Valls

Totes les notícies

ERC

ERC impulsa polítiques per donar un nou aire a la legislatura a Valls

Des del  Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya de Valls, us volem informar sobre els fets polítics més rellevants que s'han esdevingut fins aquest moment. El nostre Grup ha treballat activament per tirar endavant els pactes de govern i per impregnar totes les accions amb un enfoc social, de proximitat a les persones i de sensibilitat envers els col·lectius més vulnerables. Hem volgut també donar un impuls a les noves tecnologies com una eina d'empoderament per la ciutadania i iniciar, per primer cop al govern municipal, una nova singladura de participació ciutadana. Un nou aire per aquesta legislatura. - Hem aprovat uns pressupostos que destinen 2,2 M€ en serveis a les persones (Inclou ajuts a persones i famílies en situació de vulnerabilitat, ajuts a l'escolarització i programes de protecció a infants i adolescents, servei d'atenció domiciliària a gent gran, habitatge social, teleassistència i ajuts a entitats del tercer sector social). En els últims sis anys, el pressupost destinat a ajuts socials s'ha doblat (+ 97,6%, respecte l'any 2011 i + 9,3% respecte l'any 2015). A això cal afegir l'aprovació de noves bonificacions de l'IBI adreçades a famílies nombroses. Amb l'objectiu d'ampliar els ajuts i beneficiaris, les bonificacions a les famílies s'han establert a partir d'ara per valor cadastral de l'immoble. - La promoció comercial i turística també augmenta el seu pressupost respecte l'any 2015, un 41,6% més. Inclou el suport municipal a la promoció de la gastronomia, les tradicions, el patrimoni, de la ciutat i la dinamització de l'activitat comercial. - Hem posat en marxa la Seu electrònica per aproximar els serveis i tràmits al ciutadà. - També hem activat la wifi pública municipal gratuïta al centre de Valls - Hem obert un nou aparcament dissuasori en funcionament al Barri de Santa Úrsula. - Hem renovat la flota de transport públic amb la incorporació de wifi gratuïta pels usuaris - Hem impulsat noves mocions a favor dels més vulnerables, de la nostra llengua, de la nostra terra i de la nostra història: -Moció de suport a la creació Garantia +55 per tal de millorar les possibilitats d'aquest col·lectiu.

ERC Valls vol que l’Ajuntament se sumi al suport a les mobilitzacions i accions contra el nou Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre

El Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’Ajuntament de Valls ha presentat per al Ple del proper dilluns 25 de gener una moció de suport a les mobilitzacions i accions contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre que el govern espanyol va aprovar el passat 8 de gener, que suposa una nova amenaça per al futur socioeconòmic i mediambiental del tram final del riu Ebre, el delta de l’Ebre i els seus pobles. Tanmateix, anima als diferents partits del consistori que s’uneixin a la proposta.   La moció d'ERC insta a l’Ajuntament de Valls a:   1. Manifestar al Govern de l’Estat espanyol el rebuig de l’Ajuntament de Valls a l’aprovació definitiva del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre que va tenir lloc en Consell de Ministres el passat 8 de gener de 2016.   2. Donar suport a les accions, iniciatives i mobilitzacions socials que es facin contra el Pla hidrològic de la conca de l’Ebre.   3. Donar suport a les accions que el Govern de Catalunya, els ajuntaments, així com altres institucions i entitats socials, presentin davant la Comissió Europea i altres organismes de caràcter estatal i internacional amb l’objectiu de defensar els cabals ecològics aprovats per la Comissió per la Sosteniblitat de les Terres de l’Ebre.   4. Demanar a la Comissió de Medi Ambient europea que vetlli per l’adequació i el compliment del Pla Hidrològic de Conca de l’Ebre a les directives europees d’Aigua, Aus i Hàbitats.   El Consell de Ministres espanyol, el 8 de gener de 2016, va aprovar dos decrets que inclouen un total de 16 plans hidrològics de conca (per al període 2015-2021) entre els quals es troba el de l’Ebre. Aquest Pla ha tingut el rebuig de quatre de les nou comunitats autònomes que rega el riu Ebre (Catalunya, el País Basc, Navarra i el País Valencià).   Durant el procés seguit per elaborar aquest Pla de Conca de l’Ebre, ni la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ni el Govern espanyol han tingut en compte les al·legacions que diverses associacions, entitats, partits i institucions van presentar per denunciar l’impacte negatiu i la greu amenaça que representava el Pla, tant per a la sostenibilitat del tram final del riu i el delta de l’Ebre com per a les activitats econòmiques, agrícoles i pesqueres que s’hi desenvolupen.

