Vallirana

Totes les notícies


ERC Vallirana escull nova executiva

La secció local d’ERC a Vallirana va celebrar dimecres 8 de Juliol una assemblea de militants, en la qual es va escollir per unanimitat la nova executiva local. La candidata a la presidència, Dolores Pérez, infermera jubilada de l’equip d’atenció primària de Vallirana, va exposar les propostes en l’organització de la secció local, per tal d’aconseguir-ne el creixement de la militància, establir ponts amb els partits d’esquerres i estar amatents a les inquietuds i necessitats de la nostra ciutadania. Tot seguit, cada membre de la nova executiva va descriure breument les línies de treball de cada secretaria. La nova executiva d’ERC Vallirana està formada per:  Dolores Pérez Martínez com a presidenta Elisabeth Sauquet Salud secretària d’organització, Maria Jesús Rodríguez Amigó secretària de finances, Antoni Cebrian Leyva secretari d’imatge i comunicació, Encarna Honrubia Muñoz secretària de la dona, Montserrat Ortiz Pons secretària de política  municipal, Àlia Kirchner Giménez portaveu del grup municipal, Clàudia Bel Pérez portaveu del jovent republicà, Carlos López i Fernández secretari de transició ecològica, Francesc Josep Casanova Amigó secretari d'entorn, Albert Cardona Amat secretari de nova ciutadania, Manel Salvadó Generó secretari de barris. Joan Borràs, president d’ERC Baix Llobregat i l’Hospitalet va cloure l’acte. Joan Borràs, va encoratjar a la nova executiva per enfortir la presencia del partit al municipi i treballar per a la ciutadania de Vallirana.

No et perdis la segona edició del quinto solidari d’Esquerra i del Jovent per a la Marató de TV3

El proper 15 de desembre, a les 18h, vine al restaurant Cal Xavi’m a passar l’estona amb nosaltres tot participant a la segona edició del quinto solidari per a la Marató de TV3. Cada quinto tindrà premi, aportats per molts dels establiments, comerços i restaurants de Vallirana, com per exemple la Farmàcia Novelia, La Provença, Cal Xavi’m i El Casino, entre molts d’altres. Dia a dia, us anirem actualitzant la llista! Serà un magnífic moment per a retrobar-nos abans de l’aturada per a les festes de Nadal, que un cop més viurem sense els nostres companys i companyes tancades a la presó i a l’exili. També us animem a assistir a les activitats organitzades per diverses entitats del poble durant el matí a la rambla de la Sobirania per tal de col·laborar també amb la Marató. Per a qualsevol dubte o més informació, envieu un Whatsapp al 637471285.  

Atac a la democràcia i a la llibertat d’expressió a Vallirana

Aquest matí ens hem despertat amb la mala notícia que un cop més, a Vallirana, persones o organitzacions no demòcrates han fet del vandalisme una forma totalitària d’atac a la llibertat d’expressió en el nostre municipi. Un cop més, Esquerra Republicana no podem exercir lliurement el nostre dret a propaganda electoral sense que el nostre material de campanya sigui sostret de manera indiscriminada poques hores després d’haver-se penjat o col·locat. Es tracta d’uns fets molt greus que constitueixen un delicte electoral. En aquesta ocasió, denunciem que no només ens han arrancat pancartes, acte desgraciadament molt habitual en les darreres campanyes electorals, sinó que també i especialment cartells en polipropilè que vam col·locar en els fanals del carrer Major que ens van ser atorgats per sorteig en una reunió a l’Ajuntament de Vallirana celebrada el passat dimarts 29 d’octubre a les 18h, d’acord a l’article 55 de la LOREG. Aquests són espais atorgats per llei, i per tant, el material penjat o col·locat no pot ser tret per cap persona aliena al partit durant tota la campanya electoral. La retirada d’aquests cartells és una actuació que viola l’article 144 de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General, que determina com a delicte infringir les normes legals en matèria de cartells electorals i espais reservats dels mateixos, així com les normes relatives a les reunions i altres actes públics de propaganda electoral. Lamentem que aquests actes de vandalisme es tornin a produir de manera impune en el nostre poble en una campanya electoral com aquesta, on el nostre partit ha fet un esforç per estar a l’alçada del moment i les circumstàncies, tenint en compte, a més, el pacte de les formacions polítiques catalanes respecte a la despesa en publicitat exterior als comicis a les Corts Generals del 10 de novembre de 2019, document que s’adjunta amb aquest comunicat. Condemnem aquests fets i els considerem uns actes de vandalisme i de privació del nostre dret a la llibertat d’expressió.

