Valls

Totes les notícies

Postal de l'acte.

Jordi Cartanyà presentarà la seva candidatura oficial a l’alcaldia de Valls el 30 de gener

El primer tinent d’alcalde i diputat provincial s’acompanyarà del conseller d’Educació, Josep Bargalló, i de la diputada al Parlament, Raquel Sans, en un acte que tindrà lloc al Teatre Principal, a les 19.30h.   Jordi Cartanyà repetirà com a cap de llista d’ERC per a l’alcaldia de Valls en les eleccions municipals del 26 de maig. La candidatura es presentarà, oficialment, el proper dimecres 30 de gener, a les 19.30h, al Teatre Principal de Valls, en un acte en el qual Cartanyà s’acompanyarà del conseller d’Educació, Josep Baragalló, i de la diputada vallenca, Raquel Sans. El candidat a l’alcaldia per ERC exposarà els motius pels quals encapçala la llista d’ERC Valls, per què vol ser escollit com a proper alcalde de la ciutat i el projecte de futur que el partit vol dissenyar per Valls. El discurs que presentarà Cartanyà es basarà en la importància de la política municipal com a ‘engranatge fonamental per l’exercici de les polítiques de proximitat’ entenent els municipis com el lloc ‘on es resolen els problemes reals de la ciutadania’. La vocació de servei i l’atenció ciutadana són el punt de partida d’una candidatura que es disposa a liderar el canvi a la ciutat de Valls, i ampliar d’aquesta manera la tasca iniciada el juny del 2015 amb l’entrada al govern municipal. I, el compromís i la honestedat amb les vallenques i els vallencs esdevenen els valors insígnia d’ERC Valls per encapçalar la transformació de la ciutat deixant enrere la ‘vella política’.                         L’assemblea local del partit va escollir Cartanyà, per unanimitat de vots, el mes de juliol passat, sense que es presentés cap altra candidatura en les eleccions primàries que va celebrar la secció local d’ERC Valls. Cartanyà serà alcaldable per tercera vegada. L’any 2011 va entrar com a regidor a l’Ajuntament de Valls i, des del 2015, és el primer tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social i d’Habitatge, en un consistori on ERC compta amb 6 regidories.

Exemplars del butlletí.

'Aire fresc': fem balanç dels més de tres anys de govern a l’Ajuntament de Valls

El butlletí repassa els principals projectes realitzats per les sis regidories d’ERC des de l’entrada al govern municipal el juny del 2015. L’impuls a la reforma de Ca Xapes com a seu de la Llar del jubilat, la creació dels pressupostos participatius, l’ampliació i millora de les zones d’aparcament gratuïtes i la promoció del mercat tradicional amb noves jornades gastronòmiques populars són tan sols alguns dels nombrosos projectes que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha dut a terme des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Valls en els últims tres anys i mig, i dels quals fa balanç en una publicació. Així, la principal obra de govern municipal realitzada per les sis regidories que són responsabilitat d’Esquerra es recull en el butlletí ‘Aire fresc’, editat per la secció local i distribuït a les bústies de tota la ciutat a partir d’avui mateix.   Es tracta del segon número que s’edita del butlletí ’Aire fresc’ des de l’entrada d’ERC al govern municipal després de les eleccions del 2015 i se’n repartiran 15.000 exemplars a les llars vallenques i a d’altres espais. La publicació recull la feina feta per les regidories de Benestar Social i d’Habitatge, gestionades pel primer tinent d’alcalde i candidat a les properes municipals del 26 de maig, Jordi Cartanyà; Comerç i Turisme, dirigida per Òscar Peris; Participació Ciutadana i Igualtat, responsabilitat de Núria Gavarró, i Mobilitat i Transparència i TIC, ambdues sota la tutela de Francesc Anguela. ‘Aire fresc’ posa de manifest l’alt grau de compliment dels compromisos adquirits el juny del 2015, quan es va signar el pacte de govern al consistori vallenc.   ‘Aire fresc’ inclou articles d’opinió dels mateixos Cartanyà, Gavarró i Peris, de la militant Teresa Rull, del president de la secció local, Andreu Garcia, i del president del partit, Oriol Junqueras, que ha escrit una carta adreçada a la ciutadania de Valls per fer una crida a la ‘perseverança’ en el projecte republicà: ‘Valls és un gran motor, referent en un territori que cada dia és més republicà, una ciutat que ha de ser un dels motors al sud del país, de la llibertat, de la justícia social.

