Valls

Totes les notícies

Ofrena floral al Monument de Lluís Companys, al Fornàs.

Valls homenatja el President Companys pel 78è aniversari del seu afusellament

La secció local i la federació comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls i l'Alt Camp han commemorat avui a la ciutat el 78è aniversari de l'afusellament del President Lluís Companys. Càrrecs electes, militants i amics de la formació s'han trobat puntualment a les set del matí a la plaça del Blat per llençar les salves en honor del President que fou assassinat per la dictadura. La comitiva s'ha dirigit, tot seguit, al monument del President Companys al barri del Fornàs per fer la tradicional ofrena floral i llegir el manifest, que ha destacat que Lluís Companys va tenir una vida de compromís amb uns ideals de lluita per una societat més justa, de compromís amb la justícia social, amb el catalanisme i la llibertat nacional de Catalunya, alhora que amb els valors republicans. S'ha recordat que al llarg de la història quan s'ha volgut reprimir els drets i les llibertats, s'ha anat en contra de les institucions d'autogovern d'aquest país i contra els seus dirigents, com li va tocar viure al President Companys i com succeeix en l'actualitat amb les persones preses i exiliades polítiques.

La pancarta de l'Ajuntament que va ser víctima del vandalisme.

ERC Valls defensa la llibertat d'expressió i la pluralitat de l'espai públic i condemna els actes vandàlics a la ciutat i a l’Ajuntament de Valls

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls reivindica la llibertat d’expressió i la pluralitat de l’espai públic i condemna els actes vandàlics dels darrers dies a la ciutat, dels quals també n’ha estat víctima un edifici públic com l’Ajuntament amb l’arrencada de la pancarta en defensa de la llibertat de les persones preses i exiliades polítiques. Davant la perillosa campanya contra la llibertat d'expressió a l'espai públic, incitada i promoguda per partits i moviments de l’extrema dreta nacionalista espanyola a Catalunya, i també a Valls, manifestem: -És inacceptable i d'una greu i enorme irresponsabilitat que un partit polític com Ciudadanos i una entitat com Societat Civil Catalana cridin als seus càrrecs orgànics, militants, simpatitzants i associats a organitzar-se per arrencar i fer desaparèixer tots els elements que hi ha en solidaritat amb els presos i les preses polítiques i les seves famílies i la reivindicació perquè siguin alliberats immediatament.  -En societats democràtiques avançades el que ha de definir l’espai públic no ha de ser la seva neutralitat, sinó que ha de ser la seva pluralitat, i això vol dir que tothom es pot expressar en llibertat i seguretat sempre que es respectin els drets democràtics assolits. Només els totalitarismes aposten per prohibir i perseguir l'expressió i la reivindicació de la ciutadania a l'espai públic, siguin del signe que siguin, per controlar què hi passa.  -En un estat de dret, qui aplica i fa complir les normes i les resolucions judicials és i de forma exclusiva l'administració pública. És inadmissible que un partit doni suport i incentivi actituds violentes i incíviques, i aplaudeixi persones i grups que actuen contra la llibertat i la democràcia impunement, i en alguns casos utilitzant fins i tot la intimidació i la violència física.   Per tot això, demanem als partits i organitzacions promotores d'aquestes actuacions que rectifiquin immediatament, i demanem als seus dirigents que reflexionin sobre si promoure aquest tipus de campanyes és la millor via per garantir la pacífica convivència entre tots els veïns i veïnes.

Eduard López, vicesecretari general d'Acció Política d'ERC, va acompanyar Jordi Cartanyà i la militància vallenca.

