Valls

Notícia

ERC Valls defensa la llibertat d'expressió i la pluralitat de l'espai públic i condemna els actes vandàlics a la ciutat i a l’Ajuntament de Valls

La pancarta de l'Ajuntament que va ser víctima del vandalisme.
La pancarta de l'Ajuntament que va ser víctima del vandalisme.
La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls reivindica la llibertat d’expressió i la pluralitat de l’espai públic i condemna els actes vandàlics dels darrers dies a la ciutat, dels quals també n’ha estat víctima un edifici públic com l’Ajuntament amb l’arrencada de la pancarta en defensa de la llibertat de les persones preses i exiliades polítiques. Davant la perillosa campanya contra la llibertat d'expressió a l'espai públic, incitada i promoguda per partits i moviments de l’extrema dreta nacionalista espanyola a Catalunya, i també a Valls, manifestem:

-És inacceptable i d'una greu i enorme irresponsabilitat que un partit polític com Ciudadanos i una entitat com Societat Civil Catalana cridin als seus càrrecs orgànics, militants, simpatitzants i associats a organitzar-se per arrencar i fer desaparèixer tots els elements que hi ha en solidaritat amb els presos i les preses polítiques i les seves famílies i la reivindicació perquè siguin alliberats immediatament. 

-En societats democràtiques avançades el que ha de definir l’espai públic no ha de ser la seva neutralitat, sinó que ha de ser la seva pluralitat, i això vol dir que tothom es pot expressar en llibertat i seguretat sempre que es respectin els drets democràtics assolits. Només els totalitarismes aposten per prohibir i perseguir l'expressió i la reivindicació de la ciutadania a l'espai públic, siguin del signe que siguin, per controlar què hi passa. 

-En un estat de dret, qui aplica i fa complir les normes i les resolucions judicials és i de forma exclusiva l'administració pública. És inadmissible que un partit doni suport i incentivi actituds violentes i incíviques, i aplaudeixi persones i grups que actuen contra la llibertat i la democràcia impunement, i en alguns casos utilitzant fins i tot la intimidació i la violència física.  

Per tot això, demanem als partits i organitzacions promotores d'aquestes actuacions que rectifiquin immediatament, i demanem als seus dirigents que reflexionin sobre si promoure aquest tipus de campanyes és la millor via per garantir la pacífica convivència entre tots els veïns i veïnes.
 
Fem responsables de qualsevol acte vandàlic i de violència que passi a Valls, protagonitzat per aquests grups de persones que actuen d’amagat durant la nit, al partit Ciudadanos i a Societat Civil Catalana, per ser els clars instigadors i promotors d'un clima de confrontació i violència que evidentment no desitgem, sinó que reprovem i condemnem.