Valls

Totes les notícies

Anguela, Cartanyà i Font, al Mas Miquel.

ERC Valls i Compromís per Valls presenten mesures per fer una ciutat més verda i sostenible

Proposen canviar el model de ciment per un d’enjardinament que permeti passejar per una ciutat neta i que cuida dels elements florals, la qual cosa passa per embellir les places i els parcs dels barris. La recuperació dels torrents com a pulmó verd urbà i el foment de la mobilitat sostenible i de l’estalvi energètic amb plaques solars als edificis municipals són altres propostes del programa.   La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Valls i Compromís per Valls ha presentat avui, al parc del Mas Miquel, les mesures que vol impulsar des de l’Ajuntament en l’àmbit del medi ambient amb l’objectiu de tenir una ciutat agradable per viure-hi i per passejar-s’hi, “una ciutat que sedueixi”, segons ha explicat l’alcaldable, Jordi Cartanyà. “Les places i els parcs han de ser un espai on els vallencs i les vallenques passin estones d’oci i d’esbarjo en un entorn acollidor”, ha dit. El candidat ha anunciat que es redactarà un pla de manteniment d’edificis municipals per instal·lar-hi plaques solars que permetin reduir el consum i el cost energètic perquè “estem per una ciutat més sostenible energèticament i pel foment de l’autoconsum”. “No pot ser -ha dit Cartanyà- que l’Ajuntament es gasti, cada any, 600.000 euros en pagar factures en consum elèctric, uns diners que surten de les butxaques dels vallencs i de les vallenques i no és just que l’electricitat es pagui tan cara”. ERC i Compromís també volen reduir la generació de residus i augmentar el reciclatge promovent campanyes de civisme i de sensibilització. Una possible mesura, que passa per licitar un nou contracte del servei de recollida de la brossa, és “donar incentius a la ciutadania que ho faci millor, perquè si no es recicla bé, això afecta a les butxaques de tothom”, segons Jordi Cartanyà. Els torrents, d’altra banda, són una part fonamental del projecte en medi ambient per a Valls. Ahir, es va aprovar inicialment el POUM, que ha de ser l’eina a partir de la qual es puguin recuperar de manera definitiva aquests espais verds.

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls presenten propostes per recuperar el Barri Antic

Les dues formacions volen recuperar el Barri Antic impulsant polítiques públiques d’habitatge, millorant la seguretat, plantejant una nova mobilitat i potenciant el comerç, la restauració i el mercat de la verdura Jordi Cartanyà, el cap de llista, ha recordat que, quan guanyi l’alcaldia, s’ocuparà personalment del Barri Antic   Esquerra Valls i Compromís per Valls volen recuperar el Barri Antic de Valls mitjançant l’impuls de polítiques públiques que tinguin en compte l’habitatge, la seguretat ciutadana, el comerç, la restauració i el mercat de la verdura, i la mobilitat i l’aparcament. Les dues formacions es plantegen una sèrie de propostes que han de contribuir a fer bategar un altre cop el Barri Antic, que és “el cor de Valls” i al qual molts ciutadans hi tenen un “vincle emocional”, segons ha expressat l’alcaldable, Jordi Cartanyà. Per això,  Esquerra Valls i Compromís per Valls proposen 4 eixos d’actuació immediata pel Barri Antic, que integren propostes “molt engrescadores pel seu futur i per la gent que hi viu i hi treballa” i perquè sigui un àmbit de la ciutat “per viure-hi, per comptar-hi, per treballar-hi, per passejar-hi”. 1)Incentivar la rehabilitació i construcció d’habitatges en aquest àmbit de la ciutat per fer més fàcil als propietaris recuperar espais que ara estan abandonats i per facilitar l’accés a l’habitatge als més joves. En aquest sentit, Cartanyà ha expressat que “el Barri Antic, amb un índex de població envellida, es rejoveniria i de retruc hi hauria més activitat veïnal i comercial”. 2)Millorar la seguretat ciutadana amb la creació de grups de treball mixtes entre la Guàrdia Urbana, mediació i serveis socials per prevenir els conflictes veïnals i les accions incíviques. Cartanyà ha subratllat que “el Barri Antic ha de ser un barri segur perquè els veïns hi puguin viure tranquils”. 3)També caldrà una bona gestió de la mobilitat, fent-la sostenible per aquest àmbit de la ciutat on els carrers són estrets i hi ha pocs espais amplis.