Ferran Civit durant la intervenció.

Assemblea Oberta a Valls per abordar la situació del Parlament

Aquest dimecres 13 de gener a les 19 hores a Valls a l'Antic Hospital del Carme, Escola Enxaneta, s'ha dut a terme una Assemblea Oberta per parlar de la situació actual al Parlament de Catalunya. El President de la Regional del Camp de Tarragona, Ferran Civit, ha fet l'explicació de la situació actual a punt de governar.

L'acte a la plaça del Pati.

Acte de precampanya a Valls. Salvador: 'Estem treballant per la unió lliure de països lliure'

Els candidats d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés de Diputats per Tarragona, Jordi Salvador i Josep Maria Pallàs, acompanyats dels candidats 1 i 2 per Barcelona, Gabriel Rufián i Joan Tardà i la secretària general d’ERC Marta Rovira, han fet l’acte de precampanya a Valls avui a les 12:30h a la plaça del Pati. Els candidats també han estat de visita per la fira de l’Oli i Vi a Bràfim i per la fira de l’Oli a Valls, amb presència de l’alcalde Xavier Rius de Bràfim i els regidors Núria Gavarró i Francesc Anguela de Valls. El cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya pel Congrés a Tarragona, Jordi Salvador ha reclamat que 'a part de defensar la República Catalana, hem de defensar els drets de les persones' i ha afegit que 'cal cercar complicitats per solucionar el mentrestant'. A més Salvador ha exclamat que 'cal que treballem per la unió lliure de pobles lliures'. Per la seva banda, el número dos per Tarragona, Josep Maria Pallàs, ha exposat la importància de com hem d’anar a Madrid a defensar els interessos dels catalans com el Corredor del Mediterrani i ha reivindicat que cal 'ser amos del nostre destí'. Seguidament, els candidats 1 i 2 per Barcelona, Gabriel Rufián i Joan Tardà, han arrancat els aplaudiments dels assistents a l’acte quan Rufián ha proclamat que 'anem a Madrid a defensar el vot de la gent, del 27S' i ha complementat que la regeneració és el procés per constituir la tercera república, la República Catalana. 'Ya hemos ganado pero tenemos que defenderlo! Ya somos República' ha exposat Rufián. El republicà Joan Tardà ha apuntat que 'anem a defensar el vot de la independència, la sobirania del Parlament de Catalunya' i ha afegit que 'com a republicans serem solidaris amb les esquerres de les distintes nacions i demanarem que ho siguin amb nosaltres'. 'A l’estat espanyol res canviarà i mai reconeixeran l’Estat català' ha reivindicat. Finalment, la secretària general d’ERC i diputada al Parlament, Marta Rovira ha començat el seu discurs dient que 'l’independentisme és plural, divers i transversal i sobretot, majoritari al Parlament'.

Anguela i Cartanyà, en roda de premsa.

