Vallès Oriental

Totes les notícies

Vallès Oriental, Municipals 2019, Jornada Municipalista

ERC del Vallès Oriental encarrila les línies estratègiques per a la comarca

Un centenar de persones de les candidatures comarcals participa en la jornada municipalista La trobada municipalista del Vallès Oriental ha reunit un centenar de persones per a la preparació de les candidatures d’Esquerra Republicana a 127 dies de les eleccions municipals. Les línies estratègiques dels programes electorals, les accions de campanya i les experiències de gestió en alcaldia han centrat la jornada, celebrada el dissabte 19 de gener a Sant Pere de Vilamajor. La sessió ha comptat amb l’obertura d’Eva Baró, secretària de Gestió del Coneixement d’ERC, que ha animat els assitents a formar-se per aconseguir el màxim de contacte amb la gent del territori, dels barris, i ha inistit en la importància de la victòria republicana a les municipals del 2019. Seguidament, sis alcaldes republicans de la comarca han exposat les seves experiències, tant en campanya electoral com en la gestió dels ajuntaments. Hi han participat Pamela Isús (Sant Pere de Vilamajor), Jordi Solé (Caldes de Montbui), Albert Guil (la Roca del Vallès), David Ricart (Vallromanes), Enric Olivé (Cardedeu) i Martí Pujol (Llinars del Vallès). La molletana Marta Vilaret, secretària general de suport a la Presidència i a la Secretaria General, ha moderat aquesta part. Un dels punts forts de la jornada ha estat la presentació de les línies estratègiques d’ERC per a la Comarca i que inspiraran els programes electorals per a cada municipi. Les qüestions com els eixos viaris i les xarxes de transport públic de la comarca, així com aspectes de l’espai urbà i el medi ambient, la gestió de residus, l’habitatge i la participació ciutadana i transparència de la gestió. Per a les candidatures republicanes, la construcció de la república depèn molt del colors de les alcaldies que sorgeixin de les eleccions municipals del 26 de maig del 2019. Els objectius electorals d’Esquerra Republicana és treballar per una vintena d’alcaldies. La jornada també ha comptat amb diversos tallers específics, com el realitzat per un consultor en comunicació política, que s’ha centrat en la promoció de les candidatures, així com els que s’han dedicat a l’espai urbà i un altre dedicat la redacció del programa electoral a partir de les aportacions de la ciutadanaia i els col·laboradors.

Plenari de la Taula Avança del Consell Comarcal del Vallès Oriental

La Taula "Avança" de desenvolupament econòmic i la ocupació del Vallès Oriental, promoguda pel Consell Comarcal, ha celebrat el seu plenari aquest dimecres 28 de novembre del 2018 a Martorelles. L'acte ha congregat una trentena de representants d'ajuntaments, patronals, sindicats, associacions independents i l'ha presidida Chakir El Homrani, Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies del Govern català, juntament amb el president del Consell Comarcal, David Ricart, i de l'alcalde de Martorelles, Marc Candela. La sessió ha abordat el Pla Estratèci de Desenvolupament Econòmic Local i l'ocupació, en què s'ha presentat la sitació per part de l'Observatori-Centre d'Estudis. Així mateix, s'ha rendit compte de la creació del portal web de polígons de la comarca, alhora que s'ha parlat del programa Connecta Jove Vo. Chakir el Homrani, que al matí ha visitat l'ajuntament i una empresa d'enginyeria metal·lúrtgica de Martorelles, ha acomiadat la sessió.