ERC Vallirana presenta una llista representativa, jove i compromesa

El passat dissabte 6 d’abril, ERC Vallirana va presentar davant de la ciutadania la seva llista de candidates i candidats amb els quals es presentarà a les properes Eleccions Municipals del 26 de maig de 2019. La llista, encapçalada per Àlia Kirchner,  és cremallera i incorpora tres membres del Jovent Republicà, així com persones independents i molt representatives en el municipi, i militants. També destaca la mitjana d’edat dels qui conformen la llista, molt anivellada, essent més representativa que mai per a tots els valliranencs i valliranenques. 1. Àlia Kirchner Giménez 2. Albert Isidro Navarro (Jovent Republicà) 3. Elena Vilarroig Aguilera (independent) 4. Albert Oliva Honrubia (independent) 5. Montse Ortiz Pons 6. Jaume Solsona Bestard (independent) 7. Gemma López Quesada (Jovent Republicà) 8. José Luís Serra (independent) 9. Encarna Honrubia Muñoz 10. Carlos López 11. Lola Pérez 12. Francis Casanova 13. Susi Masdeu (independent) 14. Gerard Bogunyà (Jovent Republicà) 15. Miriam Núñez de Pardo 16. Jordi Vendrell 17. Joana Solsona 18. Pedro J. Martínez 19. Eli Sauquet Salud 20. Àlex Gimeno Ceccarini (independent) 21. Maria Jesus Rodríguez Amigó 22. Jaume Segalés Faro 23. Glòria Farré Masuet (independent) 24. Vicenç Sans Colom (independent) 25. Martha Monfort 26. Josep Vendrell Llop 27. Dolors Segura Camps Programa electoral participatiu: Durant l’acte de presentació de la candidatura, també es va obrir un procés participatiu per demanar a la ciutadania la seva col·laboració en l’elaboració del programa electoral d’ERC Vallirana. ERC va plantejar preguntes sobre els següents temes: participació ciutadana, dones, joventut, salut, ocupació, comerç, educació, sostenibilitat, urbanisme i habitatge, alguns dels punts clau del seu programa electoral. El procés participatiu roman obert i les aportacions es poden fer fins el 13 d’abril de 2019 seguint les instruccions d’aquest enllaç.  

Participa en l'elaboració del nostre programa electoral!

Des d’ERC, volem que els valliranencs i les valliranenques us impliqueu en l’elaboració del nostre programa electoral. Per això, hem creat diverses maneres de fomentar la participació. 1. El dia 6 d’abril, durant l’acte de presentació de la nostra candidatura, mitjançant la plataforma Kahoot, us plantejarem unes preguntes amb diverses respostes possibles. Vosaltres, a través del vostre mòbil o tauleta, escollireu, en directa, l’opció que més us agradi o més us representi. L’opció més votada serà estudiada i incorporada en el nostre programa electoral. (Consulteu aquest enllaç per a les instruccions d’ús). 2. Des d’ara fins el dia 13 d’abril, també podeu entrar a Kahoot i respondre l’enquesta. Per fer-ho, necessitareu un ordinador i un dispositiu mòbil (telèfon o tauleta) i seguir les següents instruccions. 3. Si no disposes d’ordinador o vols participar en l’elaboració del programa en qualsevol moment i lloc, ho pots fer a través d’aquest formulari disponible a continuació o accessible a través d’aquest enllaç: https://forms.gle/Fkm7E4YRmrkrFZMS9 Un cop recollides les vostres respostes, us informarem dels resultats i les incorporem al nostre programa electoral. Moltes gràcies per la vostra participació! Entre totes i tots, farem que ERC sigui la única opció possible per guanyar per a Vallirana.   S'està carregant...

ERC Vallirana omple el Parc de la Bassa en l’acte de presentació de l’Àlia Kirchner, la seva candidata a l’alcaldia

El passat dissabte 17 de novembre, ERC Vallirana va organitzar l'acte de presentació de l'Àlia Kirchner, candidata a l'alcaldia a les properes eleccions municipals del 26 de maig de 2019. La candidata republicana a l’alcaldia de Vallirana, Àlia Kirchner, es va presentar a la ciutadania amb l’objectiu d’encapçalar una llista de persones disposades a ser el revulsiu del poble, a fer de Vallirana el proper municipi republicà de la comarca. Marta Vilalta, portaveu nacional del partit, Jordi Albert, diputat pel Baix Llobregat al Parlament de Catalunya i president d’ERC Baix Llobregat i l’Hospitalet i Jordi Fàbrega, diputat a la Diputació de Barcelona i alcalde de Sant Pere de Torelló van intervenir també en aquest acte, que, a més, va comptar entre el públic amb 9 candidats i candidates a l’alcaldia de diferents pobles del Baix Llobregat, entre els quals Montserrat Febrero, alcaldessa de Corbera del Llobregat. “La gent, l’equip de companys i companyes d’ERC estem preparats per passar de ser l’oposició constructiva a liderar el canvi que necessita el nostre municipi” La candidata republicana a l’alcaldia de Vallirana, Àlia Kirchner, va declarar estar preparada per promoure el canvi republicà que necessita el poble, a partir de tota la feina que ERC ha fet a com a primer partit de l’oposició durant aquesta legislatura. Des d’ERC s’han tractat qüestions de tot tipus, com ara ambientals, socials, educatives o d’igualtat de gènere, tot liderant l’oposició de l’Ajuntament de Vallirana a la construcció d’una nova pedrera; la reivindicació d’un salari mínim de mil euros; la predisposició en fer de pont amb els Serveis Territorials d’Ensenyament del Baix Llobregat a la vegada que reivindicar més inversions o la lluita per a l’equiparació dels salaris entre dones i homes o pels drets de les dones víctimes d’agressions sexuals. “El 3 d’octubre érem un 80% de la societat catalana” La candidata republicana també va recordar que el passat 1 d’octubre de 2017 es va poder votar, també a Vallirana, i que la ciutadania va escollir República Catalana.

