Valls

Totes les notícies

Lluís Companys.

El Grup Municipal d’ERC vol que l’Ajuntament de Valls reclami l’anul·lació de la sentència del judici sumaríssim al President Companys

Com a punt àlgid dels actes commemoratius del 75è aniversari de l'afusellament del President Lluis Companys, ERC Valls ha elaborat una moció que portarà al plenari municipal instant al govern central a declarar nul•la la sentència de mort dictada per les autoritats franquistes contra qui va ser President de la Generalitat. Fins a dia d’avui, la Llei 52/2007 de Memòria Històrica es limita a declarar injustes les sentències dictades pels tribunals militars franquistes, però no declara les resolucions judicials nul•les de ple dret. L’immobilisme i la manca de sensibilitat per part dels diferents governs que ha tingut l’Estat espanyol en els darrers anys contrasta amb el fet que Alemanya i França han demanat perdó per haver col•laborat en la detenció i deportació de Lluís Companys, mentre la justícia espanyola es nega a declarar nul el seu judici. Per tot això, ERC considera que cal instar el Govern de l’Estat espanyol a dur a terme les actuacions jurídiques i polítiques pertinents per anul•lar la sentència del judici sumaríssim al President Lluís Companys i realitzar totes les actuacions necessàries per reparar el seu honor. En la moció també es faran altres peticions, com la que reclama a l’Estat espanyol que retorni tota la documentació sobre Companys requisada per la Gestapo a París l’any 1940 i que actualment es troba confiscada a l’arxiu d’Àvila. Un altre punt que inclou la moció és la petició a tots els governs que van participar de la captura i assassinat del President Companys per a que participin en un acte de desgreuge a la seva figura i que s’hauria de celebrar al fossar del Castell de Montjuïc. Cal recordar que Lluís Companys i Jover és l’únic president elegit democràticament que va ser assassinat a Europa durant el segle XX. La secció local d’ERC de Valls va organitzar actes per tal de commemorar el 75è aniversari de l’assassinat del president Lluís Companys. Com cada any, es van llançar les Salves d’honor a les 7 en punt del matí a la plaça del Blat, emulant els tirs de l’escamot que va assassinar el president a trenc d’alba al Castell de Montjuïc.

Peris i Andreu en roda de premsa.

ERC i les partides a l'autovia A-27 en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2016

Esquerra Republicana de Catalunya constata que les partides consignades per a l'autovia Tarragona-Montblanc (A-27) en els seus tres trams pendents, al projecte de llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2016, demostren que "l'Estat espanyol ara sí vol impulsar una infraestructura que ell mateix havia anorreat durant anys". "Dit això, que quedi clar que el projecte polític que defensem molta gent és que en un futur immediat podrem deixar de dependre de les arbitrarietats pressupostàries del ministeri espanyol de torn". La partida de 7.650.000 euros per al tram el Morell-variant de Valls (el que connecta amb el tram que ja està en servei), i la partida de 3.000.000 euros per al tram següent, anomenat Variant de Valls, previstos per al 2016, s'han de sumar als que s'estan executant durant aquest 2015. ERC continua amatent al ritme d'execució de les obres i recorda que la promesa de la ministra de Foment va ser que els dos trams estiguessin acabats el proper novembre i que l'A-27 estigués en servei des de Tarragona fins a Valls. L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, manifesta que "el que cal mirar amb lupa és la partida de 2.930.000 euros per al tram del coll de Lilla, el tram variant de Valls-Montblanc". La projecció plurianual als Pressupostos Generals de l'Estat en aquest tram (als anys 2017, 2018 i 2019) és un "indicatiu", segons l'alcalde montblanquí, que "el ministeri de Foment sembla que estigui disposat a reiniciar unes obres que va deixar empantanegades i aturades l'any 2010, pocs mesos després d'haver-les iniciat". ERC restarà amatent a què durant el 2016 es treballi al tram d'autovia del coll de Lilla. "Qualsevol nou retard o incompliment en aquest tram d'autovia suposarà més temps d'un coll d'ampolla de l'A-27 a l'alçada de Valls, i això vol dir més temps de possible col·lapse i d'augment del risc d'accidents en les carreteres actuals, d'un sol carril, que enllaçaran amb l'autovia A-27 a l'alçada de Valls", ha recordat Josep Andreu.

Campanya "Per la Diada, posa una estelada al balcó" de 2009

Esquerra munta una paradeta per Santa Úrsula

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Valls muntarà demà dissabte una paradeta a la Plaça del Blat, amb motiu de la Festa Major de Santa Úrsula, per repartir material i per posar a la venda estelades. El cap de llista per Tarragona, el diputat Sergi de los Rios,  i també el candidat republicà a l’acaldia de Valls a les properes eleccions municipals de 2011, Jordi Cartanyà, entre d'altres companys, hi seran durant la tarda de dissabte.  D'altra banda, l’endemà diumenge, Sergi de los Rios també es desplaçarà a Valls per assistir, com cada any, a la Diada castellera de Santa Úrsula.

Acte d'homenatge a Lluís Companys 2009

Homenatge a Lluís Companys

Esquerra Republicana de Catalunya en les diverses seccions locals organitza actes per commemorar que el 15 d’octubre de 1940 la dictadura franquista va afusellar al castell de Montjuïc el President Lluís Companys, l’únic president democràtic d’un país d’Europa assassinat al segle XX. Enguany se’n commemora el 70è aniversari. A Valls, Esquerra us convida un any més a: 07.00 Tronada a la Plaça del Blat i acte seguit, davant del monument a Lluís Companys (Passeig Lluís Companys), al Fornàs, s’hi llegirà el manifest i es procedirà a l’ofrena floral. Us adjuntem fotos de l'acte de 2009.

