Valls

Totes les notícies

Postal de l'acte.

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls celebren l’acte final de campanya amb una festa oberta a tothom  

Les dues formacions volen compartir amb la ciutadania una estona distesa per poder parlar sobre el projecte de futur de la ciutat, que es vol fer amb la participació dels veïns i de les veïnes L’acte tindrà lloc el proper divendres, dia 24 de maig, al pati cobert del Col·legi Eugeni d'Ors, a partir de les 19.30h   Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls posen punt i final a la campanya electoral amb una festa popular oberta a tots els vallencs i les vallenques i en la qual hi assistiran els candidats i candidates. Durant l’acte s’oferirà un refrigeri a tothom, hi haurà música i els candidats faran uns breus parlaments. L’objectiu és compartir una estona amb la ciutadania, familiars, amics, simpatitzants, militants, per poder parlar sobre el projecte del futur de la ciutat. Ambdues formacions fa temps que expliquen les seves propostes per fer de Valls una ciutat moderna, dinàmica i transformadora en tots els àmbits: des de la salut a l’educació, del medi ambient als esports, de la cultura a l’oci, de la joventut a la gent gran, de l’habitatge als equipaments, de l’ocupació i l’empresa al turisme i al comerç; de la igualtat a la participació, de la via pública a la mobilitat i a la transparència i TIC, etc. Durant les últimes setmanes, Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls han presentat el seu projecte pel futur de la ciutat amb unes propostes que es volen portar a terme amb la participació des vallencs i de les vallenques. Són projectes realistes i factibles a partir dels quals es vol canviar la dinàmica de l’Ajuntament. Des de fa 4 anys, ERC ha estat al govern i, ara, amb l’acord signat amb Compromís per Valls, es vol seguir aquesta manera de fer política partint dels valors republicans des de l’alcaldia, que és des d’on es poden fer les transformacions necessàries que necessita Valls per tornar a ser una ciutat que engresqui, que sedueixi.   Acte: Festa final de campanya Dia: Divendres, 24 de maig Hora: 19.

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls seguiran potenciant la participació ciutadana des de l’Ajuntament  

 Ambdues formacions volen desplegar el Reglament de Participació Ciutadana En matèria d’igualtat es redactarà un manual de gènere per als treballadors de l’Ajuntament i un pla municipal LGTBI Pel que fa a la transparència i administració electrònica, s’agilitzaran els tràmits administratius desenvolupant una aplicació mòbil perquè la ciutadania pugui fer tràmits, sol·licituds i introduir incidències des del telèfon Participació ciutadana  Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls seguiran canviant la dinàmica de polítiques públiques apropant-les a la ciutadania, fent-la participar activament de la presa de decisions. Durant els últims quatre anys i des del govern, ERC ha creat la regidoria de Participació Ciutadana i això ha permès apoderar els vallencs i les vallenques. Núria Gavarró, responsable d’aquesta àrea, ha explicat que “els hem donat eines i recursos perquè tinguin un paper actiu en les polítiques municipals”. La també número 2 de la candidatura conjunta d’Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls, ha expressat que, durant la propera legislatura “volem seguir treballant en aquesta línia, implicant a la ciutadania en els objectius col·lectius, fent-la sentir partícip dels projectes de ciutat”. En aquest sentit, Gavarró ha recordat que l’eslògan de campanya d’ambdues formacions va en aquesta línia: ‘Estem per tu perquè “es posa al centre l’atenció a les persones i és des del municipalisme que ho podem fer efectiu, perquè és l’administració més propera i que pot tractar la ciutadania de tu a tu”. Per tant, durant la propera legislatura, Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls seguiran reforçant les polítiques en matèria de participació ciutadana: es desplegarà el Reglament de Participació Ciutadana, es milloraran els pressupostos participatius perquè arribin a més gent, s’elaborarà un pla estratègic a través de debats ciutadans sobre l’espai públic, en definitiva “farem que els organismes de participació siguin com més reals millor perquè la ciutadania es pugui involucrar més en la presa de decisions”.

Angelina Marín, Andreu Garcia, Jordi Cartanyà, Anna Mateu, Ramon Font i Núria Gavarró, avui al Portal Nou.

ERC i Compromís impulsaran nous equipaments per a Valls i un pla de manteniment de totes les instal·lacions municipals

Proposen ubicar la nova comissaria de la Policia Local en un espai a l’entrada a la ciutat per la carretera de Tarragona i el Portal Nou. Buscar recintes idonis per a l’Escola de Música i els nous espais Robert Gerhard i Narcís Oller, i promoure pisos tutelats per a la gent gran són altres propostes programàtiques. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Valls i Compromís per Valls (CxV) han presentat avui els principals projectes inclosos en el seu programa en matèria d’equipaments per a la ciutat. Per fer créixer Valls i situar-la com a referent al Camp de Tarragona, i sobretot per oferir a la ciutadania els serveis necessaris per millorar-ne el seu dia a dia, les dues formacions proposen impulsar el nou hospital i nou centre sociosanitari, les noves ubicacions per a l’Escola Municipal de Música i la comissaria de la Policia Local, l’obertura de la Llar de Jubilats a Ca Xapes i la promoció de pisos tutelats per a la gent gran, i també els equipaments culturals com l’espai Robert Gerhard i l’espai Narcís Oller i la millora de les instal·lacions esportives. Alhora, s’elaborarà un pla de manteniment de tots els equipaments municipals. L’actual comissaria de la Policia Local “s’ha fet petita i no reuneix les condicions necessàries perquè s’hi segueixi treballant. Cal buscar un nou espai perquè els agents disposin de tots els recursos que els fan falta”, segons ha explicat l’alcaldable, Jordi Cartanyà. La zona per ubicar-la que proposa ERC i Compromís l’entrada a Valls per la carretera de Tarragona i el Portal Nou. “La ubicació és immillorable. A tocar del Barri Antic però amb l’espai suficient per encabir-hi les dependències i també la flota de vehicles. A més, també gaudeix de bons accessos”, ha afegit. També l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard necessita un nou espai per tal de poder absorbir tota la demanda. “Ens comprometem a buscar l’emplaçament més idoni per un nou centre d’ensenyament de música i això passa per fer un pla funcional i detectar-ne quines són les necessitats per poder iniciar el projecte de nova construcció o rehabilitació de l’espai més adequat”, segons Cartanyà.

Tardà i Cartanyà, ahir al Pati. Fotos: José C. León

Jordi Cartanyà: ‘Sumeu-vos a aquest projecte que vol fer tornar a bategar la ciutat, a fer un Valls que sedueixi’

L’alcaldable va esbossar les propostes de futur d’ERC i Compromís en un acte celebrat ahir al vespre al Pati que va comptar amb uns 200 assistents. Joan Tardà, Joan Josep Nuet, Raquel Sans, Núria Gavarró, i les paraules escrites d’Oriol Junqueras i les enregistrades de Marta Rovira van protagonitzar l’acte central de campanya. "Sumeu-vos a aquest projecte que vol fer tornar a bategar la ciutat, a fer un Valls que sedueixi". Amb aquesta petició a la ciutadania vallenca, l’alcaldable d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Valls i Compromís per Valls, Jordi Cartanyà, tancava ahir al vespre l’acte central de campanya celebrat a la plaça del Pati, on una pantalla gegant lluïa el lema ‘Estem per tu’. Durant una hora, unes 200 persones van poder escoltar la proposta de futur que el candidat va anar desgranant en companyia de convidats d’excepció com Joan Tardà, exportaveu d’ERC al Congrés, el diputat d’ERC-Sobiranistes, Joan Josep Nuet, i la diputada al Parlament de Catalunya, la vallenca Raquel Sans. L’acte, conduït per la número 5 de la llista, Teresa Rull, va començar amb la intervenció de la regidora de Participació Ciutadana i Igualtat i número 2 de la candidatura, Núria Gavarró, que va fer una pinzellada de l’obra de govern dels darrers quatre anys a l’Ajuntament de Valls, on ERC ha tingut 4 regidors amb sis regidories: “Hem estat al govern municipal complint amb el compromís adoptat amb la ciutadania, el de posar les persones en el centre de les polítiques públiques”. En aquest sentit, la diputada vallenca Raquel Sans va exposar durant la seva intervenció que "ara ja tenim experiència de govern, i sumant en aquest viatge als companys de Compromís, ens cal fer un pas més per poder agafar el timó de la nostra ciutat”. El recentment escollit diputat al Congrés per ERC-Sobiranistes, Joan Josep Nuet, va tenir paraules de record cap els presos i les preses polítics i els exiliats i les exiliades: “Al mateix temps que nosaltres fem campanya aquests dies, tenim persones a la presó i a l'exili, i la única manera de lluitar contra això és sumar més i més republicans i republicanes”.