Jordi Cartanyà, escollit per unanimitat per ser l’alcaldable d'ERC Valls en les municipals del 2019

Jordi Cartanyà encapçalarà la llista d'ERC Valls en les eleccions municipals del 2019.  L'assemblea local del partit l'ha escollit aquest dimarts 3 de juliol per unanimitat dels vots. Jordi Cartanyà repetirà així com a alcaldable d'ERC després d'haver entrat com a regidor a les eleccions del 2011. Des del 2015, és el primer tinent d’alcalde a l'Ajuntament de Valls i regidor de Benestar Social i d’Habitatge. També és diputat i president del grup d’ERC a la Diputació de Tarragona.   Jordi Cartanyà s'ha mostrat satisfet del suport rebut de la militància vallenca i ha afirmat que 'és una responsabilitat que assumeixo amb il·lusió i amb la idea que Valls necessita un canvi claríssim'. Per Cartanyà, ‘fa quatre anys vam aconseguir portar aire fresc a l’Ajuntament, amb noves formes de fer i de treballar, fent especial incidència en les persones amb menys oportunitats'. ‘Ara amb més gent sumada al nostre projecte, i amb una il·lusió renovada, entre tots i totes aconseguirem que Valls continui avançant per esdevenir una ciutat exemple de valors republicans’, ha afirmat Cartanyà.   Trajectòria professional   Jordi Cartanyà Benet (nascut a Valls el 6 de desembre del 1965) és casat i té tres fills. Va estudiar Fisioteràpia a l’EU Gimbernat. Ha treballat al Pius Hospital de Valls entre d’altres centres hospitalaris i educatius. Era gerent, productor i actor de la companyia d’espectacles Pa Sucat, que ell mateix va crear amb altres vallencs l’any 1986. Regidor de l’Ajuntament de Valls des del 2011. Ha participat activament en diverses entitats com l’Esplai 4 Baixos, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, l’AMPA de l’Enxaneta, l’AMPA de l’IES Jaume Huguet i la parròquia de Sant Joan. És soci de l’ANC i l'Òmnium Cultural.

Conversa amb la consellera Meritxell Serret.

La consellera a l’exili Meritxell Serret protagonitza la primera Trobada Municipalista d’ERC Alt Camp

Càrrecs electes, militants, simpatitzants i amics d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Alt Camp han pogut conversar avui per mitjà de videoconferència des de Brussel·les amb la consellera d’Agricultura a l’exili, Meritxell Serret, durant la primera Trobada Municipalista comarcal que s’ha celebrat al Convent del Carme de Valls. Una cinquantena llarga d’assistents i la consellera han pogut intercanviar paraules d’ànim i coratge per superar la situació actual de Catalunya i avançar en la construcció de la República des del nou Govern de la Generalitat i a partir d’una àmplia victòria en les eleccions municipals del 2019.   La trobada ha començat amb la benvinguda del president d’ERC Alt Camp, Josep M. Pallàs, i d’ERC Valls, Andreu Garcia, i amb les intervencions dels quatre regidors a l’equip de govern municipal de l’Ajuntament de Valls -Jordi Cartanyà, Òscar Peris, Núria Gavarró i Francesc Anguela-, que han exposat les principals línies de treball i els projectes de futur de les seves respectives regidories.   La trobada s’ha organitzat tot seguit al voltant de sis taules de treball temàtiques amb ponents experts que han guiat els debats i la pluja d’idees. S’han tractat àrees com l’habitatge social, la joventut, el territori i les infraestructures, la feminització del partit i la participació, el bon govern i la política municipal. Precisament, el secretari nacional de Política Municipal d’ERC, Marc Sanglas, ha dirigit una de les taules i ha fet la cloenda de la jornada.  

Targetó de la Trobada Municipalista.

Apunta't a la Primera Trobada Municipalista de l'Alt Camp

Diumenge 10 de juny, celebrarem una jornada important, la Primera Trobada Municipalista de l'Alt Camp, al Convent del Carme de Valls. La trobada serà de 9:15h a 13:30h.   La jornada començarà amb la benvinguda als assistents i l'explicació de la jornada i, seguidament, es detallarà l’obra de govern a l'Ajuntament de Valls, a càrrec del grup municipal d'ERC Valls. Per acabar hi haurà torn obert de paraules. Després de la pausa, a les 11:15h, es duran a terme taules de treball simultànies. Les temàtiques que es treballaran seran les següents: Política Municipal, amb  Marc Sanglas (Secretari Nacional d'ERC de Política Municipal), Feminització del partit, amb Montserrat Flores (Regidora de Reus per ERC), Bon Govern Municipal, amb Marc Bigordà (alcalde dels Garidells) i Xavier Rius (alcalde de Bràfim), Participació, amb Núria Gavarró (regidora de Valls per ERC), Habitatge Social i Comunicació. A dos quarts d’una es faran les conclusions i la cloenda de la Jornada. El president d’Esquerra Alt Camp, Josep Maria Pallàs, ha manifestat que “és l'hora de la màxima implicació de tothom, perquè cal fer República des del municipalisme”.   T'hi esperem! I t'agrairem que confirmis l'assistència!   Inscripcions abans del dimarts 5 de juny al formulari que trobareu AQUÍ.  

