Valls

Totes les notícies

Jordi Cartanyà i Andreu Garcia, davant del Pius Hospital de Valls.

Valls reforça la capitalitat sanitària i assistencial a l’Alt Camp i la Conca amb les inversions al Pius i en salut mental i geriatria

Volem un Valls que ofereixi un servei de salut de qualitat i proper, exerceixi una capitalitat real a l’Alt Camp i la Conca de Barberà, i mantingui el Pius Hospital com un centre modèlic, eficaç i ben gestionat. Aquest compromís electoral d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls es va implementant des del grup municipal a l’Ajuntament gràcies a la tasca de govern dels seus regidors, que garanteixen el desplegament a la ciutat de l’actual model sanitari de la Generalitat i dels acords amb el Departament de Salut. Així, aquesta tasca ha tingut en els darrers dies tres clares mostres d’acompliment, que fan que des d’Esquerra en fem una valoració molt positiva i que encoratgem l’equip de govern a seguir aquest camí.   En primer lloc, s’ha presentat el nou centre de dia de la Residència Alt Camp amb una inversió de 400.000 euros i una oferta ampliada a 40 places geriàtriques; en segon lloc, el Pius Hospital de Valls ha tancat l’exercici econòmic del 2016 amb equilibri pressupostari i havent fet importants inversions en la unitat de diagnosi per la imatge; i en tercer lloc, ahir mateix, es va inaugurar el centre de dia de salut mental que evita als malalts de les dues comarques els desplaçaments fins a Tarragona. Aquest darrer és un projecte llargament reivindicat pels usuaris del servei i que finalment l’equip de govern municipal ha posat en funcionament.   El president de la secció local d’ERC a Valls, Andreu Garcia, assenyala que «defensem un model sanitari públic universal, equitatiu, de qualitat i finançat íntegrament amb impostos en tot allò que sigui essencial i que garanteixi el dret a la salut dels ciutadans». Garcia afegeix que «considerem que la protecció i la promoció de la salut és una prioritat bàsica, i per això cal un sistema de salut integral i proper que faciliti la cohesió social, eviti les discriminacions i sigui una eina cabdal de justícia social».   La taxa d’envelliment de la població a Valls fa que sigui necessari el nou centre de dia de la Residència Alt Camp.

Recent presentació a l'Ajuntament de Valls de 'Viu el Carnaval 2017'.

ERC creu que Valls ha iniciat el camí per convertir la seva oferta comercial en ‘un gran centre a l’aire lliure’

L’impuls que la Regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls dona al comerç tradicional de la ciutat amb la realització de campanyes innovadores i la consolidació de certàmens ja existents, està resultat fonamental per dinamitzar el sector i afavorir així l’increment de l’activitat i la implantació de nous establiments. Aquesta és la línia de treball que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls es va marcar a l’inici de l’actual mandat municipal i que la regidoria que encapçala Òscar Peris està portant a terme conjuntament amb l’entitat Comerç de Valls.   En aquesta línia de promoció del comerç urbà, des del gener fins ara s’han celebrat campanyes pensades per potenciar l’activitat com ‘Viu el Carnaval 2017’, que a finals de febrer va aconseguir que una seixantena d’establiments de tot l’eix comercial de la ciutat se sumessin a la proposta i vestissin els seus aparadors, els interiors de les botigues i els mateixos comerciants de personatges de contes infantils. La iniciativa es va estendre per primera vegada a tot l’entramat comercial urbà i va donar un aire fresc, renovador i divertit als comerços. Més recentment, la fira Fora Estoc va rematar, un any més, l’època de rebaixes acostant els productes als consumidors.   ERC creu que amb aquests tipus d’iniciatives Valls es posiciona entre les ciutats comercials capdavanteres del seu entorn més proper i aconsegueix atreure nous compradors alhora que fa més atractiva la seva oferta i evita que molts dels clients locals es desplacin a d’altres municipis per fer les seves compres. L’objectiu és “anar convertint Valls en un gran centre comercial a l’aire lliure”, segons Joan Maria Vinyes, membre del Consell Municipal de Comerç i secretari d’Imatge i Comunicació d’ERC a Valls. Això s’ha d’assolir “per mitjà de campanyes i activitats imaginatives i sobretot unificades dels comerços locals, que estimulin la passejada pel carrer dels compradors i la visita a la ciutat, per aquest motiu, dels compradors foranis”.