Núria Gavarró, Sergi Sol i Jordi Cartanyà, ahir.

Sergi Sol i Maxi Calero omplen la sala d’actes de la Casa de Cultura en l'homenatge a Junqueras

El periodista Sergi Sol, anterior cap de gabinet de l’exvicepresident de la Generalitat i president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, va omplir, ahir al vespre, la sala d’actes de la Casa de Cultura de Valls amb més de 150 persones en la presentació del seu llibre: Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures. Sol es va acompanyar de Maxi Calero, amic i veí de Sant Vicenç dels Horts impulsor de la campanya ‘Free Junqueras’, per convertir l’acte en un sentit homenatge a Junqueras, ple d’anècdotes de les seves vivències amb el líder d’Esquerra empresonat fa més d’un any. Sol va destacar l’“exemple de dignitat” dels presos polítics i exiliats i va reconèixer que es viuen “moments difícils” entre els familiars i amics dels represaliats. En aquesta mateixa línia es va expressar Calero, que va insistir en la necessitat de “transmetre la realitat que vivim a altres pobles”. I va recordar com, a Sant Vicenç dels Horts, un municipi de 28.000 habitants amb un 80% de la població de parla castellana, ERC hi va aconseguir l’alcaldia. Per Sol, ara, no s’ha de predicar entre els convençuts de la independència de Catalunya i de la República Catalana, sinó que cal “buscar noves complicitats”. I va concloure: “Qui es pot pensar que ara ens rendirem?”, després que l’1 d’Octubre Catalunya s’hagués situat al mapa d’Europa. El llibre de Sol, amb pròleg de Raül Romeva, narra, des de la perspectiva més íntima del cercle de col·laboradors d’Oriol Junqueras, el rerefons que va determinar les dures decisions de la tardor catalana: la precipitació del 20-S, la celebració del referèndum, el desconcert posterior a la proclamació de la República, l'ingrés en centres penitenciaris dels presos polítics, l'aplicació del 155, l'estratègia d'ERC per eixamplar la base de l'independentisme, la celebració de les eleccions del 21-D i els entrebancs per configurar un nou Govern de la Generalitat.

El periodista Sergi Sol. (Foto de Bernat Millet)

Sergi Sol porta a Valls els fets del 20-S amb el seu llibre sobre Oriol Junqueras

El periodista Sergi Sol, excap de gabinet del vicepresident de la Generalitat i president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, presentarà el seu llibre ‘Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures’ el proper dimarts 15 de gener, a les 20:00h, a la sala d’actes de la Casa de Cultura de Valls (passeig dels Caputxins, 18). L’acte, obert al públic i organitzat per la Llibreria Roca i Ara llibres, serà presentat per la periodista vallenca Raquel Sans, diputada d’ERC per Tarragona al Parlament de Catalunya. Comptarà amb la presència de l'autor del llibre, de l’amic i impulsor de la campanya ‘Free Junqueras’, Maxi Calero, del cantautor Pep Picas, i de Jordi Cartanyà, primer tinent d’alcalde per ERC a l’Ajuntament de Valls i candidat a les properes eleccions municipals. El llibre narra, des de la perspectiva més íntima del cercle de col·laboradors del vicepresident Junqueras, el rerefons que va determinar les dures decisions de la tardor catalana: la precipitació del 20-S, la celebració del referèndum, el desconcert posterior a la proclamació de la República, l'ingrés en centres penitenciaris dels presos polítics, l'aplicació del 155, l'estratègia d'ERC per eixamplar la base de l'independentisme, la celebració de les eleccions del 21-D i els entrebancs per configurar un nou Govern de la Generalitat. L'obra, amb pròleg de l’exconseller Raül Romeva i epíleg de Xavier Vendrell, també pretén ser un homenatge al líder d'Esquerra i un clam per exigir el seu alliberament.

Ofrena floral al Monument de Lluís Companys, al Fornàs.