Peris, Mateu, Garcia, Vidal i Cartanyà, avui al polígon de Valls.

ERC Valls i Compromís per Valls potenciaran amb més recursos les petites i grans empreses, l’emprenedoria i els autònoms

El Museu Casteller i les jornades gastronòmiques seran els eixos que permetran seguir dinamitzant el comerç i el turisme a la ciutat des de la nova Oficina Municipal d’Informació i Turisme. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Valls i Compromís per Valls (CxV) volen dissenyar una ciutat més cohesionada per viure-hi i treballar-hi, on la ciutadania pugui desenvolupar la seva carrera professional i on tingui una oferta laboral de qualitat i atractiva, per tal que especialment la gent jove no hagi de marxar per motius de feina. Les dues formacions volen potenciar l’ocupació i l’empresa donant suport a l’emprenedoria, la petita i gran empresa i els autònoms, amb l’objectiu de revitalitzar el teixit econòmic de Valls. ERC i CxV proposen una sèrie de mesures que han de contribuir a millorar els índexs d’ocupació (actualment l’atur se situa en el 12,57%), tot i que durant els últims temps la taxa de desocupació ha baixat. L’alcaldable, Jordi Cartanyà, ha explicat que “posarem a l’abast més recursos per millorar la reinserció laboral de persones en risc d’exclusió”. Així, el 2021 s’ha de licitar de nou el servei de neteja i jardineria de l’Ajuntament. Aquest és un servei al qual la ciutat hi destina molts diners i, per això, “proposem aprofitar aquesta licitació per contractar una empresa d’inserció que, a més de donar un bon servei, fomenti l’ocupació de vallencs i vallenques en situació d’atur”. Cartanyà ha afegit: “Cal que ens fixem en les persones en risc d’exclusió i en els aturats de llarga durada, però també en la població més jove, que ha de poder impulsar la seva carrera professional a Valls per no haver de marxar a fora. Combatrem l’alt índex d’atur juvenil. N’és un exempledetectar quines són les necessitats formatives i millorar-ne l’oferta, que passa per fomentar l’FP Dual”. En emprenedoria, ERC i CxV redactaran convenis de cessió de propietaris de locals buits perquè l’Ajuntament els rehabiliti i els pugui cedir a joves, dones o desocupats majors de 45 anys que vulguin implantar una empresa a un preu de lloguer raonable.

L'equip de Picamoixons.

