Valls

Totes les notícies

Jordi Cartanyà i Núria Gavarró, dissabte passat al parc de barres, al Fornàs.

‘Els pressupostos participatius ens acosten al model d’administració pública propera que volem per a Valls’

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls celebra que l'Ajuntament de Valls, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat, avanci de manera decidida en el procés de pressupostos participatius per implicar la ciutadania en la presa de decisions de la gestió municipal.   Precisament, dissabte passat es va inaugurar el parc de barres al Fornàs, un equipament esportiu i lúdic per als joves vallencs que s’ha convertit en un dels primers projectes que s’han posat en marxa fruit de la participació ciutadana l’any 2017. I recentment, el pressupost municipal aprovat per al 2018 ha doblat l’aportació als pressupostos participatius fins assolir els 147.000 euros. Són dos fets tangibles que ens acosten al model d’administració pública propera a la ciutadania que volem per a Valls.   En l’acord de govern municipal que van segellar ERC i CiU el 2015 per aquesta legislatura, es va potenciar la creació d’una regidoria de Participació Ciutadana com a eina per fomentar de manera sistemàtica la participació de la ciutadania vallenca en la presa de decisions de l’Ajuntament. “El nou equip de govern teníem clar des del principi que cal avançar cap a una nova cultura política: passar de la democràcia representativa a la democràcia participativa, que es tingui en compte la ciutadania d'una forma més constant”, afirma Núria Gavarró, secretària d’organització d’ERC Valls i regidora de Participació Ciutadana i Igualtat.   El pressupost participatiu és una de les màximes expressions i de major compromís de la participació ciutadana, ja que permet influir o decidir directament sobre els pressupostos públics i que la ciutadania decideixi el model de ciutat que vol. “Implica un nou concepte d’administració pública, més propera al ciutadà, transparent i que fomenta la coresponsabilitat de la ciutadania en les decisions del dia a dia municipal”, segons Núria Gavarró.   “Estem convençuts que la implicació de la ciutadania en la vida col·lectiva no s’ha de limitar a l’elecció cada quatre anys dels representants a l’Ajuntament, sinó que cal avançar cap a una democràcia participativa que accepti i reconegui un major protagonisme dels ciutadans i les ciutadanes en la construcció col·lectiva de la ciutat i en les decisions que l’afecten”, assegura Gavarró.

López, Peris i Gavarró, ahir al Convent del Carme de Valls.

Esquerra Republicana homenatja els apoderats i les apoderades de Valls i l'Alt Camp

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls i l'Alt Camp va organitzar ahir divendres al vespre una trobada republicana amb amics i militants de la comarca, a la sala d'actes del Convent del Carme de Valls, que va comptar amb una seixantena d'assistents. L’objectiu d’aquesta jornada era establir un col·loqui entre totes les persones independentistes que van participar activament com a apoderats i apoderades en les eleccions del 21 de desembre del 2017. El president comarcal d’ERC Alt Camp, Josep Maria Pallàs, va explicar que amb aquesta iniciativa “féiem una crida a tots els ciutadans i ciutadanes compromesos amb el progrés i la llibertat del poble a debatre sobre el futur del país”. L’acte va consistir en una xerrada i posterior col·loqui amb responsables polítics d’Esquerra Republicana. Hi van participar la regidora d’ERC a l'Ajuntament de Valls, Núria Gavarró, el també regidor d’ERC a Valls i diputat al Parlament de Catalunya, Òscar Peris, i el vicesecretari general d’acció política d’ERC, Eduard López. L’objectiu d’aquesta trobada era al mateix temps fer un reconeixement a tots els apoderats i les apoderades d’Esquerra el 21D, que van vetllar per tal que unes eleccions il·legítimes fossin una nova i inequívoca manifestació democràtica del poble català, com va destacar Núria Gavarró en la seva intervenció. Òscar Peris va repassar la situació política del país i en especial l'estat de les negociacions entre els partits per tal de formar un govern estable ben aviat. Eduard López va animar els assistents "a no tenir por, a seguir endavant amb el projecte col.lectiu de país i a persistir per la República". La trobada va cloure amb un refrigeri amb productes de km0.  

Reunió de l'executiva local d'ERC a Valls.