Valls homenatja el President Companys pel 78è aniversari del seu afusellament

La secció local i la federació comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls i l'Alt Camp han commemorat avui a la ciutat el 78è aniversari de l'afusellament del President Lluís Companys. Càrrecs electes, militants i amics de la formació s'han trobat puntualment a les set del matí a la plaça del Blat per llençar les salves en honor del President que fou assassinat per la dictadura. La comitiva s'ha dirigit, tot seguit, al monument del President Companys al barri del Fornàs per fer la tradicional ofrena floral i llegir el manifest, que ha destacat que Lluís Companys va tenir una vida de compromís amb uns ideals de lluita per una societat més justa, de compromís amb la justícia social, amb el catalanisme i la llibertat nacional de Catalunya, alhora que amb els valors republicans. S'ha recordat que al llarg de la història quan s'ha volgut reprimir els drets i les llibertats, s'ha anat en contra de les institucions d'autogovern d'aquest país i contra els seus dirigents, com li va tocar viure al President Companys i com succeeix en l'actualitat amb les persones preses i exiliades polítiques.

La pancarta de l'Ajuntament que va ser víctima del vandalisme.

ERC Valls defensa la llibertat d'expressió i la pluralitat de l'espai públic i condemna els actes vandàlics a la ciutat i a l’Ajuntament de Valls

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls reivindica la llibertat d’expressió i la pluralitat de l’espai públic i condemna els actes vandàlics dels darrers dies a la ciutat, dels quals també n’ha estat víctima un edifici públic com l’Ajuntament amb l’arrencada de la pancarta en defensa de la llibertat de les persones preses i exiliades polítiques. Davant la perillosa campanya contra la llibertat d'expressió a l'espai públic, incitada i promoguda per partits i moviments de l’extrema dreta nacionalista espanyola a Catalunya, i també a Valls, manifestem: -És inacceptable i d'una greu i enorme irresponsabilitat que un partit polític com Ciudadanos i una entitat com Societat Civil Catalana cridin als seus càrrecs orgànics, militants, simpatitzants i associats a organitzar-se per arrencar i fer desaparèixer tots els elements que hi ha en solidaritat amb els presos i les preses polítiques i les seves famílies i la reivindicació perquè siguin alliberats immediatament.  -En societats democràtiques avançades el que ha de definir l’espai públic no ha de ser la seva neutralitat, sinó que ha de ser la seva pluralitat, i això vol dir que tothom es pot expressar en llibertat i seguretat sempre que es respectin els drets democràtics assolits. Només els totalitarismes aposten per prohibir i perseguir l'expressió i la reivindicació de la ciutadania a l'espai públic, siguin del signe que siguin, per controlar què hi passa.  -En un estat de dret, qui aplica i fa complir les normes i les resolucions judicials és i de forma exclusiva l'administració pública. És inadmissible que un partit doni suport i incentivi actituds violentes i incíviques, i aplaudeixi persones i grups que actuen contra la llibertat i la democràcia impunement, i en alguns casos utilitzant fins i tot la intimidació i la violència física.   Per tot això, demanem als partits i organitzacions promotores d'aquestes actuacions que rectifiquin immediatament, i demanem als seus dirigents que reflexionin sobre si promoure aquest tipus de campanyes és la millor via per garantir la pacífica convivència entre tots els veïns i veïnes.

Eduard López, vicesecretari general d'Acció Política d'ERC, va acompanyar Jordi Cartanyà i la militància vallenca.

Jordi Cartanyà, escollit per unanimitat per ser l’alcaldable d'ERC Valls en les municipals del 2019