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls lamenten la degradació dels carrers i proposen una planificació per arranjar els espais públics de la ciutat en més malt estat

Les dues formacions volen encarregar una auditoria per saber l’estat de manteniment real dels espais públics per poder planificar, prioritzar i pressupostar les actuacions de millora ERC també ha anunciat que Jordi Castells, el primer alcalde republicà de Valls des de la restitució de la democràcia, tancarà la llista de les eleccions municipals   Esquerra Valls i Compromís per Valls denuncien l’estat de degradació dels carrers, places i parcs de la ciutat i proposen solucionar la improvisació de la regidoria de Via Pública planificant les actuacions. Jordi Cartanyà, regidor d’Habitatge i Benestar Social i alcaldable d’Esquerra Valls, ha lamentat que, fins ara, s’hagi actuat “sense criteri de racionalitat”. En aquest sentit, Cartanyà ha volgut incidir en el fet que, “quan guanyem l’alcaldia” caldrà encarregar una auditoria “que ens permetrà prioritzar els àmbits d’actuació i detectar els llocs que estan en més mal estat”. Aquesta auditoria doncs, vindrà acompanyada d’una bona planificació i un pressupost adaptat a les necessitats: “no podem anar tapant forats per tenir contents segons quins barris perquè els veïns es queixen i alcen més la veu que no pas uns altres, tampoc es pot actuar als barris on es pot treure més rendiment electoral” perquè “no és just que hi hagi ciutadans de primera i de segona en aquest, ni en cap altre àmbit, és clar”. Per la seva banda, Andreu Garcia, president de la secció local d’ERC Valls i número 6 a la llista del 26M, ha afegit que “no només haurem de pensar en els carrers de la ciutat. Tenim molta feina a fer perquè també haurem d’endreçar i organitzar els serveis de neteja i recollida de brossa per resoldre les problemàtiques que hi ha actualment”.       Jordi Castells, el primer alcalde republicà de Valls, tanca la llista   Esquerra Valls i Compromís per Valls també han anunciat que Jordi Castells, primer alcalde republicà de la ciutat de Valls des de la restitució de la democràcia (17 de juny de 1995-2 de maig de 2001) tancarà la llista electoral al número 31 per les eleccions municipals del proper 26 de maig.

El Sopar de la República es va fer a la Masia Bou.

ERC Alt Camp presenta llistes en 14 municipis amb l'objectiu d'assolir la major representació de la democràcia