Avui fa un any

Avui fa un any, més de 4000 demòcrates valliranencs i valliranenques vam exercir el nostre dret a vot durant la celebració del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya. I ho vam fer de manera organitzada i pacífica a les dues seus electorals que es van poder obrir: l’Institut Vall d’Arús i el Casino Valliranenc. Avui fa un any, ens vam llevar de matinada per defensar els punts de votació. Alguns, fins i tot, vam dormir al terra del Casino o de l’Institut després de tota una tarda de dissabte fent tallers, xerrades, i diverses activitats per tal de passar les hores i protegir amb els nostres cossos els nostres col·legis. Avui fa un any, pocs minuts de les 9h del matí, persones valentes arribàvem amb les urnes, les paperetes i els sobres perquè la ciutadania, també de Vallirana, pogués votar al nostre municipi. Avui fa un any, des de les 9h del matí fins a les 20h del vespre, totes les persones que vam voler, vam poder votar a Vallirana. Avui fa un any, vam passar por. Por pel què sentíem que la Polícia Nacional i la Guàrdia Civil estava fent arreu del país i fins i tot de la nostra comarca. Avui fa un any, ens vam fer forts. Perquè ens vam adonar que érem i som valents, i per tal de preservar el nostre gest, el nostre dret a votar, vam donar-ho tot: hores, esforç, nervis, por, emoció, ràbia, confiança, orgull! Avui fa un any, els membres de les meses i els responsables de les seus ens vam autoorganitzar per tal de protegir els nostres vots. Avui fa un any, la ciutadania va romandre hores i hores a les seus electorals també per a protegir els nostres vots. Avui fa un any, vam passar del VOTAREM a l’HEM VOTAT, amb la immensa satisfacció de saber-nos un poble digne dels nostres drets i de les nostres conviccions, de la nostra fermesa i de la nostra determinació. Avui fa un any que vam sentir orgull de ser catalans i catalanes, però sobretot, de ser valliranencs i valliranenques. I avui també fa un any, que ERC Vallirana comparteix aquest orgull, aquest esforç, aquesta determinació de la ciutadania del nostre poble, i l’agraeix immensament, perquè va significar la culminació d’una feina prèvia i molt intensa dels militants del partit a Vallirana, a la comarca i al país, per tal de fer possible el referèndum al nostre municipi.

Memorial JOSEP SALA i PONSÀ

La secció local d’ERC Vallirana planteja la necessitat de crear un esdeveniment anual per tal de reconèixer i honorar aquelles persones i entitats de l’entorn social del poble que, amb el seu treball generós i desinteressat, milloren la societat en les vessants educatives, econòmiques i de desenvolupament local. En aquest sentit hem triat el Sr. JOSEP SALA i PONSÀ, que en els temps més convulsos que va viure el nostre país  al segle XX, va ser el primer alcalde d’ERC a Vallirana, al servei del poble, arriscant la seva vida i llibertat. La seva tasca es va dur a terme durant la dècada dels anys trenta. En aquest temps Vallirana era un municipi de 1.300 habitants, dedicats al cultiu de la vinya i conreu d’horts i camps al voltant de poques masies que encara donen nom a algun dels nostres barris i urbanitzacions, a més d’alguns forns de calç i pedreres per ciment. L’associacionisme  era llavors molt arrelat i tothom pertanyia poc o molt a alguna associació, partit polític o sindicat, més que res per fer front a la situació de pobresa generalitzada. També hi havia dues entitats, el cafè de Baix, de centre esquerra i el cafè de Dalt, més de dretes i benestant. La situació política, com hem dit, era convulsa en general, sotmesa a canvis en els governs i estructures, i això també es va reflectir en l’activitat política i institucional al nostre poble. En aquest context va aparèixer la figura d’En Josep Sala, nascut a Cervelló el 13/03/1894 i mort a Vallirana el 28/09/1984. Va treballar de jove a la fàbrica de vidre de Cervelló i més tard com a pagès conreant una vinya i dos hortets  a la Llibra. Va viure en una casa al carrer Major, al número 295. El 25 de maig de 1933 va ser escollit alcalde de Vallirana per part del Consell de Governació de la Generalitat. Deu mesos més tard va inaugurar el nou edifici de l’Ajuntament que incloïa una escola pública i casa de mestres. Els fets del 6 d’octubre del 1934 van comportar el seu empresonament al vaixell Uruguai per oposar-se al règim neofeixista de Madrid i donar suport a les institucions  de la Generalitat.