‘Valorem molt positivament els pressupostos municipals perquè avancen cap al model de ciutat republicana que volem’

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls valora molt positivament l’accent social i l’aposta per les persones, la participació, la transparència, els sectors econòmics locals i la creació d’ocupació en els pressupostos de l’Ajuntament de Valls per al 2018. Enguany creix un 9,1% respecte el 2017 el conjunt dels serveis a les persones, i en foment de l’ocupació i de creixement econòmic augmenta un 6,1%, és a dir, “continua la tendència habitual a l'Ajuntament de Valls aquests darrers anys, amb una aposta decidida per les polítiques adreçades a les persones i a la seva qualitat de vida, fidel a l’acord de govern subscrit el 2015”, afirma Andreu Garcia, president de la secció local, que afegeix: “Avancem cap al model de ciutat que volem des d’Esquerra Republicana, basada en els valors republicans de la igualtat d’oportunitats, la fraternitat, la justícia social i el progrés”.   L’objectiu de govern és fer una ciutat més cohesionada, amb una millor qualitat de vida i amb més oportunitats per a tothom, i això es reflecteix en els pressupostos apostant per partides que impulsin Valls per posicionar-se dins del territori. Segons Andreu Garcia, “les polítiques actives que possibiliten la formació i l'ocupació, el suport al teixit empresarial local, l’empenta al comerç de proximitat i l’increment dels recursos destinats a la promoció turística i d’esdeveniments de la ciutat són aspectes que van directament encaminats cap al projecte de ciutat que defensem des d’Esquerra Republicana”. El president de la secció local posa com a exemple que la feina en l’àmbit de la promoció econòmica “dóna els seus fruits gràcies al suport al comerç local i a la modernització de fires i mercats, amb un augment pressupostari de gairebé el 30% en els dos darrers anys”.   El 2018 es destinen gairebé 1,5 milions d’euros a pressupost social i aquesta és una molt bona notícia, perquè destinar recursos a les persones permet tenir una societat millor, més cohesionada i socialment més ben redistribuïda.

La moció es debatrà en el ple municipal de dilluns vinent, 19 de febrer.

ERC exigeix a Hisenda que no reclami l’IVA de subvencions a entitats culturals i mitjans públics

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’Ajuntament de Valls defensarà en el proper ple municipal, dilluns 19 de febrer, que el Ministeri d’Hisenda espanyol aturi l’ofec a les institucions culturals catalanes i als mitjans de comunicació públics, com és el cas de TV3, renunciant a la interpretació forçada de la Llei que obliga a abonar els imports de l’IVA de subvencions rebudes. Esquerra exigirà, amb la presentació d’una moció conjunta amb el grup de CiU, que l’Estat no posi en risc el futur de les entitats i els mitjans públics del país.   A partir d’un canvi en la interpretació de la Llei de l’IVA, el ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, demana que el sector cultural i els mitjans de comunicació públics abonin a l’Estat l’IVA corresponent a les subvencions rebudes de la Generalitat, considerant que estan vinculades al preu del producte. Aquesta és una interpretació forçada de la normativa, per això des d’Esquerra vam aprofitar la recent tramitació al Congrés de la Llei de contractes del sector públic per introduir esmenes que modifiquen l’articulat de la Llei de l’IVA, evitant precisament aquesta interpretació forçada que fa Hisenda. L’esmena va ser aprovada i té efecte des del novembre del 2017.   Malgrat això, el Ministeri d’Hisenda insisteix en aplicar la seva interpretació als exercicis que van de l’any 2012 al 2017, obligant a entitats culturals i a mitjans de comunicació públics a fer efectiu el pagament de grans quantitats de diner i posant en perill la seva sostenibilitat econòmica. La mesura afecta, de moment, equipaments com el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), el MACBA, el CCCB o el Mercat de les Flors, i a la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació.   La moció d’Esquerra al ple de dilluns a Valls exigeix al ministre Montoro que “centri els esforços de la Hisenda espanyola a lluitar contra el frau fiscal de les grans corporacions enlloc d’intentar aconseguir recursos de sectors amb una clara vocació social i cultural”.

El grup municipal compleix la promesa de recuperar la ràdio de l'Ajuntament

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Valls, per mitjà de la regidoria de Transparència i Tecnologies de la Informació, que dirigeix Francesc Anguela, ha posat en marxa avui 13 de febrer, Dia Mundial de la Ràdio, la nova emissora municipal online, Ràdio Ciutat de Valls (www.rcvalls.cat). Així, dóna compliment a la promesa electoral de recuperar la ràdio municipal, que ara emet via internet. Llegiu la notícia en el web de l'Ajuntament de Valls.

Oriol Junqueras.

