Vallès Oriental

Notícia

Esquerra, la força amb més regidors del Vallès Oriental

La implantació territorial consolida el lideratge del Consell Comarcal i un diputat provincial
Esquerra Republicana-Acord Municipal hem passat de 111 regidors a 155 i ens hem quedat a 4.512 vots –un 2,3 per cent– de ser la força més votada, per darrera del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), que ha obtingut 123 electes. El domini territorial consolida Esquerra Republicana a les poblacions mitjanes i petites i esdevebun segona força a les poblacions grans. Això ens fa guanyar tres consellers comarcals (fins a onze), assolint la majoria simple al Consell Comarcal, i consolidar el diputat provincial que ja teníem. La resta de candidatures queden distanciades en nombre d’electes: Junts (101), Comuns (33), CUP (20) i Ciutadans (20). Aquesta és la valoració que fem dels resulstats de les eleccions municipals del 26 de maig del 2019.
Esquerra Republicana ha incrementat els suports a les dues poblacions on ja teníem majoria absoluta –Caldes de Montbui i Llinars del Vallès– ­i n'hem aconseguit aconseguit a cinc poblacions més: Bigues i Riells, Martorelles, Campins, Montseny i Tagamanent.
Oriol Ramon, president de la federació d’ERC del Vallès Oriental, valora especialment la consolidació de les candidatures republicanes en municipis on ERC ja governava: “Quan podem desenvolupar el nostre model de poble i de gestió, tenim la màxima aprovació de la ciutadania”, enlloc de patir un desgast. Esquerra no ha perdut cap alcaldia.
Aquest efecte també succeeix en poblacions on ja governàvem i hem guanyat les eleccions per majoria simple, com Cardedeu, la Roca del Vallès i Sant Pere de Vilamajor, amb l’excepció de Vallromanes, on ens mantenim com a primera força. Així mateix, Esquerra celebrem especialment els nous lideratges als consistoris de Lliçà de Vall, la Garriga, i l’Ametlla del Vallès, on el proper 15 de juny molt probablement també assumirem les alcaldies. Amb aquest balanç, els republicans tenim gairebé assegurades 15 alcaldies, sis més que les aconseguides el 2015. En resum, una quarta part dels alcaldes de la comarca seran d’Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, cinc d’elles dones.
 
Segona força als feus socialistes
El creixement republicà es situa com a segona força a municipis com Mollet, Granollers, Parets, Canovelles, Montornès i la Llagosta, on el republicanisme està entre les forces amb més creixement de vots i de regidors. Per Ramon, aquests resultats consoliden Esquerra “en una posició molt destacada en llocs on és més difícil la penetració” i que s’han beneficiat de la recuperació del socialisme a tot l’estat des de les eleccions celebrades fa un mes. Per Ramon, aquesta fita és tan o més important que les alcaldies aconseguides, ja que “respon a l’objectiu d’estendre el suport a la independència en les zones més poblades de l’àrea metropolina”, conclou. Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal ha estat l’única formació que ha presentat candidatures a tots 39 municipis del Vallès Oriental.