressió, el 21 de desembre: “Malgrat que són unes eleccions il·legítimes, s’ha de votar. Cal derrotar les porres amb vots i fer callar els que cada vegada diuen que van dient que el suflé ha baixat”. Per Rufián, “la República es defensa cada dia”, i creu que una nova majoria independentista “obligarà a tothom a seure damunt la taula: algú ens farà seure”. El nou Govern “desplegarà els lleis del Parlament”. El problema no és Rajoy Rufián va afirmar que s’ha demostrat que la funció d’ERC al Congrés ha estat dir “el que ningú més no diu: si no ensenyes unes manilles hi ha gent que no sap que s’ha tractat el nostre govern com si fossin narcotraficants”.

Chakir El Homrani, candidat d’ERC del Vallès Oriental

Quatre dones encapçalen la representació comarcal El Congrés Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha escollit el granollerí Chakir El Homrani com a primer candidat comarcal al Parlament. La representació del Vallès Oriental a la llista republicana de les eleccions del 21 de desembre es completa amb Marta Vilaret (Mollet), Sònia Galtié (Vallromanes), Magalí Miracle (Sant Celoni) i Mayte Escobar (Bigues i Riells), alhora que també hi figuraran els militants encausats per les represàlies jurídicopolítiques de l’estat espanyol, així com els altres candidats del Congrés Comarcal: Albert Monserrat (Montmeló) i Xavier Cols (la Llagosta). L’assemblea s’ha reunit a Martorelles d’urgència aquest dimarts 7 de noviembre a causa de la convocatòria exprés per part del Govern espanyol. Tal com ha afirmat el president comarcal, Oriol Ramon, es tracta d’unes eleccions “imposades, il·legitimes i il·legals”, però Esquerra ha decidit concórrer-hi “perquè no ens fan por les urnes”. Malgrat la usurpació de les institucions catalanes per la via de l’article 155, els republicans “no llancem mai la tovallola” i, com totes les convocatòries, “són una oportunitat”. En aquest cas, per “acabar el procés que hem començat”: “Hem de posar en valor tota le feina feta fins ara, que és molta, i la que ens ha dut fins l’1 d’octubre”. Chakir El Homrani considera que ERC es presenta com “la millor eina per rehabilitar els nostres polítics i per fer una república”: La societat catalana “és un subjecte polític i com a societat volem fer un estat social, inclusiu i transversal”. El granollerí treballarà per a “una ciutadania lliure, amb capacitat de crítica i amb igualtat d’oportunitats”. El Homrani considera que malgrat que les urnes sempre són una oportunitat per exercir la “sobirania popular”: És la millor resposta a la barbàrie que estem vivint”. L’assemblea ha recordat els 10 presos polítics, entre els quals hi ha el president del partit, Oriol Junqueras.

Obert el termini de sol·licituds al Programa de Reforma i Millora d’Equipaments Locals

Els municipis del Vallès Oriental ja podem demanar ajuts per a la Reforma i Millora d'Equipaments Locals dins del Programa Complementari de la Diputació de Barcelona en el marc del pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019. L’objectiu d’aquest programa, que està dotat amb 30 milions d'euros, és contribuir al sosteniment de les despeses derivades de les obres i/o actuacions de reforma, millora i manteniment d’equipaments locals en els àmbits de la seguretat, l’accessibilitat i l’eficiència energètica. El programa té sis línies de suport destinades a equipaments culturals, bibliotecaris, educatius i esportius; edificis singulars i elements patrimonials, i mercats; que inclouen diverses actuacions subvencionables. Els municipis i les entitats municipals descentralitzades disposen fins al 15 de desembre per fer la sol·licitud dels ajuts i ho podran fer a través del Portal de tràmits dels ens locals i altres administracions de la Seu Electrònica de la Diputació de Barcelona (https://seuelectronica.diba.cat/tramits-ens/concertacio/fitxaP100.asp#equipaments). Així mateix els es poden presentar com a màxim una única sol·licitud per línia de suport i any. En la línia 5 “Edificis singulars i elements patrimonials”, que té caràcter pluriennal, es poden presentar dues sol·licituds en total. 

