Vallirana

Notícia

Gran èxit de participació a la Diada Republicana del Baix Llobregat i l’Hospitalet

El passat dissabte 2 de juny va tenir lloc a Sant Feliu de Llobregat una nova edició de la Diada Republicana del Baix Llobregat i l’Hospitalet, amb un èxit rotund de participació durant tot el dia, concentrant fins a 3000 persones.

El matí va començar amb la festa infantil i els debats sectorials sobre diferents temes, com ara salut, nova ciutadania, treball, pensions, educació, accessibilitat i inclusió, cooperativisme i habitatge, lgtbi+ i feminismes, que va comptar amb la nostra cap de llista i portaveu actual, Àlia Kirchner, com una de les ponents d’aquesta carpa – debat. Kirchner va destacar que a Vallirana “la nova executiva, de la mà especialment de la secretària de la dona, Encarna Honrubia, i jo, com a cap de llista, estem incidint molt en aplicar mesures de conciliació familiar, personal i d’oci per a oferir més opcions a les dones del poble a participar activament en la política municipal així com mostrant tolerància zero a qualsevol comentari masclista o sexista, i animant a tots els components de la secció local a detectar-los i denunciar-los”.

     

Aquest i altres debats van comptar amb la presència i la participació destacada d’altres membres de la secció local de Vallirana, com ara l’Encarna Honrubia i la Montse Ortiz a feminismes; el Pedro José Martínez a cooperativisme i habitatge; la Joana Solsona i el Domitilo Lobato a pensions; el Toni Cebrián a salut; la Carol Grandes i l’Eli Sauquet a educació i lgtbi+, entre altres.

       
       


Abans del dinar, Joan Tardà, diputat al Congrés i Jordi Albert Caballero, diputat al Parlament i president comarcal, van donar la benvinguda a més de 250 nous militants, 11 de les quals de Vallirana. Pedro José Martínez, president d’ERC Vallirana, va recollir els diplomes en nom de tots ells, corejats per tots els valliranencs i valliranenques presents a la Diada.

       Després del dinar de germanor, organitzar per Free Junqueras, es va celebrar l’acte polític amb el portaveu del grup municipal de Sant Feliu de Llobregat, Oriol Bossa, la diputada republicana Eva Baró, els membres del jovent republicà del Baix Llobregat Àlex López i Alba Saladie, el president d'Esquerra Baix Llobregat i l'Hospitalet Jordi Albert, la portaveu d'Esquerra Marta Vilalta. el Diputat al Congrés Joan Tardà i el Vicepresident de la Generalitat Pere Aragonés.L'acte va començar amb una carta del president d'Esquerra Oriol Junqueras, en la qual ha animat a continuar endavant, i un emotiu àudio de la secretària general, Marta Rovira, que va instar a “lluitar fins que es faci justícia” i fins que “recuperem la veu”.

Jordi Albert, president comarcal i diputat al Parlament, en el seu torn va recordar els presos i preses polítiques, i va reclamar la seva llibertat i retorn. Albert va afegir “nosaltres vam fer tot el que estava a les nostres mans per fer-ho possible. Els republicans sabem que ara hem de respondre amb intel·ligent i amb la força col·lectiva, per guanyar definitivament”.
També va fer una crida als municipis del Baix Llobregat i l'Hospitalet de cara a les properes municipals: “som gent d'esquerres, som republicans, i hem d'explicar a tothom que la República no serà sense la gent del Baix Llobregat i l'Hospitalet, i per això hem de sortir a guanyar les municipals del maig del 2019”.

       

El Vicepresident del Govern, que va participar en el seu primer acte després de ser nomenat, ha recordat el seu predecessor a la vicepresidència de la Generalitat, Oriol Junqueras i va afirmar que ”no hi haurà normalitat mentre hi hagi presos i exiliats”.
A l’acte també hi va assistir el conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, que va rebre una ovació dels congregats a la plaça de Lluís Companys.