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls i l’Alt Camp va celebrar, divendres a la nit, el Sopar de la República a la Masia Bou de Valls amb l'assistència de 120 persones. Enguany, donada la proximitat de les eleccions municipals del 26 de maig, s’hi van presentar les 14 llistes que Esquerra farà a la comarca, tot i que no se'n descarta alguna més en els propers dies. L'acte va servir per esperonar la militància davant del doble repte electoral de les properes setmanes, les espanyoles del 28 d'abril i les municipals del 26 de maig. L'objectiu és assolir la major representació des de l'arribada de la democràcia a l'Alt Camp. La trobada de la militància i els amics i simpatitzants de la formació va començar amb l'homenatge a Josep Maria Climent, històric militant vallenc que va morir l’any passat. El president local d'ERC a Valls, Andreu Garcia, i els familiars de Climent van protagonitzar el moment més emotiu de la nit amb les seves paraules de record. Després del sopar, el president comarcal, Josep Maria Pallàs, va presentar una a una les 14 persones que encapçalen les llistes d'ERC-Acord Municipal a l'Alt Camp. Són aquestes:     Alcaldable i poble Dolors Palma Raposo, Aiguamúrcia Josep Maria Flores Juanpere, Alcover Xavier Rius García, Bràfim Natàlia Targa Canela, Cabra del Camp Josep Maria Canela Cunillera, el Pla de Santa Maria Ceferino Llaves Cuenca, el Pont d'Armentera Marc Bigordà Prió, els Garidells Francesc Xavier Pagès Alonso, Mont-ral David Baraldés Cirera, Puigpelat Jordi Pijoan Parellada, Querol Laia Coll Martínez, Rodonyà Antoni Vargas Espinosa, Vallmoll Jordi Cartanyà Benet, Valls Laia Pié Dols, Vilabella La trobada va comptar amb uns convidats molt especials, el periodista Sergi Sol, autor del llibre 'Fins que siguem lliures', Maxi Calero, de Free Junqueras, i el cantautor Pep Picas, que també van intervenir. També hi van assistir membres de Compromís per Valls, que han arribat a un acord per anar junts a les municipals amb ERC Valls.

Postal de l'acte.

Esquerra de Valls i l’Alt Camp celebra el Sopar de la República i presenta les 14 llistes a les Municipals

La trobada anual, aquest divendres, tindrà un caire especial per l’homenatge a Josep Maria Climent, i comptarà amb l’assistència del diputat i candidat al Congrés per Tarragona, Jordi Salvador.   Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls i l’Alt Camp celebrarà, un any més, el Sopar de la República i ho farà aquest divendres dia 12 a les nou de la nit a la Masia Bou de Valls. Enguany, donada la proximitat de les eleccions municipals del 26 de maig, s’hi presentaran les 14 llistes que Esquerra farà a la comarca. Durant la trobada de la militància i els amics i simpatitzants de la formació, també es retrà homenatge a Josep Maria Climent, històric militant vallenc que va morir l’any passat. Es preveu l’assistència d’unes 150 persones.   El president comarcal d’ERC a l’Alt Camp, Josep Maria Pallàs, explica que el Sopar de la República d'enguany ‘s'emmarca en la determinació dels republicans de l'Alt Camp de perseverar en el camí democràtic, pacífic i irrenunciable que hem emprès’. Segons diu, ‘fidels a l'exemple dels qui ens han precedit, començarem l'acte fent un sentit homenatge al company que ens va deixar massa d'hora: en Josep Maria Climent’.   Així mateix, el sopar també servirà per presentar les 14 candidatures republicanes als municipis de l'Alt Camp. Segons Pallàs, és ‘la xifra més alta que mai ha presentat ERC des del 1979 a la nostra comarca, i ens dóna força per aspirar a esdevenir la primera força municipal de la comarca. Cal destacar que presidirà el sopar el cap de llista al Congrés per la demarcació, el diputat Jordi Salvador’. Els pobles on ERC tindrà llista a les Municipals del 26M són: Aiguamúrcia, Alcover, Bràfim, Cabra del Camp, el Pla de Santa Maria, el Pont d’Armentera, els Garidells, Mont-ral, Puigpelat, Querol, Rodonyà, Vallmoll, Valls i Vilabella.

Els quatre regidors, avui.

ERC Valls compleix el 95% dels projectes propis inclosos en l’acord programàtic de govern del 2015