Jordi Cartanyà destinarà tot el que cobra de l'Ajuntament a polítiques socials per la ciutat

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Valls, Jordi Cartanyà, ha anunciat avui que retornarà a la ciutat tot el que cobra per a la seva feina al consistori vallenc. Els diners que ha percebut des de l'agost i que percebrà fins al final del mandat s'invertiran en polítiques socials, fent especial incidència en els col·lectius que més ho necessiten, en dues línies d'acció. La primera és un fons dedicat a lloguer social per afavorir les famílies en risc d'exclusió social de Valls que tenen problemes d'habitatge. La segona són les urgències socioeconòmiques dels ciutadans. A finals de desembre de cada any, una vegada es conegui l'import total de les assistències percebudes i dels impostos que pertoquen liquidar, ERC farà pública amb tota transparència la quantitat exacta que dedicarà a cada línia d'actuació. Jordi Cartanyà cobra una retribució de la Diputació de Tarragona per la seva feina com a diputat provincial, que va iniciar el passat mes d'agost. Des d'aleshores, com tots els regidors de govern i de l'oposició, també rep de l'Ajuntament de Valls les corresponents indemnitzacions per assistir als plenaris, juntes de govern, juntes de portaveus i comissions informatives. El regidor republicà ha explicat la seva decisió com una acció coherent amb el que sempre ha defensat i en la línia del que ja va avançar en el debat sobre les retribucions de l'últim plenari. En el passat mandat, Cartanyà ja va decidir donar part de les seves retribucions a entitats vallenques. «D'ençà que estic a l'ajuntament, des del maig del 2011, he explicat que em posava en política amb la voluntat de servei als conciutadans i per construir un model de ciutat més cohesionat, participatiu i més just», ha afirmat. «I també he dit que cal predicar amb l'exemple i fer gestos des de la política per vèncer la desafecció de la ciutadania amb la classe política», hi ha afegit. El primer tinent d'alcalde ha defensat la feina dels càrrecs públics.

Presentació de l'autobús.

ERC Valls celebra la renovació de la flota amb un nou autobús més modern, eficient i sostenible

La regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de Valls, representada pel regidor d'ERC, Francesc Anguela, ha presentat el nou vehicle que redueix les emissions de CO2 en més d'un 75% i incorpora wifi gratuït per a tots els passatgers. Aquesta nova incoporació no representa cap cost per l'ajuntament, sinó que va a càrrec de l'empresa concessionària. El nou vehicle destaca per complir amb els dos requisits que vol implementar la regidoria de Mobilitat per millorar el servei al ciutadà: d'una banda, afavorir una mobilitat més sostenible i, de l'altra, incorporar noves tecnologies de la informació al servei. En aquest sentit, el nou autobús és molt més respectuós amb el medi ambient i així es reduiran en més de 3/4 parts les emissions de CO2. En concret, el vehicle antic emetia 1.100 g/Km de CO2, mentre que el nou només n'emetrà 238 g/Km. A més, el nou autobús redueix de manera molt significativa el soroll del motor i la contaminació acústica i, a la vegada, és molt més eficient ja que consumeix un 17% menys (dels 30 l/100Km del vehicle antic als 25 del nou). Entre les incorporacions tecnològiques relacionades amb les Smart City o les TIC, el nou autobús estarà equipat amb Wifi gratuït per a tots els usuaris i estarà connectat via GPS, uns serveis que s'ha aprofitat per instal•lar als altres dos vehicles de la flota. Això permetrà geolocolalitzar els autobusos en tot moment, millorant la gestió de la mobilitat i obrint les portes, en un futur proper, a posar en servei apps mòbils que permetin localitzar els vehicles, informar del temps d'espera a cada parada i també implantar panells digitals que informin als usuaris del temps d'arribada dels autobusos. El regidor de Mobilitat, Francesc Anguela, ha mostrat la seva satisfacció per la incorporació del nou autobús i la renovació de la flota com el primer pas per a la modernització progressiva del servei. En aquest sentit, el nou autobús incorpora altres millores, com cinturons de seguretat en tots els seients, sistemes d'antibloqueig de frens i d'antilliscament i mecanismes que impedeixen l'arrencada si les portes no estan completament tancades.

Lluís Companys.

