Valls

Notícia

Sergi Sol porta a Valls els fets del 20-S amb el seu llibre sobre Oriol Junqueras

El periodista Sergi Sol. (Foto de Bernat Millet)
El periodista Sergi Sol. (Foto de Bernat Millet)
El periodista Sergi Sol, excap de gabinet del vicepresident de la Generalitat i president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, presentarà el seu llibre ‘Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures’ el proper dimarts 15 de gener, a les 20:00h, a la sala d’actes de la Casa de Cultura de Valls (passeig dels Caputxins, 18).

L’acte, obert al públic i organitzat per la Llibreria Roca i Ara llibres, serà presentat per la periodista vallenca Raquel Sans, diputada d’ERC per Tarragona al Parlament de Catalunya. Comptarà amb la presència de l'autor del llibre, de l’amic i impulsor de la campanya ‘Free Junqueras’, Maxi Calero, del cantautor Pep Picas, i de Jordi Cartanyà, primer tinent d’alcalde per ERC a l’Ajuntament de Valls i candidat a les properes eleccions municipals.

El llibre narra, des de la perspectiva més íntima del cercle de col·laboradors del vicepresident Junqueras, el rerefons que va determinar les dures decisions de la tardor catalana: la precipitació del 20-S, la celebració del referèndum, el desconcert posterior a la proclamació de la República, l'ingrés en centres penitenciaris dels presos polítics, l'aplicació del 155, l'estratègia d'ERC per eixamplar la base de l'independentisme, la celebració de les eleccions del 21-D i els entrebancs per configurar un nou Govern de la Generalitat.

L'obra, amb pròleg de l’exconseller Raül Romeva i epíleg de Xavier Vendrell, també pretén ser un homenatge al líder d'Esquerra i un clam per exigir el seu alliberament.