El document incloïa 30 propostes i ara Esquerra fa balanç per explicar quines d’elles s’han executat durant els últims quatre anys. També s’han completat el 59% dels projectes de ciutat compartits entre les dues formacions que governen l’Ajuntament. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls ha fet balanç, avui, de l’acord programàtic de govern per a la ciutat que es va signar amb CiU el 17 de juny del 2015 i que va permetre els republicans implementar les mesures i propostes del seu programa electoral, i alhora començar a introduir noves maneres de fer en la política municipal des de les sis regidories que gestionen els quatre regidors del grup municipal, edificant un Ajuntament amb les ‘parets de vidre’. La formació ha valorat el grau de compliment dels projectes i propostes que es van signar fa quatre anys amb l’objectiu de ‘passar comptes amb els vallencs i les vallenques’, segons ha afirmat Jordi Cartanyà, primer tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social i d’Habitatge, i novament alcaldable per ERC Valls. ‘Hem potenciat -ha dit Cartanyà- unes polítiques públiques que han atès les necessitats de tots els vallencs i les vallenques partint de valors tan fonamentals com la transparència en la gestió dels recursos públics, la confiança, la responsabilitat, la proximitat i la participació, posant les persones en el centre de les polítiques públiques, com per exemple les d’habitatge i benestar social que han estat responsabilitat meva directa’. L’acord contemplava l’execució de 30 propostes: 10 projectes de ciutat i 5 més que, per la seva transversalitat, també s’hi poden considerar; a més, altres 5 depenien exclusivament d’ERC i 10 de CiU. ERC Valls ha donat compliment de la feina que s’ha fet fins avui. Del total de 15 projectes de ciutat compartits, se n’han completat el 59%: -Projectes realitzats: Museu Casteller; rehabilitació de l’església del Carme; obres a la zona del Passeig dels Caputxins; planificació de la tercera zona esportiva de Valls a ponent i sud de la ciutat; nova senyalització urbana, i creació de la Regidoria de Participació Ciutadana i els pressupostos participatius.

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls presenten les persones que ocuparan les posicions sisena a desena de la llista per les eleccions municipals

Andreu Garcia (actual president de la secció local d’ERC) serà el número sis, Leticia Vidal i Anna Mateu ocuparan la setena i vuitena posició respectivament, Francesc Blasco serà el número nou i Dèbora Fernàndez, la número deu Les dues formacions han confeccionat una candidatura per guanyar l’alcaldia, amb experiència de govern i capacitat de gestió per liderar el govern local   Esquerra Valls i Compromís per Valls, que han arribat a un acord per concórrer sota una mateixa candidatura en les eleccions municipals del 26 de maig, han presentat el segon tram de la llista, concretament, de la sisena a la desena posició. Andreu Garcia (actual president de la secció local d’ERC) serà el número sis, Leticia Vidal i Anna Mateu ocuparan la setena i vuitena posició respectivament, Francesc Blasco serà el número nou i Dèbora Fernàndez, la número deu. Jordi Cartanyà, cap de llista, a expressat que “som un equip de gent preparat per guanyar l’alcaldia” amb experiència de govern demostrada des que fa quatre anys ERC Valls va entrar al govern municipal amb quatre regidors i sis regidories: “Durant tot aquest temps hem agafat experiència de govern i tenim la capacitat de gestió que fa falta per liderar el govern local”. ERC Valls i Compromís per Valls mantenen el pom de dalt amb Núria Gavarró i Òscar Peris com a número dos i tres respectivament, més Ramon Font i Teresa Rull en quarta i cinquena posició. En aquest sentit, Cartanyà ha subratllat que:  “renovem la llista amb un equip de persones decidit a impulsar la ciutat, per construir el Valls del futur que volem”. Andreu Garcia, que serà el número sis, se suma al projecte per fer de Valls un municipi republicà “perquè crec en els valors republicans: l’honestedat i la transparència són bàsics per construir polítiques municipals que es preocupin per solucionar els problemes reals de la gent”. Garcia està molt vinculat al teixit associatiu de la ciutat i coneix profundament les necessitats dels barris.

Dèbora Fernández, Jordi Cartanyà i Susanna Expósito.