La recent edició del Music Valls Va de Vins va tornar a ser un èxit.

‘L’aposta de Comerç i Turisme per les fires i els esdeveniments promocionals ajuden a rellançar l’economia local de Valls’

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls posa en valor l’impuls que des de la Regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls s’està donant a les fires i els esdeveniments de promoció de la ciutat, que es van consolidant i fins i tot ampliant any rere any amb “uns resultats excel·lents de participació ciutadana” i amb “un ampli ressò mediàtic en el nostre territori”, que situen Valls com a “punt de referència al Camp de Tarragona en aquest tipus de certàmens que ajuden a rellançar l’economia local”, segons el president local d’ERC Valls, Andreu Garcia.   La recent celebració del Music Valls Va de Vins i, anteriorment, la primera edició de la Favatada, dos esdeveniments gastronòmics i culturals de molta participació, demostren la vitalitat del sector turístic i comercial de la ciutat i la “feina continuada que es fa des de Comerç i Turisme per atreure visitants i, per tant, fer venir a la ciutat a potencials clients de la nostra oferta local de productes i serveis”, afirma Garcia. Des de la regidoria, “s’està posicionant la ciutat de Valls com a referent de la gastronomia popular”.   La inversió municipal en fires i esdeveniments promocionals com el Music Valls Va de Vins, la Favatada, el Barri en Flor o la propera edició del Valls Viu la Moda ha anat en augment de manera exponencial des del 2015 fins enguany. La regidoria que dirigeix Òscar Peris fa “una clara aposta per conjugar el comerç, la restauració i els atractius turístics locals amb la incorporació de propostes innovadores i la consolidació d’aquelles que cada any tenen una gran acceptació popular”.   El model de ciutat republicana que defensa ERC Valls passa necessàriament per la promoció i la protecció de tota la nostra oferta comercial i turística de km 0. Amb aquests tipus de fires, Valls es posiciona entre les ciutats capdavanteres del seu entorn més proper i aconsegueix atreure nous visitants i compradors, alhora que fa la ciutat més atractiva i oberta a tothom.

Nous i noves militants anit durant el Sopar de la República.

Oriol Junqueras: 'Cal seguir sumant per construir un projecte integrador'

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’Alt Camp va celebrar anit l’aniversari de la proclamació de la república el 14 d'abril del 1931 amb un sopar amb companys i companyes de Valls i comarca que també va servir per donar la benvinguda als nous i les noves militants. El Sopar de la República es va tenyir de groc en record als presos i les preses polítiques i els exiliats i les exiliades. Va tenir un moment especialment emotiu quan Sergi Sabrià, portaveu republicà al Parlament de Catalunya, que presidia l’acte, va llegir una carta del president d’ERC, Oriol Junqueras, que des de la presó d’Estremera animava tothom a “tenir el cap fred, seguir sumant i construir un projecte inclusiu i integrador”. La trobada de la federació comarcal de l’Alt Camp, que va reunir un centenar de persones a la Masia del Pla de Santa Maria, va començar amb la benvinguda que el president, Josep Maria Pallàs, va oferir als nous i les noves militants, i amb l’homenatge a un company amb 25 anys de militància. El grup de dones d’ERC a Valls va tenir també un paper rellevant durant la vetllada a través de la reproducció, amb una projecció i música en directe, del recorregut de dones emprenedores que es va fer a la capital de l’Alt Camp amb motiu del 8 de març, Dia de la Dona. Diverses militants van glossar les figures de vallenques emprenedores de diferents èpoques que han reivindicat el paper de la dona en la nostra societat. El mateix Sergi Sabrià va lloar la tasca de les dones del partit i va fer una crida a feminitzar-lo per avançar com a societat més justa i igualitària. El diputat vallenc i regidor Òscar Peris i el portaveu Sergi Sabrià van cloure l’acte amb paraules de record pels presos i les preses polítiques i animant tothom a perseverar en la defensa dels ideals i els valors republicans i democràtics en un moment clau com el que estem vivint. En aquest sentit, Sabrià va llegir una carta d’Oriol Junqueras redactada ahir mateix des de la presó en la qual demana a la militància que “no volem més presos ni exiliats, hem de buidar les presons de bones persones i persistir, la nostra és i ha de seguir sent una lluita pacífica”.