Marta Vilalta, directora general de Joventut, Jordi Cartanyà i Eva Ferran, coordinadora territorial de Joventut a Tarragona, van visitar l'Espai.

ERC a Valls valora l’Espai de l’Estudiant com ‘un referent per als estudiants i una prioritat per a la ciutat’

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls valora molt positivament l’impacte i la trascendència que, un any més, ha tingut l’Espai de l’Estudiant de Valls, en el qual han pres part més de cinc mil estudiants d’arreu de les comarques de Tarragona durant dos dies. ERC posa de manifest l’excel·lent tasca del Consorci Pro Universitari de l’Alt Camp i la Conca de Barberà a l’hora d’organitzar un certamen que ja ha esdevingut per mèrits propis un referent a la demarcació tarragonina i que ubica a Valls dins del mapa de l’ensenyament a Catalunya.   Més d’una cinquantena d’universitats, instituts i escoles van oferir entre dijous i divendres passats tota la informació necessària als estudiants sobre els serveis i el estudis que ofereixen. L’Espai esdevé, any rere any, una cita imprescindible per a tots els alumnes que es troben en el moment de decidir les seves opcions educatives de futur.   El president de la Federació Comarcal d’ERC a l’Alt Camp, Josep Maria Pallàs, explica que “l’Espai de l’Estudiant porta a Valls milers d’alumnes de Secundària per tal que coneguin en un espai idoni i molt ben organitzat l’oferta universitària i de FP al seu abast” i afegeix que “si Valls ha de ser conegut per altres coses a més de la calçotada i els castells, cal seguir apostant per iniciatives com l’Espai. Sens dubte, l’Espai s’ha guanyat el qualificatiu d’aposta estratègica de la ciutat, i totes les institucions s’hi han d’abocar per donar-hi continuïtat i projecció”.   L’Espai de l’Estudiant és un certamen estratègic per a Valls i de projecció de futur, ja que posa de manifest la clara vocació universitària de la capital de l’Alt Camp i la posició capdavantera en l’àmbit de l’ensenyament secundari obligatori i els cicles formatius gràcies a l’excel·lent tasca que desenvolupen els centres educatius de la ciutat. ERC Valls dóna tot el seu suport a aquest esdeveniment i aposta per la seva continuïtat i creixement.

Lliurament de les subvencions, ahir a l'Ajuntament. Foto: Ajuntament de Valls

ERC a Valls promou el tercer sector des de la regidoria de Benestar Social amb els primers ajuts a les entitats locals

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls valora molt positivament el fet que la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Valls hagi assentat les bases per crear una veritable xarxa solidària amb les entitats locals del tercer sector a partir de la col·laboració i complementarietat d’accions entre l’Administració pública i les mateixes entitats. El primer tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social i Habitatge, el republicà Jordi Cartanyà, va lliurar ahir les subvencions per un import global de 6.472 euros a quatre associacions que actuen en matèria de promoció i inclusió social. ERC certifica amb aquests nous ajuts el seu compromís de sumar per arribar a més persones i alhora promoure la transparència institucional.   És la primera vegada a Valls que s’estableixen aquestes bases d’ajuts a les entitats locals de l’àmbit social i s’ha fet a partir de la transparència, la no discrecionalitat i unes regles de joc definides. El president d’ERC a Valls, Andreu Garcia, aprova aquest sistema de selecció perquè està en sintonia amb la voluntat del partit de convertir l’Ajuntament de Valls en “una institució amb les parets de vidre”. Per això, s’han seleccionat les quatre associacions que complien estrictament amb els requisits d’entre totes les que van presentar els seus projectes. Les entitats que aspirin als ajuts han de tenir la seva seu social a Valls, han de participar de la Taula de Cohesió Social i han de constar al registre municipal d'entitats. Els projectes triats avui aborden problemàtiques com la fibromiàlgia, la salut mental i la integració del poble gitano.   ERC de Valls valora les declaracions de Jordi Cartanyà, que ha manifestat que “s'han de muscular les entitats que treballen en sectors a vegades minoritaris i són molt efectives, i per tant cal ajudar-les”, i alhora ha afegit que “la ciutadania, representada per les entitats, ha de poder contribuir a incidir en les accions públiques, per això presenten els seus projectes i els subvencionem, alguns dels quals al cent per cent per la seva importància social”.

