Valls

Notícia

ERC Valls commemora el Dia de les Dones amb un itinerari de vallenques emprenedores

Acte del Dia de les Dones.
Acte del Dia de les Dones.
El grup de dones d'ERC Valls ha organitzat per aquest dissabte, 10 de març, a les 11 hores, un recorregut a peu per Valls, que començarà a la plaça del Quarter, per tal de posar en valor l'emprenedoria de dones vallenques, que en el seu temps varen trencar esquemes. Aquesta iniciativa, que s'emmarca en el Dia Internacional de les Dones del 8 de març, vol mostrar el gran potencial de dones vallenques des de principis del segle XX per posar èmfasi en la seva tasca.

En aquest passeig per la ciutat es podran descobrir dones referents en la vida social, cultural i científica del Valls de principis del segle XX. Les dones que es visibilitzaran amb aquesta ruta seran Dolors Vives Rodon, pilot d'aviació; Maria Murtra Casanovas, llicenciada en farmàcia; Josefina Cardó Soler, doctora i catedràtica de Geografia i Història; Ramona Serra Escoté, infermera de l'Hospital de Sang, i Maria Güell Puig, religiosa i fundadora de l'Institut de la Caritat de l'Immaculat Cor de Maria.

L'itinerari, conduït pel grup de dones de la secció local, s'iniciarà a les onze de matí a la plaça del Quarter, davant l'actual Institut Serra de Miramar. L'acte comptarà amb l'acompanyament musical de l'aula de música Músic- Art, i finalitzarà a la plaça del Blat amb la lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones.