Valls

Totes les opinions

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls.

Salaris dignes, pensions justes

Jordi Cartanyà.

Aquests darrers dies, molts jubilats i jubilades estan portant les seves reivindicacions arreu del territori català i espanyol amb concentracions multitudinàries. Sense anar gaire lluny, Tarragona i Reus viuran aquest dissabte noves mobilitzacions, que es faran simultàniament a moltes ciutats de l’Estat i reuniran a milers d’afectats. La marea pensionista és un moviment social molt potent que està situant en el centre del debat polític un assumpte que afecta directament a 9 milions de persones, i indirectament al 25% de llars on fills i néts depenen dels ingressos dels seus pares i avis per tirar endavant.

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls.

L’Espai de l’Estudiant se’ns ha fet gran

Jordi Cartanyà.

A Valls, estem d’enhorabona per l’impacte i la trascendència que, per divuitè any consecutiu, té l’Espai de l’Estudiant, un esdeveniment educatiu de primer ordre en el qual prenen part 53 expositors i més de sis mil estudiants d’arreu de les comarques de Tarragona durant dos dies a la Sala Kursaal. Un esdeveniment que va néixer de la voluntat d’oferir informació als joves de cara a escollir el seu futur, això sí, fet des de la proximitat.

Heura Musté, presidenta d'ERC Bràfim.

Mares estressades

Heura Musté.

Avui no sóc aquí per parlar de xifres, de ben segur que hi haurà dones molt més ben preparades que jo. Jo sóc aquí per parlar de la meva experiència, del meu dia a dia, del que viu una mare treballadora. La situació és ben xunga, ja us ho diré. No vivim en un país on es puguin combinar aquests dos adjectius. O ets mare, o treballes però les dues coses juntes? Si, evidentment que es pot, pagant, invertint tot el sou en acollides, menjadors, cangurs, extraescolars.

Núria Gavarró i Rodríguez, regidora de Participació Ciutadana i Igualtat a l'Ajuntament de Valls.

8 de març: mobilitzem-nos a favor dels drets de les dones

Núria Gavarró.

De nou, el 8 de març, commemorarem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge als moviments a favor dels drets de les dones i de reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats de gènere. Una reivindicació que va més enllà d’aquesta data i impregna els 365 dies de l’any i totes i cadascuna de les persones que conformen la nostra societat. Per això l’Ajuntament de Valls expressem la voluntat i el compromís de treballar dia a dia per garantir que els drets de les dones siguin plenament efectius i no es vulnerin en cap circumstància i, per tant, de continuar amb la línia de tenir la perspectiva de gènere com a eix central de les actuacions de l’Ajuntament i de les polítiques fetes des del Govern Municipal.

Josep Maria Pallàs, president de la federació comarcal d'ERC a l'Alt Camp.

Els apoderats del 21D

Josep Maria Pallàs.

14.000 persones van ser apoderades d’ERC a les eleccions del 21D. En conjunt, les forces independentistes van mobilitzar gairebé trenta mil interventors o apoderats. Una mobilització cívica impressionant, que demostra fins a quin punt som on som gràcies a la voluntat popular. Per arribar a la independència necessitem quatre coses: finançament, reconeixement  internacional,  control del territori (o policia, si voleu dir-ho altrament), i  majoria popular.

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls.

Rei de què?

Jordi Cartanyà.

Després de molts mesos, el Rei Felip VI va tornar a Catalunya aquesta setmana i va ser rebut amb més desafecció que la darrera vegada que ens va visitar. De ben segur que es pregunta perquè no l'estimen els catalans. Potser es pregunta si és per la recordança dels estralls que ens va fer en la seva època Felip V, el seu avantpassat dinàstic. Igual el rei s’anirà a fer un estudi genòmic per veure quin és aquest gen heretat de la dinastia que porta a l'animadversió general del poble català, i busca un tractament de reprogramació genètica en algun país de l'Orient llunyà, on tans bons amics hi té.

Òscar Peris, diputat d’ERC al Parlament de Catalunya i regidor de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Valls.

Seguim i seguirem tossudament alçats

Òscar Peris.

Esquerra Republicana fa 87 anys que treballa al servei de la democràcia i del país, del conjunt del país. El capital polític i humà d’ERC és inesgotable, un tresor a preservar i que ens permet afrontar situacions com l’actual amb la seguretat de saber que ens creixem davant les dificultats. Marta Rovira, després de la decisió del Tribunal Suprem, puc afirmar que és una dona íntegra, perseverant, valenta i amb dignitat, que ha defensat la veu del Parlament en tot moment.

Marc Moncunill, vicepresident d'ERC Valls i secretari de comunicació de la Regional del Camp de Tarragona.

Volem una cultura digna

Marc Moncunill.

Algú ha vist mai a M.Rajoy entrar a un teatre, passejar-se per un museu o assistir a un concert de música en directe? Se l'ha vist amb un llibre o còmic sota el braç? Mirar des de la distància i en detall un grafit al carrer? M.Rajoy llegeix? Escolta música? Li agrada el cinema? M.Rajoy s'emociona? Què l'interessa? Quina és la seva sensibilitat? Quina és la seva cultura? I podem fer extensives totes aquestes preguntes al ministre Montoro qui pretén ofegar al sector cultural i els mitjans de comunicació exigint que paguin l'IVA de les subvencions rebudes.

Francesc Anguela, regidor de Mobilitat i Transparència i TIC de l’Ajuntament de Valls.

Ràdio Ciutat de Valls: neix un altaveu ciutadà

Francesc Anguela

Dimarts passat, 13 de febrer, coincidint amb el Dia Mundial de la Ràdio, aquí a la nostra ciutat vam posar en marxa una ràdio online: Ràdio Ciutat de Valls. Aquest projecte que portàvem en el nostre programa electoral i posteriorment es va acordar en el pacte de govern, el valorem com a un projecte molt important per la funció que tindrà, ja que hem d’entendre aquesta ràdio com a un altaveu per a la ciutadania.