L’equip d’Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls a Picamoixons aposta per les mesures urbanístiques i de serveis

La llista de l’EMD també prioritza les propostes econòmiques, de promoció del poble, mediambientals i per als joves i la gent gran.   Les mesures de caire urbanístic i de serveis als veïns i les veïnes són prioritàries per a Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls a Picamoixons. L’equip que es presenta a les eleccions municipals del 26 de maig per gestionar l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) aposta per millores en aquest àmbit sense oblidar-ne d’altres de caràcter mediambiental, econòmic, cultural o educatiu. L’alcaldable a Valls, Jordi Cartanyà, va visitar recentment els membres de la llista que treballaran per a l’EMD. Del paquet de propostes urbanístiques, destaquen: acabar la primera planta i remodelar les naus de Ca l’Orga; fer promoció d’habitatges nous i concedir ajudes per a la rehabilitació d’immobles; urbanitzar els carrers de Sant Josep i Sant Isidre; canalitzar el clavegueram del torrent de les Guixeres; arranjar la jardineria i netejar les teulades del cementiri, i millorar la mobilitat a peu a tot el municipi, entre d’altres. Jordi Cartanyà destaca que les persones de l’equip de Picamoixons “treballaran per crear el caliu necessari perquè tots els veïns i totes les veïnes s’identifiquin amb el poble. Són un equip jove i preparat que vetllarà per tenir més recursos per al poble i pels convenis que afecten el desenvolupament de l’EMD”. Així doncs, es potenciarà la comunicació entre les entitats, es projectarà l’EMD per tal que tothom sàpiga què passa al poble, i es prioritzaran els temes socials per millorar el dia a dia de la gent. L’equip també té com a objectius obtenir més recursos econòmics per a l’EMD, convocar anualment els veïns i veïnes a sessions informatives, inventariar els béns de l’EMD, buscar recursos per a una depuradora, i preparar la celebració dels 25 anys de la constitució de l’EMD el 2021. Finalment, cal destacar que es potenciaran les activitats i els espais per al jovent i la gent gran, es col·laborarà estretament amb l’Escola Rocabruna i es vetllarà pels aspectes relacionats amb la seguretat ciutadana.

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls realitzen un acte de suport de la candidatura per a les municipals amb representants del teixit social de Valls

Les dues formacions han escenificat el seu acord per concórrer junts a les eleccions del 26M reunint-se amb els vallencs i les vallenques que donen suport explícit a la candidatura. Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls han realitzat aquest acte poques hores abans que comenci la campanya electoral per a les eleccions municipals.   Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls han realitzat, aquest vespre, un acte de suport de la candidatura conjunta amb la qual concorren a les eleccions municipals d’aquest proper 26 de maig. Ambdues formacions han volgut aprofitar l’impuls dels resultats de les eleccions espanyoles del passat 28 d’abril per fer aquest acte, en el qual representants del teixit social de la ciutat han volgut donar suport a la candidatura. L’acte, que ha tingut lloc al Pati de Valls, ha sigut conduït per Jordi Gabàs, qui havia sigut primer secretari de l’executiva del PSC de Valls i que ha llegit el manifest de suport. Gabàs ha destacat que les persones que s’han reunit per fer aquest gest públic són provinents “de diferents àmbits professionals i amb experiències vitals diverses, com les que configuren aquesta llista”, però que tenen la “convicció” que aquesta candidatura és una candidatura guanyadora i “preparada per liderar les polítiques municipals dels propers anys posant al centre l’atenció a les persones”. En aquest sentit, Gabàs ha explicat que l’equip d’Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls “estan posant les bases per construir el futur de Valls, un futur que serà el dels nostres fills i néts”. Jordi Cartanyà, l’alcaldable, també ha intervingut en l’acte i ha assenyalat que “el nostre projecte és un projecte compartit que, amb la generositat, honestedat i entusiasme de tots, busca la complicitat i la participació de tots els vallencs i les vallenques”. En aquest sentit, Cartanyà ha afegit que el projecte d’Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls està pensat de manera que tothom hi tingui cabuda i hi pugui dir la seva: “volem fer efectiu un canvi de rumb de la ciutat tenint en compte totes les opinions, escoltant totes les propostes, posant l’atenció als problemes reals de la gent.

Font, Cartanyà, Magrinyà, Vidal, Blasco i Andreu, avui al Vilar.

