Valls

Totes les opinions

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls.

Donem veu a l’Oriol Junqueras

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Valls.

Avui, des d’aquest espai setmanal, dono veu al nostre candidat a les eleccions al Parlament, l’Oriol Junqueras, davant la impossibilitat de participar en aquesta campanya atípica i injusta per culpa del seu empresonament a Estremera. Reprodueixo la seva darrera carta: “Els dies van passant en aquesta presó. Portes metàl·liques que s’obren i es tanquen, fred intens, inquilins amb qui convius condemnats per tot tipus de delictes, des d’assassinats a agressions sexuals, des d’estafes bancàries a multitud de casos de tràfic d’estupefaents.

Josep Maria Pallàs, president de la federació comarcal d'ERC a l'Alt Camp.

Una nació imparable

Josep Maria Pallàs.

M’he endut de Brussel·les un bon constipat i, sobretot, un grapat de raons per a l’optimisme. Sí, heu llegit bé. No és l’optimisme infantil del qui no és conscient de la gravetat del moment. No és l’optimisme inconscient del qui no vol reconèixer el mal i el dolor que ens provoca la força bruta i antidemocràtica de l’Estat espanyol. No. És l’optimisme del qui, com un humil servidor, no ha fet altra cosa a la vida que militar en la causa independentista.

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls.

La democràcia sempre guanya

Jordi Cartanyà.

Més de quaranta lleis catalanes han estat recorregudes al Tribunal Constitucional des de l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia del 2006. La gran majoria ja estan total o parcialment anul·lades, i la resta estan suspeses cautelarment. La darrera ha estat la suspensió cautelar de la Llei del canvi climàtic de Catalunya, la qual cosa atura el tancament de les centrals nuclears de Vandellòs i Ascó, previst com a molt tard per d’aquí a deu anys.

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls.

Volem la llibertat dels nostres presos polítics

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Valls.

Avui mateix els nostres presos polítics declaren davant del Tribunal Suprem. Tantdebò mentre llegiu aquest article, ells ja hagin sortit en llibertat i tornin a ser entre nosaltres. Però la realitat ara per ara és que pateixen una gran injustícia estant a la presó. I per molt que en surtin, hauran estat víctimes de l’Estat repressor durant molts dies. L’Estat espanyol ha obert una causa general contra l’independentisme, que ha portat a l’Oriol Junqueras i 7 consellers més a la presó, i també als Jordis.

Francesc Anguela, regidor de Mobilitat i de TIC de l'Ajuntament de Valls.

La nova senyalització, un gran salt qualitatiu per a Valls

Francesc Anguela.

Ja podem dir que s’ha executat en la seva totalitat el nou Pla de Senyalització Urbana de Valls. Aquest pla de senyalització significa la renovació, ampliació, actualització i uniformitat del conjunt de la senyalització informativa urbana de la nostra ciutat, per tant estem parlant d’un projecte considerable, a part de  la seva magnitud és sobretot per la seva importància, doncs les senyals són lògicament uns elements molt observats i sobretot importants per millorar la mobilitat de la ciutat.

Pau Tondo, advocat. Membre de Juristes per la República i simpatitzant d'ERC.

De la bona fe

Pau Tondo.

Des fa temps només sento parlar de la llei, que si cal respectar la justícia, que si cal atendre les resolucions judicials, i un llarg etcètera de frases ampul·loses pronunciades per gent de tota mena, polítics, mitjans, opinadors i “tutti quanti”, i hem venen al cap les primeres lliçons d’una assignatura dels estudis de dret, avui menystinguda en els plans d’estudi, com era filosofia del dret.

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls.

Capacitats al descobert

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Valls.

El proper diumenge 3 de desembre és el Dia Internacional de la Discapacitat i, coincidint amb aquesta data, a Valls se celebra a partir de dilluns vinent la Setmana de les Capacitats. Sí, ho heu llegit bé, parlem de les capacitats i no pas de les discapacitats. Perquè volem posar l’accent en les diverses capacitats que tenim totes les persones, sigui quina sigui la seva condició. Per què sempre ens fixem en el que un no pot fer i no pas en el que sí pot fer? És una forma d’abordar els problemes molt diferent, que consisteix a posar en valor les habilitats i no les mancances d’aquestes persones.

Núria Gavarró i Rodríguez, regidora d’ERC de Participació Ciutadana i Igualtat de l’Ajuntament de Valls.

Per una República de la Igualtat entre dones i homes

Núria Gavarró.

Com cada any, el 25 de novembre, les entitats vallenques, els centres d'ensenyament, representants polítics i, en definitiva, la ciutadania vallenca, a títol individual, sortim al carrer per expressar el nostre missatge unànime i unívoc  contra la violència masclista. Des de l’Ajuntament de Valls fem pública la nostra més ferma voluntat de treballar des de tots els àmbits fins eradicar-la.

Josep Ramos, membre de les JERC Valls.

El poder dels joves en el procés polític

Josep Ramos.

Els darrers dies han estat frenètics, hem estat immersos en varis preparatius i hem abocat molts esforços a preparar la defensa, la resistència i el desplegament de la República. En tot moment, tant Esquerra Republicana de Catalunya com les diferents Joventuts d’Esquerra Republicana dels Països Catalans hem mantingut ferma la convicció del deure i la coresponsabilitat envers el doble mandat democràtic del 27S i de l’1O.