Portada del lloc web de la campanya d'Oxfam.

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Valls proposa declarar el municipi zona lliure de paradisos fiscals

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’Ajuntament de Valls presentarà en el pròxim ple de dilluns 30 de gener una moció per declarar el municipi de Valls zona lliure de paradisos fiscals, comprometent-se a fer els passos necessaris per assegurar que els concursos públics afavoreixin a les empreses que tenen conductes fiscals responsables, en detriment de les empreses que utilitzen els paradisos fiscals per a cometre frau.   Amb aquesta moció conjunta amb el grup de CiU, soci de govern municipal, es vol donar suport  al Govern de la Generalitat perquè en la redacció de la normativa de contractació estudiï, detecti i activi els mecanismes necessaris per evitar o dificultar la contractació d’empreses privades per a prestar serveis públics que tinguin la seu social en paradisos fiscals o societats que formin part de la matriu industrial domiciliada en paradisos fiscals , d’acord amb la resolució del Parlament de Catalunya del 19 de juny de 2015.   El primer tinent d’alcalde per ERC a l’Ajuntament de Valls, Jordi Cartanyà Benet, explica que “una fiscalitat responsable garanteix unes polítiques socials més efectives” i afegeix que “aquesta responsabilitat en pagar els impostos ens afecta a tots, des dels ciutadans individuals que no accepten fer pagaments sense els impostos corresponents fins a les grans empreses que escullen posar la seva seu en països on es tributi menys”.   El màxim representant republicà a l’Ajuntament de Valls exposa que “tot i que l’administració local no pot prendre mesures més contundents, amb aquesta proposta sí que fem pedagogia i reclamem a qui té responsabilitats que legisli sobre un problema que afecta seriosament els recursos públics”.   Els ajuntaments poden reduir l’impacte global dels paradisos fiscals i tractar de modular el comportament de les empreses cap a un model de més responsabilitat fiscal a través d’un major control dels concursos públics locals, per tal que aquests es donin en condicions de lliure competència, i no de deslocalització fiscal.

ERC Camp de Tarragona commemora a Valls el Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones

El pròxim 25 de novembre a les 19:30h a la Biblioteca Popular de Valls (passeig dels Caputxins) Esquerra Republicana al Camp de Tarragona commemora el Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones, sota el lema Per una República de dones lliure de violència. L'acte està estructurat amb uns parlaments, llegida del manifest, el visionat d'un curtmetratge i un debat sobre la temàtica. La benvinguda anirà a càrrec de Núria Gavarró, regidora d'ERC d'Igualtat a l'Ajuntament de Valls i, posteriorment, es durà a terme la lectura del manifest a càrrec del grup de dones d'ERC de la secció local de Valls. Seguidament, es farà el visionat del curtmetratge sobre violència masclista "El orden de las cosas". Finalment, es durà a terme un col·loqui amb tots els assistents dinamitzat per Ferran Civit, diputat al Parlament i president d'ERC Camp de Tarragona i Beatriz Mayordomo, Secretària de la Dona de la Federació regional d'ERC Camp. Finalment hi haurà un pica-pica per tots els assistents.

