Vallès Oriental

Notícia

La Roca acull la jornada feminista del Vallès Oriental

Jenn Díaz, Ana Surra i Mireia Mata
Jenn Díaz, Ana Surra i Mireia Mata
Diferents activitats ompliran des del matí fins a la Mitjanit
La Jornada Natividad Yarza obre portes aquest dissabte 10 de març a la plaça de Can Torrents de la Roca del Vallès, al costat de l’ajuntament. Esquerra Republicana del Vallès Oriental hi celebrarà diferents activitats des de les 11 h. del matí fins passada la Mitjanit, i comptarà amb la presència de càrrecs electes republicans com les diputades Ana Surra o Jenn Díaz.
El programa de la jornada començarà amb una anàlisi de la repressió a les dones durant la Guerra del 1936 i la dictadura franquista. A les 12.30 h. tindrà lloc el Vermut Feminista, que comptarà amb Roser Moreno, regidora d’ERC de la Roca, Lourdes Ribes, presidenta de l’Associació de Dones Emprenedores de Catalunya, Dolors Castellà, consellera comarcal d’Habitatge, la diputada Ana Surra i Rut Ribas, de les JERC. Seguidament, la secció local de la Roca oferirà un dinar, que conclourà amb un cafè en el que hi intervindran les secretàries de la Dona de diferents seccions locals de la comarca, així com Oriol Ramon, president d’ERC del Vallès Oriental, David Ricart, president del Consell Comarcal, i Albert Bassa, regidor d’Igualtat de la Roca del Vallès.
Al llarg de la tarda, la Jornada entrarà en una fase cultural, amb un taller sobre el món del conte, en què es farà una visió crítica de les rondalles tradicionals i es provarà de reconstruir històries que transmetin valors d’igualtat. També es celebrarà un recital poètic i gastronòmic a càrrec de la rapsoda Núria Pujolàs i de la xef Balbina Garcia.
 
Mireia Mata i Jenn Díaz
La xerrada més institucional del dia tindrà lloc a les 20 h. amb la participació de Merche Blanco, secretària comarcal de la Dona, la diputada Jenn Díaz, la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, i Judit Calveras, de les JERC. La recta final del dia començarà amb un sopar organitzat per les JERC de la comarca, que seguirà amb un recital de la cantautora Marta Shanti, i finalment la festa musical s’allargarà amb una sessió de punxadiscos feministes.
 
La Jornada feminista del Vallès Oriental ret homenatge a la primera dona alcaldessa de Catalunya i de la República espanyola, Natividad Yarza. La política va néixer Valladolid i va accedir a l’alcaldia de Bellprat (l’Anoia) en guanyar les eleccions municipals del gener del1934 per Esquerra Republicana de Catalunya.