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls volen fer accessible l’esport, la cultura i l’oci a tota la ciutadania

Més espectacles de carrer i gratuïts, recuperar la coordinadora de festes i crear la Casa de la Festa i els espais Narcís Oller i Robert Gerhard són algunes de les propostes culturals més destacades.   Fer un parc de salut a l’entorn dels torrents, obrir les pistes escolars a la pràctica esportiva fora d’horari lectiu, establir un pla de manteniment d’instal·lacions i potenciar l’esport femení, els projectes esportius.     El cap de llista d’Esquerra Republicana Valls (ERC) i Compromís per Valls (CxV), Jordi Cartanyà, acompanyat pels membres de la candidatura Ramon Font, Andreu Garcia, Letícia Vidal, Francesc Blasco i Nil Magrinyà, han presentat aquest matí a la zona del Vilar de Valls el programa d’esports, cultura i oci que proposen per al següent mandat municipal a l’Ajuntament. L’objectiu principal és fer accessible aquests tres àmbits a tota la ciutadania, segons han explicat just en un indret de la ciutat on conflueixen tots tres. “ERC i CxV volem apropar la cultura a tots els vallencs i vallenques, perquè només així, tindrem una societat crítica”, ha exposat Jordi Cartanyà. L’alcaldable ha manifestat que se seguirà treballant per tenir una programació cultural estable a la ciutat, però també “vetllarem per què la cultura estigui a l’abast de tothom” i, per això, “potenciarem encara més els espectacles de carrer i gratuïts (teatre, música, art i altres disciplines no tan visibles) per tenir una programació estable de petit format que arribi a tothom”. Cartanyà ha afegit que “volem una ciutat dinàmica, en la qual sempre hi passin coses. I ho volem fer amb la complicitat dels comerços i establiments de restauració de la ciutat per fer de Valls un pol d’atracció cultural de referència del territori i un referent en l’oci”. Alhora ha valorat positivament el model festiu de Valls, que és “hereu de la reforma que va impulsar Jordi de Bofarull al seu moment”, però ha matisat que “hi ha aspectes que hem de millorar.

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls presenten les 31 persones de la llista per a les eleccions municipals

Les dues formacions donen a conèixer un equip conjunt de candidats i candidates que, des de la humilitat, l’honestedat, la generositat i l’entusiasme, volen construir la república des del municipalisme. La candidatura té un projecte compartit de ciutat i una visió similar de país. L’acte, celebrat al Convent del Carme aquest dilluns al vespre, ha comptat amb el suport de Helle Kettner, candidata a les eleccions al Parlament Europeu per Tarragona. S’ha donat a conèixer l’eslògan de campanya: ‘Estem PER TU’.   Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls han escenificat l’acord per concórrer en una candidatura conjunta a les properes eleccions municipals del 26 de maig amb un acte al Convent del Carme, en el qual s’han donat a conèixer totes les persones que configuren la llista. Jordi Cartanyà, cap de llista, ha expressat que “som un equip amb experiència de govern i amb capacitat de gestió de l’administració pública municipal i que aquesta és “una candidatura guanyadora” i amb un estil propi i entusiasta per “recuperar el sentiment de pertinença a Valls”. Ambdues formacions tenen un projecte comú per a Valls; una visió similar de país per fer camí cap a la independència de Catalunya i la construcció de la república catalana; i compten amb un equip de gent que està format per persones disposades a tot per complir amb aquest projecte compartit.   Projecte de ciutat Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls fa mesos que treballen per configurar una candidatura cohesionada que permeti “dissenyar un projecte de ciutat que engresqui, que sedueixi”. I, això, es vol fer “estant al costat de les persones”, ha explicat Cartanyà, que ha fet una crida a la participació dels vallencs i de les vallenques perquè aquest projecte, que ha de contribuir a resoldre els problemes reals de la gent, “no el podem fer sols, l’hem de dissenyar escoltant la ciutadania, treballant per atendre les necessitats reals dels vallencs i de les vallenques, escoltant les seves peticions i fent-los partícips d’un projecte comú.