Ferran Civit: “Les preses i exiliades estan en un segon pla”

El Sopar Groc-Lila de Llinars reivindica les represaliades femenines Un centenar de persones va participar aquest divendres a Llinars al primer Sopar Groc-Lila dedicat específicament a les dones represaliades per l’organització del referèndum de l’1 d’ocubre del 2017. Ferran Civit, parella de la consellera Meritxell Serret, hi va intervenir com a representant de l’Associació Catalana pels Drets Civils, que aplega familiars i amics de totes i tots els presos exiliats del Govern català. Civit va agrair a la secretaria de la Dona i al Jovent Republicà del Vallès Oriental l’organització d’actes com els sopars grocs-lila, “perquè les preses i les exiliades estan en un segon pla”. El republicà va explicar que a l’exili es preveu que la sentència del judici a l’1 d’octubre –probablement condemnatòria– pot activar una nova euroordre, però els exiliats també saben que “el món veurà nyap judicial” que perpetra l’estat espanyol a cada pas. Civit va afirmar que l’endemà del judici “serà el minut zero del desmuntatge de tot plegat. És impossible no guanyar i hem d’aprofitar la nova ocasió, perquè la fortalesa del país és espectacular”. Civit va acabar convidant a comunicar-se amb les preses: “Envieu cartes a les dones. Se les llegeixen totes!”. També va explicar la manera de fer-les arribar a les exiliades. El sopar, celebrat a Can Lletres, va concloure amb l’audició d’un missatge de veu enviat des de l’exili de Ginebra per Marta Rovira, secretària general dels republicans. Rovira va destacar “la força que donen els actes solidaris”, que serveixen per “enfortir-nos davant l’amenaça de la repressió, que pretén criminalitzar l’independentisme i atemorir-nos”. La secretària general emplaça els demòcrates a “caminar junts des de la diversitat, perquè la unitat és el que ens fa avançar i ens fa superar els entrebancs que posa l’estat espanyol”. “Vàrem començar la partida guanyant, i l’acabarem guanyant”, va concloure Rovira.

Formació en Igualtat a càrrec de Mireia Mata

Les secretaries de la Dona i alcaldables d'Esquerra Republicana del Vallès Oriental han celebrat aquest dissabte 27 d'octubre del 2018 una trobada formativa amb Mireia Mata, vicesecretària de lles dones d'ERC, i directora general d'igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. La formació s'ha centrat en aprofundir en els eixos del Pla d'Igualtat, com és ara: Les campanyes als punts liles en els entorns festius i activitats lúdiques amb l'objectiu de reduir els actes i la violència sexistes; Informar de com es poden implantar les parades nocturnes d'autobús a demanda en línies urbanes; Aprofundir en la mirada de gènere en l'atenció a les persones; L'ús i la normalització de la comunicació i llenguatge no sexistes; Crida a assumir llocs de presa de decisions i de poder per part de les dones; Mireia Mata també ha esperonat les vallesanes i vallesans a implicar més dones en els llocs de responsabilitat del partit i a ampliar al militància femenina. La runió també ha servit per recordar especialment les dones preses i exiliades polítiques per la causa de l'1 d'octubre.

Més de 400 persones del Vallès Oriental es manifesten a Lledoners contra els empresonaments

L’acte concentra ‘1 any d’Injustícia, 1 any de perseverança” reuneix 15 mil persones  El Vallès Oriental ha estat ben present a l’acte de la campanya ‘Free’ a Lledoners, aquest dijous 1 de novembre. Vuit autocars fletats per la comarcal d’Esquerra Republicana han portat més de 400 persones de diferents poblacions, alhora que molts vallesans també hi han participat anant amb vehicles particulars. Els autocars han sortir de Parets del Vallès, Mollet del Vallès, Sant Celoni, Cardedeu, Granollers, la Garriga, Bigues, tot i que han recollit manifestants d’altres poblacions. L’acte “1 any d’injustícia, 1 any de perseverança” ha congregat més de 15 mil persones al costat del centre penitenciari, en un acte que ha començat amb l’actuació musical de David Fernández, Feliu Ventura i Lluís Llach, entre d’altres músics. L’exlíder de la CUP ha llegit una carta conjunta dels set presos polítics masculins de Lledoners, mentre que familiars dels represaliats també han llegit missatges individuals, com el d’Oriol Junqueras, on diu “que d’aquí uns anys tothom veurà que haurà valgut la pena, perquè aquest procés, com diu sempre Raül Romeva, no és fàcil, no és ràpid, no és indolor, però és irreversible”. També hi ha participat la diputada Elisenda Alamany, del sector sobiranista dels Comuns, i s’ha projectat un vídeo de Marta Rovira des de l’exili suís. El president del parlament, Roger Torrent, i el vicepresident català, Pere Aragonès, han tancat l’acte, que s’ha acomiadat amb l’actuació del grup Strombers. La campanya ‘Free’ va néixer entorn de les amistats i contactes d’Oriol Junqueras a Sant Vicenç dels Horts, la Universitat Autònoma de Barcelona, els mitjans de comunicació i el Parlament Europeu, que comparteixen la seva voluntat d’internacionalitzar la causa de Catalunya i democratitzar les institucions europees. El col·lectiu pretén aglutinar la ciutadania i recollir suport social i internacional entorn pels drets fonamentals dels represaliats del primer d’octubre.