Joan Puigcercós, a Miravet amb els candidats per Tarragona

Pallàs i Gavarró participen a Miravet a la trobada per al programa de les eleccions al Parlament

Josep M. Pallàs i Núria Gavarró, representants d’ERC de l’Alt Camp a la llista d’Esquerra per Tarragona a les eleccions al Parlament, han assistit avui 26 de setembre a la trobada de quadres de la demarcació i membres de la candidatura que ha tingut lloc a Miravet . Durant la trobada s'han presentat i debatut els eixos bàsics del programa electoral específic per a la circumscripció de Tarragona. Sergi de los Ríos, Lluís Salvador i Empar Pont (número 1, 2 i 3 respectivament de la llista) han presentat aquests eixos. La trobada s'ha clos amb la intervenció de Joan Puigcercós, qui ha explicat els aspectes més importants que ERC vol defensar, en l’àmbit nacional, a la propera legislatura, entre els quals hi ha el dret a decidir com a condició necessària per a qualsevol pacte de govern amb Esquerra. Els candidats de l'Alt Camp han participat en la inclusió de punts bàsics per a la comarca, com el Museu Casteller o el desdoblament de la carretera Valls-Alcover.

Esquerra pregunta per les mocions pendents d’aplicar

ERC de Valls ha preguntat a l’equip de govern sociovergent sobre cinc mocions presentades pels republicans i aprovades pel Ple en els últims dos anys que encara estan pendents d’aplicar. El portaveu del grup independentista, Josep M. Pallàs, aprofitant que la ciutat ha celebrat la festa de la bicicleta, ha insistit en la moció aprovada al setembre de 2008 que acordava habilitar aparcaments de bicicletes en llocs estratègics de la ciutat i impulsar trams de carril bici en els indrets de la ciutat on sigui més recomanable tècnicament. L'alcalde ha contestat que no tenien subvencions per fer-ho i que prop d’Ikea, al polígon industrial, hi havia un espai habilitat per anar amb bicicleta. Per la seva banda, el regidor d’ERC Jordi de Bofarull ha preguntat sobre l’estat d’altres mocions aprovades i oblidades: la que demana redactar i aprovar un nou reglament orgànic municipal (pendent des de l’octubre de 2008), la que estableix de donar el nom dels Països Catalans a una via urbana de Valls (juny de 2009), la que aprova una sèrie d’acords per al reconeixement de la diversitat sexual (setembre de 2009) i la que acorda que l’Ajuntament doti els grups polítics de l’oposició de la infraestructura i els mitjans necessaris per desenvolupar la seva funció en compliment del marc legal vigent (pendent des del novembre de 2009).

CiU i PSC eviten que Valls se senti moralment exclosa de la Constitució espanyola

Els regidors sociovergents de Valls van evitar que s’aprovés una moció d’ERC que proposava que el municipi vallenc es consideri moralment exclós de la Constitució espanyola. El resultat de la votació en el Ple del 30 de juliol va ser de 7 a favor, 10 en contra i 2 abstencions. La moció també demanava que l'Ajuntament de Valls instés el Parlament de Catalunya a iniciar un procés democràtic perquè Catalunya assoleixi la independència i es constitueixi en un estat de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum on aquest nou horitzó sigui sotmès a la decisió lliure i voluntària del conjunt del poble de Catalunya. La moció, igualment, proposava instar les institucions, forces polítiques, societat civil i ciutadania catalana a implicar-se plenament en la nova etapa històrica que s'obre en el camí cap a l'assoliment de la independència nacional. Així mateix, el text manifestava el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d'Autonomia, i considerava que amb aquesta decisió les institucions de l'Estat han exclòs la voluntat expressada pel poble de Catalunya del marc constitucional espanyol. Esquerra està promovent la presentació d'aquesta moció arreu dels municipis on té representació, després que CiU, el PSC i Iniciativa per Catalunya avortessin al Parlament la via de la iniciativa popular per convocar un referèndum per la independència.

Estelada al balcó

Per la Diada, l’estelada al balcó

ERC de Valls va tornar a reivindicar que l'Ajuntament pengi la bandera independetista al balcó durant l'Onze de Setembre. Després que durant el Ple del 27 d’agost el grup municipal fes aquest prec formal, ERC va penjar un any més a l’edifici del davant del consistori una gran estelada amb un cartell que demanava “Per la Diada, l’estelada al balcó”. En la sessió del Ple d’agost, el regidor Jordi de Bofarull va recordar que el 2006 i el 2007 l’estelada va presidir el balcó de la casa de la vila durant la Diada, quan ERC era al govern municipal, i que durant el 2008 i el 2009 la sociovergència havia votat en contra de mocions d’Esquerra en aquest sentit. Segons el regidor republicà, “després de l'onada de consultes independentistes arreu del país, i especialment després de la que es va celebrar a la nostra ciutat, amb un gran èxit de participació, creiem que té ple sentit que el consistori celebri la Diada també penjant l'estelada: el dia que Catalunya va perdre les llibertats nacionals és un bon dia per fer-ho”.