El Club d'Escacs Valls fitxa a Oriol Junqueras com a jugador federat per reivindicar la seva llibertat

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) celebra que el Club d'Escacs Valls hagi decidit fitxar al president del partit i cap de llista al Parlament, Oriol Junqueras, per ser jugador federat de l’entitat. Aquesta iniciativa ha estat coordinada amb el candidat d'ERC per Tarragona i regidor vallenc, Òscar Peris, i el primer tinent d’alcalde d'ERC a l’Ajuntament de Valls, Jordi Cartanyà, amb l’objectiu de reivindicar la llibertat de Junqueras.   El Club d'Escacs Valls ha federat al president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ja que és jugador d'escacs des de fa molts anys i actualment no pot jugar amb llibertat per trobar-se injustament pres a Estremera. L'objectiu del club vallenc d'escacs és deixar un taulell lliure amb un llaç groc a la cadira en cada competició que faci per reivindicar la sortida de la presó de Junqueras, alhora que fer un clam per la llibertat i la democràcia. Aquesta proposta li van fer arribar fa uns dies i Oriol Junqueras, des de la presó, l’ha acceptada.   El director esportiu del Club d’Escacs Valls, Francesc Blasco, afirma que amb aquesta iniciativa "volem visibilitzar els valors escaquístics d'honestedat, respecte cap al rival i integrat que també sempre ha demostrat l’Oriol Junqueras". Blasco ha manifestat que "sabem que l’Oriol Junqueras està jugant moltes partides a la presó, però reivindiquem que jugui amb nosaltres i amb plena llibertat". Francesc Blasco destaca que "som un club que, per davant de tot, defensem la llibertat i la democràcia".   El Club d’Escacs Valls és un dels tres equips de primera divisió catalana de la província de Tarragona i compta amb 100 jugadors federats, un esport que té 8.000 federats a tot Catalunya. Els escacs és el quinzè esport amb major nombre de federats a Catalunya. El club vallenc d'escacs té un primer equip i sis filials en diferents categories. El proper 7 de gener, es durà a terme la Copa Tarragona, quan ja s’hi posarà en marxa aquesta iniciativa reivindicativa.

Evolució del deute en l'últim any i mig.

El deute de la Generalitat amb Valls es redueix un 61% per la bona gestió d'Economia

Durant el darrer mandat, Esquerra Republicana ha demostrat la seva excel·lent capacitat de gestió al capdavant de Conselleries tan sensibles com la de Benestar Social, Salut, Justícia, i sobretot la Conselleria d’Economia. Cal recordar que en el moment en què el vicepresident Oriol Junqueras i el seu equip van posar-se al capdavant dels departaments d’Economia i Hisenda les finances de la Generalitat patien importants tensions de tresoreria, agreujades pel dèficit fiscal al qual ens sotmet l’actual sistema de finançament i per l’estricta normativa imposada per l’Estat espanyol en matèria de dèficit i estabilitat pressupostària. No oblidem que aquest és un problema que afecta també de manera directa els municipis, als quals el Ministre Montoro no permet retornar els superàvits a la ciutadania. Els ajuntaments governats per Esquerra Republicana han sabut trobar l’equilibri entre una gestió econòmica responsable i l’increment de recursos en polítiques rellevants per l’assoliment de la justícia social i la igualtat d’oportunitats. La bona gestió de l’equip de la Conselleria d’Economia i Hisenda ha permès sanejar les finances de la Generalitat, reduint el dèficit públic, el termini de pagament a proveïdors i posant les bases per a un creixement econòmic que ha assolit valors del 3,5% del PIB. Un exemple molt evident d’aquesta bona gestió ha estat la reducció del deute que acumulava la Generalitat amb els ajuntaments, passant dels 595 milions d’euros pendents a l’inici de legislatura als 150 milions d’euros actuals, és a dir, una reducció del 74% que ha suposat una injecció econòmica molt important per als nostres municipis. En el cas concret de l’Ajuntament de Valls la reducció ha estat dels 2.863.000 euros inicials a 1.116.000 euros actuals, la qual cosa suposa una reducció del 61% entre el març del 2016 i l'octubre del 2017, de manera que hem pogut ingressar els imports pendents per invertir-los preferentment en projectes socials en benefici de la ciutadania.

El Centre Cultural ple de gom a gom.