El Consell d'Alcaldes del Vallès Oriental demana la dimissió dels responsables de la repressió

La Declaració s'ha signat a Vilalba Sassera, atacada l'1 d'octubre El diumenge 1 d’octubre de 2017 passarà a la història a Catalunya per la vergonya d’un Estat que va exercir la violència contra la ciutadania que cívica i pacíficament havia sortir a exercir la democràcia. A la nostra comarca aquesta violència es va patir de forma directa a Vilalba Sasserra.  La violència generada pel govern del Partit Popular contra els veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que volien votar, va deixar a Catalunya més de mil persones ferides a mans de la brutalitat policial, dos d’elles en estat molt greu. A Vilalba Sasserra la càrrega policial va causar cinc persones ferides, i danys materials al patrimoni públic valorats en mil tres-cents euros. Posteriorment, i com a resposta a l'èxit de participació del referèndum de l'1 d'octubre en el que més de dos milions de catalans i catalanes van exercir el seu dret a vot, l'estat espanyol a través de la fiscalia va iniciar la persecució repressiva; La jutgessa de l’Audiència Nacional va dictaminar presó sense fiança pels presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana acusats d’un delicte de sedició. També van citar a declarar la Presidenta del Parlament de Catalunya i cinc membres de la Mesa pel sol fet de facilitar el debat parlamentari, empresonant també a la Presidenta del Parlament. Després hem vist atònits com gran part del legítim govern de la Generalitat de Catalunya també era empresonat, i una part del govern anava a Flandes a denunciar la possible vulneració dels drets fonamentals que estem patint a Catalunya per part del govern espanyol. És per tot això que el Consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental acorda: Primer. Mostrar la nostra solidaritat amb els municipis afectats pels danys provocats per la violència policial i amb les persones que han resultat ferides com a resultat de l’actuació desproporcionada dels cossos de seguretat de l’Estat Espanyol, i en especial amb Vilalba Sasserra.

El Homrani: "Complirem el mandat de l'1 d'octubre"

La Sala Tarafa s'omple a vessar per sentir el diputat Chakir el Homrani Dins de la marató d'actes l'Assemblea Nacional Catalana per informar sobre el futur immediat de Catalunya, el diputat d'ERC Chakir el Homrani ha estat l'encarregat d'adreçar-se al públic de Granollers, aquest dimecres 25 d'octubre. El granollerí ha insistit en l'èxit del referèndum d'autodeterminació de Catalunya, l'1 d'octubre, "va ser gràcies a vosaltres que es va fer". Pel diputat del Vallès Oriental, l'1 d'octubre l'estat espanyol va perdre, però la gent que volem la independència de Catalunya "encara no hem guanyat". Des d'aquell dia vivim una situació de molta repressió i per això "és necessària la mobilització pacífica". El Homrani ha defensat la innocència de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, a qui "no poden jutjar perquè no han comès cap delicte". El Homrnani també ha analitzat el que va passar al Parlament català el 10 d'octubre: "La declaració d’Independència va quedar suspesa perquè hi va haver una petició internacional (trucada telefònica)". Se'ns va demanar una nova oportunitat per dialogar amb l'estat espanyol, i aquest "va respondre amb empresonament dels jordis i amb la posada en marxa de l'article 155 de la constitució espanyola". De fet, pel granollerí, "ja fa temps que han començat a aplicar el 155: la Generalitat està intervinguda econòmicament". L'aplicació explícita del 155 representa, segons ha anunciat el govern del PP, canviar el model d'escola i la intervenció directa en els mitjans de comunicació públics. De fet, "des del 27 setembre del 2015 hem estat intervinguts i no poden seguir treballant amb normalitat". El darrer pas del Parlament Chakir el Homrani ha anunciat que aquest dijous 26 i divendres 28 d'octubre, els diputats es del Parlament de Catalunya "complirem un mandat absolutament democràtic". Més que una declaració unilateral hi haurà una "declaració legítima": "El que hem decidit a les urnes és sagrat". Ara cal que la ciutadania es mobilitzi "per a demostrar a l'estat espanyol que no tenen dret de fer el que vulguin".