Esquerra Valls expressa el seu condol per la mort de l’exregidor republicà Francesc Terreu Serra

ERC Valls lamenta profundament la mort de l’exregidor republicà Francesc Terreu Serra, que va morir el passat cap de setmana als 61 anys. Francesc Terreu va ser regidor d'ERC de Cultura del 1980 al 1983 a l'Ajuntament de Valls. Esquerra vol expressar el seu més sentit condol a la família i amics, i vol mostrar el seu reconeixement al seu compromís personal al servei del municipi, la cultura i del país.   El vallenc Francesc Terreu ha estat mestre, un referent en l’àmbit de l’escacs, membre del Club d'Escacs Valls. Ha estat vinculat a la consolidació de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Camp, a la direcció de la revista 'Foc Nou' de la Colla Joves Xiquets de Valls i com a impulsor del teatre a l'escola. Ha participat com a coautor de l'Atles de la Conca.

Gavarró, Cartanyà i Peris, a la plaça del Blat.

ERC de Valls, #apunt per la Diada

Amb el lema "A punt", Catalunya encara una Diada que tornarà a ser reivindicativa però que vol deixar clar que Catalunya ja està preparada per ser un estat independent i que el punt final del procés independentista està a tocar. Els regidors d'Esquerra Republicana de l'Ajuntament de Valls han volgut fer una crida als ciutadans a participar en l'acte d'aquest any, que organitzen conjuntament l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural i ja s'han inscrit, a través del web https://apunt.assemblea.cat/cat/ , en l'acte que es farà l'11-S simultàniament a cinc ciutats catalanes.   Els regidors vallencs, que ocuparan el #tram32 a la Rambla Nova de Tarragona, a l'alçada del monument dels Despullats, volen encoratjar els ciutadans perquè surtin al carrer l'Onze de Setembre, una Diada que per primera vegada es celebra sota el paraigües d'un Parlament amb majoria independentista i un Govern de la Generalitat amb un mandat i un compromís ferm cap a la independència. “Com cada any ens hem de mobilitzar, la República Catalana la tenim a tocar, mai hi havíem estat tant aprop”, ha expressat el regidor Jordi Cartanyà, que ha afegit que aquesta “és la gran oportunitat que tenim per esdevenir un país més just i solidari, un repte gegantí que l'hem de bastir entre tots. Cartanyà anima tothom a participar en els actes de la Diada, “sense l'esforç de tots els ciutadans de Catalunya no ho aconseguirem. Ara no és el moment de quedar-se a casa a esperar que els esdeveniments passin per si sols. Hi hem de ser tots i estar a punt per tot el que calgui fer en els propers mesos”.   L'Onze de Setembre torna aquest any a prendre un caràcter reivindicatiu a favor de la independència de Catalunya. L'ANC i Òmnium Cultural han organitzat un acte descentralitzat en cinc ciutats, on es produirà una acció simultània a les 17:14 hores. Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga simbolitzen els cinc eixos del nou Estat català. Salt és la república de la solidaritat i de la diversitat; Berga, la de la cultura; Tarragona representa un país en xarxa i de progrés; Lleida, l'equilibri territorial, i Barcelona apel·la a la república de les llibertats.

Nova Executiva de Valls

ERC Valls estrena nova executiva local

Andreu Garcia va ser nomenat el 16 de juny nou president de l'executiva local d'ERC a Valls. L'assemblea també va ratificar Marc Moncunill com a vicepresident i Núria Gavarró com a Secretaria d'organització. L'executiva s'ha marcat com a objectius, entre d'altres, donar suport al grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Valls, que actualment està governant fruit de l'acord assolit amb CiU i treballar per difondre el seu treball. «Generar, des de la secció local, un discurs polític potent tant pel que fa a la política nacional com la local. Fomentar els valors republicans d'honestedat, esforç, transparència en la gestió i participació en el dia a dia de la ciutat», són alguns dels propòsits que es plantegen els republicans.     Òscar Peris, president sortint, va fer una anàlisi de la tasca realitzada d'ençà que va accedir al càrrec, després d'uns mals resultats electorals i un sol regidor al consistori vallenc, fins als últims comicis, on ERC va obtenir 4 representants. A més, Peris, va destacar la tasca feta a peu de carrer, visitant i escoltant tant entitats i associacions com a ciutadans.   Andreu Garcia, en el seu torn, va agrair la bona predisposició de la quinzena de militants que formen la nova executiva.