Vilalba reuneix els càrrecs d’ERC en l’homenatge als protagonistes de l’1 d’octubre

Els republicans del Vallès Oriental demostren la determinació en l’acompliment del mandat del referèndum Els càrrecs electes i institucionals d’Esquerra Repubicana del Vallès Oriental s’han reunit aquest dilluns 1 d’octubre per homenatjar les persones que van fer possible la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya. L’acte s’ha celebrat a Vilalba Sasserra, la població de la comarca que ara fa un any va ser atacada per la Guàdia Civil espanyola. Els republicans han refermat la seva determinació per acomplir el mandat popular de l’1 d’octubre. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, considera que “l’1 d’octubre i encara més el 3 d’octubre, vàrem créixer”, i que “aquestes dues dates ens ensenyen a trobar complicitats més enllà de l’independentisme”. El regidor republicà de Vilalba Xevi Plana ha recordat especialment la gent que va resultar ferida en la defensa del Centre Cívic i Cultural Vicenç Català, així com a “la resta del poble que es va solidaritzar” per poder votar. Dos artistes de la comarca han interpretat el ‘Ball de l’homenatge’ dedicat a totes les víctimes en defensa de les urnes. L’alcalde de Caldes de Montbui i eurodiputat, Jordi Solé, considera que “hi ha una altra Europa més enllà de les institucions senyorejades pel partit popular”. Concretament, “molta premsa, organitzacions internacionals, col·lectius, partits i instàncies judicials de l'estranger han fet costat a la causa catalana”. Núria Maynou, candidata a l’alcaldia de Granollers, per la seva banda, veu en les eleccions Municipals del 2019 “una oportunitat per marcar un nou punt d’inflexió en la consecució de la república”. La regidora de Mollet del Vallès, Marta Vilaret, recentment nomenada Vicesecretària General de suport a la Presidència i a la Secretaria General d’ERC, ha posat en valor “la feina que vàrem fer la gent d’Esquerra a tots els nivells per fer possible el referèndum”, i gràcies a això “vàrem marcar en un punt de no retorn”.