ERC del Vallès Oriental agraeix l’actitud de la ciutadania i celebra la victòria del Sí

La resposta de la gent el 3 d’octubre “encara dona més validesa als resultats” El Sí a la Independència ha guanyat al Vallès Oriental amb el suport de 121.000 vots dels 136.000 participants al Referèndum d’autodeterminació de Catalunya. A l’espera dels resultats definitius, Esquerra del Vallès Oriental celebra la victòria del Sí per un 89 per cent i lamenta les circumstàncies adverses amb què es va celebrar la jornada electoral. Els atacs de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat Espanyol als col·legis electorals de Sant Celoni i de Vilalba Sasserra van ocasionar cinc ferits a la comarca, tots ells de Vilalba, on es va requisar tot el material i es va invalidar la votació del diumenge 1 d’octubre. Els republicans del Vallès Oriental valoren especialment l’actitud dels votants, que tot el cap de setmana van vetllar per l’obertura dels col·legis electorals i que diumenge no es van deixar intimidar per les notícies dels atacs policials a diferents punts del país: “Durant tota la jornada hi va haver gent a les portes dels col·legis disposades a defensar les urnes”, afirma el president comarcal d’ERC, Oriol Ramon, “malgrat que tothom veia la violència amb què s’actuava” seguint ordres del Ministerio del Interior. Així mateix, els republicans també valoren el seguiment multitudinari de la vaga i aturada del 3 d’octubre, en què “els vallesans van donar un altre gran exemple de dignitat i d’esperit democràtic”. La resposta de la gent “dona encara més validesa als resultats del diumenge”, conclou Oriol Ramon. El vot favorable a la independència permetrà tirar en davant el procés d’independència seguint els passos establerts a la Llei de Transitorietat Jurídica. Els càrrecs electes, així com la militància i els amics d’Esquerra Republicana del Vallès Oriental, estan amatents a les decisions del Parlament de Catalunya derivades dels resultats del referèndum, per fer-les efectives a la comarca.

David Ricart: “Hi ha un abans i un després des que ERC lidera el Consell Comarcal”

Valorem els dos anys a la presidència de l’ens   El grup d’Esquerra Republicana al Consell Comarcal del Vallès Oriental fa un balanç molt positiu de la tasca dels republicans al capdavant de la institució supramunicipal, en complir els de dos anys de mandat. Els vuit consellers han ampliat els serveis als ajuntaments i a les persones en negociats com el Turisme, l’Habitatge, Societat de Coneixement, Promoció Econòmica i Ocupació, Territori o la Mobilitat. En una roda de premsa celebrada dimeces 20 de juliol de 2017 a l’auditori de Granollers. David Ricart, president, ha afirmat que, amb el lideratge d’Esquerra, el Consell Comarcal “ha agafat un gran impuls” després de 27 anys en què “no havia tingut el protagonisme públic” que té ara: “Hi ha un abans i un després des que Esquerra és al Govern del Consell”. Ricart s’ha mostrat ferm defensor dels Consells Comarcals: “Són una eina imprescindible al país, un servei de proximitat al territori i a les persones.”   El govern liderat per ERC ha permès un Consell Comarcal “compromès amb el procés d’independència de Catalunya”, segons Ricart: “Ens hem adherit a l’Assemblea de Municipis per la Independència (AMI), paguem els impostos a través de l’Agència de Tributs de Catalunya i també hem formalitzat l’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum”, a banda que tots els consellers formen part de l’Assemblea de Càrrecs Electes. Però “no hi som només pel procés, sinó que hem vingut a fer canvis, a millorar la gestió, com s’ha concretat en el resum de l’acció de govern àrea per àrea:   TURISME Isidre Pineda, tinent d’alcalde de Caldes Montbuï i conseller de Turisme ha  treballat en tres línies: Definició del relat turístic comarcal a través de Turisme Vallès. Representa un enfoc de l'estratègia turística comarca sota el concepte de BENESTAR. Som la destinació no costera de referència de l'àrea metropolitana de Barcelona. El Vallès no havia tingut mai un discurs que aglutinés les diferents realitats de la comarca.