Romeva, Tardà, Picas, Peris i Llauradó obren la campanya a Valls amb un clam massiu per la llibertat i la democràcia

El Centre Cultural Municipal de Valls ha quedat petit aquest dimecres 6 de desembre durant l'acte d'inici de campanya d'Esquerra Republicana al Camp de Tarragona. L'acte ha sigut un homenatge al president del partit i vicepresident de Catalunya, Oriol Junqueras, que encara està a la presó. Tots els ponents han recordat als qui encara són presos polítics i els que estan a l'exili. Un dels moments més emotius de l'acte ha estat la participació del conseller Raül Romeva, ja que fa pocs dies ha estat allibertat de la presó d'Estremera. En l'acte ha participat el diputat al Congrés, Joan Tardà, i la candidata i esportista Núria Picas, que sempre ha defensat la independència de Catalunya. Els candidats per Tarragona, Òscar Peris i Noemí Llauradó, han reivindicat el pes del territori, on són claus les polítiques socials que ja ha implementat el Govern fins ara, i han defensat que cal apostar per la segona àrea metropolitana de Catalunya com a potència econòmica. A l'auditori no hi ha faltat representació de la resta de la llista transversal que ha fet ERC a Tarragona i també han estat presents senadors, diputats, alcaldes i regidors d'Esquerra al territori. Poc més tard de les 7 de la tarda, ha començat l'acte a Valls amb una multitud que esperaven els discursos dels republicans. L'obertura de l'acte ha anat a càrrec de Núria Picas, candidata independent número 25 per Barcelona i esportista catalana que ha fet el pas a la política. Picas ha fet que l'objectiu clar d'aquestes eleccions és aconseguir guanyar per construir la República. Seguidament, ha pujat a l'escenari la candidata número dos per Tarragona, Noemí Llauradó. La reusenca ha defensat que aquesta república ha de ser per millorar les condicions i drets de tots els catalans i catalanes i sobretot, fer "una República amb polítiques socials per les persones". En acabar, ha estat el torn del diputat al Congrés, Joan Tardà, que ha manifestat que a l'Estat espanyol, davant del procés d'independència de Catalunya, el mou la venjança i la necessitat de fer hostatges: "Com deia un: si no atajamos a los catalanes, al final se saldrán con la suya".

Candidatura d'Esquerra al Parlament per la demarcació de Tarragona.

El cap de llista d’Esquerra, Òscar Peris: “L’objectiu principal del 21D és fer República, aconseguir recuperar les institucions i reclamar la llibertat dels presos”

Esquerra Republicana – Catalunya Sí ha presentat una llista cremallera per Tarragona a les eleccions del 21 de desembre pel Parlament de Catalunya. Aquesta candidatura està formada amb persones de l’Ebre, del Camp de Tarragona i del Baix Penedès, amb diferents perfils amb experiència en govern, amb alcaldes, amb persones en l’àmbit de les entitats, de l’àmbit social i cultural, persones qualificades que defensaran els valors republicans.   El cap de llista d’ERC per Tarragona, Òscar Peris, ha destacat que “l’objectiu principal d’aquestes eleccions és aconseguir recuperar les institucions que estan segrestades per l’estat espanyol i per l’article 155 i sobretot, reclamar la llibertat dels presos polítics”.  Peris ha remarcat que “som equip preparat i amb capacitat de governar, que volem incloure mesures republicanes concretes per fer un país més just”.   El republicà Peris ha afirmat que “hem fet el millor projecte pel país i aconseguir fer un front comú per aconseguir una majoria representativa al Parlament” i  ha complementat que “hem de fer República, desplegar i implementant totes les lleis que ens ha suspès el Tribunal Constitucional i les hem de posar en pràctica, com són la de la pobresa energètica o la d’assistència sanitària per a tothom”. El vallenc, Peris, ha finalitzat que en aquestes eleccions hem de defensar la “llibertat i la democràcia, a les urnes i fer-ho palès internacionalment”.   Els components de la llista d'Esquerra – Catalunya Sí per Tarragona el 21D són Òscar Peris (Alt Camp), Noemí Llauradó (Baix Camp), Lluís Salvadó (Montsià), Irene Fornós (Catalunya Sí), Ferran Civit (Conca de Barberà) , Raquel Sans (Tarragonès), Alfons Montserrat (Montsià), Teresa Vallverdú (Baix Penedès), Jean-Marc Segarra (Tarragonès), Aina Rovira (JERC) , Jordi Gaseni (Baix Ebre), Montserrat Perelló (Ribera d'Ebre), Lluís Navarrete (Baix Penedès), Carme Folch (Priorat), Roger Heredia (Ribera d'Ebre), Neus Sanromà (Terra Alta), Jordi Fortuny (MES) i Camí Mendoza (Baix Camp).