ERC consolida un “projecte de comarca” al capdavant del Vallès Oriental

Els ajuntaments valoren més cada cop més el suport de l’ens supramunicipal  El grup d’Esquerra Republicana al Consell Comarcal del Vallès Oriental valora com a intensa la seva tasca en complir-se el tercer any al Govern de l’ens. Els republicans. que gestionen la major part de les àrees de la institució, consideren que es consolida un "projecte de comarca”, en paraules del seu president, David Ricart.  L’acció de govern serveix per dinamitzar i ampliar ostensiblement els serveis, alhora que s’integren polítiques en àrees com el Turisme, Habitatge, l’Acció Social o els diferents serveis tècnics: “Ens hem cregut molt la comarca i el Consell Comarcal." Els republicans consideren que s’ha superat la fragmentació de les etapes anteriors del Consell Comarcal: "Som una comarca molt diversa, però nosaltres pensem en tot el conjunt i no en parcel·les d’uns o dels altres”. Els consellers afirmen que “s’està fent molta feina sense pensar en quins partits hi ha a cada ajuntament”. El resultat, a banda d’una millor optimització dels recursos, és també la satisfacció dels tècnics municipals que troben resposta a l’ens comarcal, segons afirmen alcaldes de poblacions petites que són usuaris dels serveis tècnics compartits. En els casos de poblacions mitjanes, el Consell Comarcal també ha alleujat les conseqüències de la prohibició estatal de contractar més personal.  El Consell també és ben present i lidera espais estratègics supracomarcals, com és el cas del Pla de Mobilitat, on ha aportat accions de millora i ha plantejat alternatives al quart cinturó, també amb col·laboració amb la societat civil organitzada. El grup republicà al Consell Comarcal també impulsa la Taula Vallès Oriental Avança, nascuda amb l’objectiu de promoure el desenvolupament econòmic i l’ocupació a la comarca, i que integra agents econòmics, com sindicats i organitzacions empresarials i ajuntaments. Fruit d’aquesta plataforma es disposa d’un informe molt precís que permetrà coordinar polítiques d’innovació, coneixement i productivitat, alhora que estableix directrius per adequar l’oferta formativa amb la demanda laboral.

Representants civils de la comarca s’interessen per la Ponència Política d'ERC

Esmorzar col·loqui per exposar i debatre el document Una trentena de representants de sindicats, associacions empresarials, empresaris, associacions sobiranistes i d’altres organitzacions del Vallès Oriental han assistit aquest dissabte a l'esmorzar-col·loqui d’Esquerra Republicana, celebrat a la seu comarcal de Granollers. Tal com es fa a tot el territori, els republicans vallesans, obren al debat ciutadà la seva ponència política, més enllà de la militància. La diputada Eva Baró ha exposat els principals eixos del document bases, que es treballarà sectorialment i territorial fins a la celebració de la Conferència Nacional, el 30 de juny i 1 de juliol a l’Hospitalet. Baró ha eplicat les intencions del document i ha escoltat les opinions i aportacions dels assistents. Els participants han mostrat interès en les estratègies del partit en l’objectiu de la consecució de la república, i també han posat èmfasi en les conseqüències del moment polític en aspectes com l’economia, la cohesió social, o les relacions internacionals. Baró ha admès els riscos de suposar la implementació d’un nou marc polític i jurídic com la república, alhora que “també s’obren oportunitats”. En aquest sentit, pels republicans els agents socials han de tenir un paper clau en treure partit dels factors positius pel conjunt del país.  

ERC del Vallès Oriental posa rumb a les municipals del 2019

La Trobada Municipalista a Cardedeu reuneix més de 100 persones Militants i independents que formaran part de les candidatures de les eleccions municipals del 2019 s'han reunit aquest dissabte 26 de maig a Cardedeu. La trobada municipalista, amb l’assistència de130 persones, ha servit per compartir experiències, establir línies marc per a la comarca, i formar-se per encarar la propera campanya. La jornada ha comptat amb una sessió destinada a les estratègies de campanya a càrrec de l’especialista Xavier Peytibi, i posteriorment s’ha celebrat una taula rodona d’experiències municipals, amb regidors i regidores republicans que tenen diferents papers als respectius ajuntaments: Joan Masferrer de Cardedeu, i Joan Marc Flores, de Martorelles (al Govern), i Marta Vilaret, a l’oposició de Mollet del Vallès. Per la seva banda, l’exalcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, ha parlat de la seva experiència al municipi del Bages.   Isaac Peraire, vicesecretari general de Coordinació Interna, Territori i Organització, i el president comarcal, Oriol Ramon, han tancat l’acte. Oriol Ramon, ha animat les candidatures vallesanes a treballar per assolir el màxim de representació i alcaldies als ajuntaments de la comarca: “El missatge d’Estremera i des de Ginebra és molt clar: cal guanyar les eleccions municipals”. Peraire, en clau nacional, ha recordat que ERC és la millor eina per fer república: “Som els que estem més preparats, i ho podem liderar. Malgrat tot el soroll i totes les crítiques, som la força que creix més en militància, i en militància femeninta”.