El Grup Municipal d’ERC vol que l’Ajuntament de Valls reclami l’anul·lació de la sentència del judici sumaríssim al President Companys

Com a punt àlgid dels actes commemoratius del 75è aniversari de l'afusellament del President Lluis Companys, ERC Valls ha elaborat una moció que portarà al plenari municipal instant al govern central a declarar nul•la la sentència de mort dictada per les autoritats franquistes contra qui va ser President de la Generalitat. Fins a dia d’avui, la Llei 52/2007 de Memòria Històrica es limita a declarar injustes les sentències dictades pels tribunals militars franquistes, però no declara les resolucions judicials nul•les de ple dret. L’immobilisme i la manca de sensibilitat per part dels diferents governs que ha tingut l’Estat espanyol en els darrers anys contrasta amb el fet que Alemanya i França han demanat perdó per haver col•laborat en la detenció i deportació de Lluís Companys, mentre la justícia espanyola es nega a declarar nul el seu judici. Per tot això, ERC considera que cal instar el Govern de l’Estat espanyol a dur a terme les actuacions jurídiques i polítiques pertinents per anul•lar la sentència del judici sumaríssim al President Lluís Companys i realitzar totes les actuacions necessàries per reparar el seu honor. En la moció també es faran altres peticions, com la que reclama a l’Estat espanyol que retorni tota la documentació sobre Companys requisada per la Gestapo a París l’any 1940 i que actualment es troba confiscada a l’arxiu d’Àvila. Un altre punt que inclou la moció és la petició a tots els governs que van participar de la captura i assassinat del President Companys per a que participin en un acte de desgreuge a la seva figura i que s’hauria de celebrar al fossar del Castell de Montjuïc. Cal recordar que Lluís Companys i Jover és l’únic president elegit democràticament que va ser assassinat a Europa durant el segle XX. La secció local d’ERC de Valls va organitzar actes per tal de commemorar el 75è aniversari de l’assassinat del president Lluís Companys. Com cada any, es van llançar les Salves d’honor a les 7 en punt del matí a la plaça del Blat, emulant els tirs de l’escamot que va assassinar el president a trenc d’alba al Castell de Montjuïc.

Peris i Andreu en roda de premsa.

ERC i les partides a l'autovia A-27 en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2016

Esquerra Republicana de Catalunya constata que les partides consignades per a l'autovia Tarragona-Montblanc (A-27) en els seus tres trams pendents, al projecte de llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2016, demostren que "l'Estat espanyol ara sí vol impulsar una infraestructura que ell mateix havia anorreat durant anys". "Dit això, que quedi clar que el projecte polític que defensem molta gent és que en un futur immediat podrem deixar de dependre de les arbitrarietats pressupostàries del ministeri espanyol de torn". La partida de 7.650.000 euros per al tram el Morell-variant de Valls (el que connecta amb el tram que ja està en servei), i la partida de 3.000.000 euros per al tram següent, anomenat Variant de Valls, previstos per al 2016, s'han de sumar als que s'estan executant durant aquest 2015. ERC continua amatent al ritme d'execució de les obres i recorda que la promesa de la ministra de Foment va ser que els dos trams estiguessin acabats el proper novembre i que l'A-27 estigués en servei des de Tarragona fins a Valls. L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, manifesta que "el que cal mirar amb lupa és la partida de 2.930.000 euros per al tram del coll de Lilla, el tram variant de Valls-Montblanc". La projecció plurianual als Pressupostos Generals de l'Estat en aquest tram (als anys 2017, 2018 i 2019) és un "indicatiu", segons l'alcalde montblanquí, que "el ministeri de Foment sembla que estigui disposat a reiniciar unes obres que va deixar empantanegades i aturades l'any 2010, pocs mesos després d'haver-les iniciat". ERC restarà amatent a què durant el 2016 es treballi al tram d'autovia del coll de Lilla. "Qualsevol nou retard o incompliment en aquest tram d'autovia suposarà més temps d'un coll d'ampolla de l'A-27 a l'alçada de Valls, i això vol dir més temps de possible col·lapse i d'augment del risc d'accidents en les carreteres actuals, d'un sol carril, que enllaçaran amb l'autovia A-27 a l'alçada de Valls", ha recordat Josep Andreu.