El cartell del Sopar de la República.

Sergi Sabrià, al Sopar de la República Groc de Valls i l’Alt Camp

Esquerra Republicana celebrarà el 13 d'abril el Sopar de la República Groc d'ERC Valls i l'Alt Camp. Arriba en un moment de lluita, de dolor, però també de fermesa i de determinació, i per aquest motiu està dedicat als presos polítics i als exiliats. El sopar groc tindrà lloc al Restaurant Masia del Pla del Pla de Santa Maria a partir de les 9 del vespre. Presidirà l'acte el diputat i portaveu al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, amb qui es podrà compartir reflexions i neguits. En el decurs del sopar, també es retrà homenatge als militants de la comarca que compleixen 25 anys de militància. El preu del sopar és de 25 €  i inclou una aportació a la caixa de resistència per als presos polítics i exiliats. És obert a tothom: militants, simpatitzants i amics i amigues que ho desitgin. Per inscriure’s cal posar-se en contacte per correu electrònic (valls@esquerra.cat) o per mòbil (665 964 035). El president d’ERC Alt Camp, Josep Maria Pallàs, destaca que “ara, més que mai, hem d'estar units i forts contra la repressió d'un Estat que ens vol esclafar. Ara, més que mai, hem d'estar units, alegres i combatius” i fa una crida a la participació en aquest sopar.

Jordi Cartanyà, durant la passada edició de la Mostra de Cultures de Valls.

'Valorem molt positivament la tasca de cooperació internacional que es fa des de Valls’

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls valora molt positivament que l'Ajuntament de Valls, a través de la Regidoria de Benestar Social, hagi consolidat des del 2015 fins l’actualitat “la seva política de cooperació internacional, amb aportacions anuals de 10.000 euros del pressupost municipal a projectes d’ajuda als refugiats i a comunitats originàries de països en vies de desenvolupament que tenen vincles amb Valls”, destaca el president local, Andreu Garcia. Així, el regidor de l’àrea i primer tinent d’alcalde, Jordi Cartanyà, va anunciar aquest dimarts durant el ple que enguany es destinarà una part d’aquests recursos econòmics a la Fundació Proactiva Open Arms per ajudar-los en la seva tasca de rescat de persones al Mediterrani, sobretot ara que està sent víctima d’una persecució per part de les autoritats italianes.   A través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, el consistori va destinar l’any 2017 un total de 10.000 euros a un projecte de sensibilització contra la mutilació genital femenina a Gàmbia i a un programa per afavorir els drets de salut dels refugiats sirians i libanesos a Aarsall. El 2016, els havia destinat a donar suport a les dones dels municipis rurals de la regió de Tànger i Tetuan al Marroc i a l’acollida de la població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a l’àrea de la Mediterrània. Jordi Cartanyà assegura que “des que vaig assumir les responsabilitats de Serveis Socials aquest mandat, l'Ajuntament va recuperar les partides de cooperació internacional, orientades en dues línies: d’una banda, de suport a les rutes i programes per als refugiats i, de l’altra, participar en projectes en països d’origen de comunitats amb presència a Valls que s’estan duent a terme tant allí com a la nostra ciutat”.   Andreu Garcia posa de manifest que aquest tipus de polítiques són “el model de societat republicana que volem per a la ciutat, on destaqui per damunt de tot la integració i la convivència entre tots els vallencs i les vallenques, sigui quin sigui el seu origen”.