Jordi Cartanyà encapçalarà la llista d'ERC Valls en les eleccions municipals del 2019.  L'assemblea local del partit l'ha escollit aquest dimarts 3 de juliol per unanimitat dels vots. Jordi Cartanyà repetirà així com a alcaldable d'ERC després d'haver entrat com a regidor a les eleccions del 2011. Des del 2015, és el primer tinent d’alcalde a l'Ajuntament de Valls i regidor de Benestar Social i d’Habitatge. També és diputat i president del grup d’ERC a la Diputació de Tarragona.   Jordi Cartanyà s'ha mostrat satisfet del suport rebut de la militància vallenca i ha afirmat que 'és una responsabilitat que assumeixo amb il·lusió i amb la idea que Valls necessita un canvi claríssim'. Per Cartanyà, ‘fa quatre anys vam aconseguir portar aire fresc a l’Ajuntament, amb noves formes de fer i de treballar, fent especial incidència en les persones amb menys oportunitats'. ‘Ara amb més gent sumada al nostre projecte, i amb una il·lusió renovada, entre tots i totes aconseguirem que Valls continui avançant per esdevenir una ciutat exemple de valors republicans’, ha afirmat Cartanyà.   Trajectòria professional   Jordi Cartanyà Benet (nascut a Valls el 6 de desembre del 1965) és casat i té tres fills. Va estudiar Fisioteràpia a l’EU Gimbernat. Ha treballat al Pius Hospital de Valls entre d’altres centres hospitalaris i educatius. Era gerent, productor i actor de la companyia d’espectacles Pa Sucat, que ell mateix va crear amb altres vallencs l’any 1986. Regidor de l’Ajuntament de Valls des del 2011. Ha participat activament en diverses entitats com l’Esplai 4 Baixos, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, l’AMPA de l’Enxaneta, l’AMPA de l’IES Jaume Huguet i la parròquia de Sant Joan. És soci de l’ANC i l'Òmnium Cultural.

Conversa amb la consellera Meritxell Serret.

La consellera a l’exili Meritxell Serret protagonitza la primera Trobada Municipalista d’ERC Alt Camp

Càrrecs electes, militants, simpatitzants i amics d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Alt Camp han pogut conversar avui per mitjà de videoconferència des de Brussel·les amb la consellera d’Agricultura a l’exili, Meritxell Serret, durant la primera Trobada Municipalista comarcal que s’ha celebrat al Convent del Carme de Valls. Una cinquantena llarga d’assistents i la consellera han pogut intercanviar paraules d’ànim i coratge per superar la situació actual de Catalunya i avançar en la construcció de la República des del nou Govern de la Generalitat i a partir d’una àmplia victòria en les eleccions municipals del 2019.   La trobada ha començat amb la benvinguda del president d’ERC Alt Camp, Josep M. Pallàs, i d’ERC Valls, Andreu Garcia, i amb les intervencions dels quatre regidors a l’equip de govern municipal de l’Ajuntament de Valls -Jordi Cartanyà, Òscar Peris, Núria Gavarró i Francesc Anguela-, que han exposat les principals línies de treball i els projectes de futur de les seves respectives regidories.   La trobada s’ha organitzat tot seguit al voltant de sis taules de treball temàtiques amb ponents experts que han guiat els debats i la pluja d’idees. S’han tractat àrees com l’habitatge social, la joventut, el territori i les infraestructures, la feminització del partit i la participació, el bon govern i la política municipal. Precisament, el secretari nacional de Política Municipal d’ERC, Marc Sanglas, ha dirigit una de les taules i ha fet la cloenda de la jornada.  

Targetó de la Trobada Municipalista.

Apunta't a la Primera Trobada Municipalista de l'Alt Camp

Diumenge 10 de juny, celebrarem una jornada important, la Primera Trobada Municipalista de l'Alt Camp, al Convent del Carme de Valls. La trobada serà de 9:15h a 13:30h.   La jornada començarà amb la benvinguda als assistents i l'explicació de la jornada i, seguidament, es detallarà l’obra de govern a l'Ajuntament de Valls, a càrrec del grup municipal d'ERC Valls. Per acabar hi haurà torn obert de paraules. Després de la pausa, a les 11:15h, es duran a terme taules de treball simultànies. Les temàtiques que es treballaran seran les següents: Política Municipal, amb  Marc Sanglas (Secretari Nacional d'ERC de Política Municipal), Feminització del partit, amb Montserrat Flores (Regidora de Reus per ERC), Bon Govern Municipal, amb Marc Bigordà (alcalde dels Garidells) i Xavier Rius (alcalde de Bràfim), Participació, amb Núria Gavarró (regidora de Valls per ERC), Habitatge Social i Comunicació. A dos quarts d’una es faran les conclusions i la cloenda de la Jornada. El president d’Esquerra Alt Camp, Josep Maria Pallàs, ha manifestat que “és l'hora de la màxima implicació de tothom, perquè cal fer República des del municipalisme”.   T'hi esperem! I t'agrairem que confirmis l'assistència!   Inscripcions abans del dimarts 5 de juny al formulari que trobareu AQUÍ.