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls proposen la construcció de nous equipaments per millorar l’atenció sanitària

El model sanitari del futur passa per encaminar-se cap a la salut comunitària amb l’objectiu de prevenir problemàtiques. La coordinació entre els diferents centres es considera fonamental per assegurar la qualitat assistencial dels usuaris.   Esquerra Valls i Compromís per Valls han presentat, avui, la proposta de model sanitari que volen projectar per la ciutat de Valls i, en aquest sentit, l’alcaldable, Jordi Cartanyà, ha exposat que “el de la salut és un tema que no ens podem prendre a la lleugera perquè en algun moment o altre de les nostres vides hem necessitat o necessitarem una assistència sanitària que resolgui les nostres dolències o malalties o les de la nostra família, amics o gent propera”, de manera que resulta evident que “tots volem que ens atenguin amb els recursos adequats i els millors professionals, i també amb la màxima celeritat”. El projecte de l’àmbit de la salut gira entorn dels equipaments necessaris per oferir l’assistència sanitària òptima per cada pacient. Cartanyà ha recordat que les infraestructures s’estan envellint i, per això, es proposa la construcció de nous equipaments “que s’adaptin al paradigma de la salut del segle XXI”: un nou centre sociosanitari, un CAP més gran i un nou hospital amb l’objectiu de “garantir la sostenibilitat del sistema públic de salut i, alhora, aconseguir dues coses fonamentals per l’usuari: tenir els millors professionals per atendre’l i la proximitat en l’atenció”. Cartanyà també ha fet èmfasi en la necessitat que els professionals aconsegueixin l’excel·lència en el seu camp formant-se constantment, sobretot, en l’aplicació de nous mètodes basats en potenciar l’ús de les tecnologies per reduir l’hospitalització i millorar el temps de diagnosi. En aquest sentit, Susanna Expósito, militant d’ERC i responsable de facturació de l’Hospital, ha subratllat que “una bona coordinació entre els diferents nivells professionals de l’àmbit de la salut i entre els diferents equipaments i centres permet oferir una millor cobertura i atenció que, a més, es fa d’una manera més transversal i completa.

Els cinc primers candidats de la llista.

Òscar Peris, Ramon Font i Teresa Rull ocuparan els llocs tres, quatre i cinc de la llista d’Esquerra Valls-Compromís per Valls a les municipals del 26-M

Les dues formacions, que concorreran juntes a les eleccions, confeccionen una ‘candidatura guanyadora per seguir millorant Valls, des de l’alcaldia’.   Les formacions Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Valls i Compromís per Valls (CpV), que concorreran juntes a les eleccions municipals del 26 de maig després de l’acord assolit i que es va fer públic fa quinze dies, han presentat aquesta tarda les persones que aniran a la llista en les posicions del tres al cinc. Així doncs, el cap de llista, Jordi Cartanyà, i la número dos, Núria Gavarró, aniran seguits d’Òscar Peris com a número tres, Ramon Font, en la quarta posició, i Teresa Rull com a número cinc. La presentació dels candidats s’ha fet en un acte de carrer al passeig de l’Estació, un dels districtes amb més població de la capital de l’Alt Camp.   Òscar Peris, actualment regidor de Comerç i Turisme a Valls i delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, serà el número 3. Peris ha manifestat que “estic content de tornar a formar part d’aquest equip que ha treballat i segueix treballant amb constància i que, ara, amb algunes cares noves, ens ha de portar a consolidar el projecte de municipis republicans que impulsa ERC”. I ha afegit que “tenim les energies renovades per impulsar una transformació de la ciutat en la qual tots els vallencs i les vallenques s’hi sentin cridats a participar i a formar-ne part d’una manera activa”.   El número 4 serà Ramon Font, regidor i líder de Compromís per Valls i amb una llarga trajectòria en el món de la comunicació audiovisual, que s’ha mostrat “molt content d’estar amb els companys i companyes d’ERC”, amb els quals “espero que l’acord que hem signat contribueixi a fer-nos aconseguir l’alcaldia i dibuixar el projecte de ciutat que tots pensem”.   Teresa Rull, que serà la número 5 de la llista, és la responsable del Servei Comarcal de Català del Baix Camp, que forma part del Centre de Normalització Lingüística de l’àrea de Reus Miquel Ventura.