Valls

Totes les opinions

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i Habitatge de l'Ajuntament de Valls.

Confiats en la via eslovena

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Valls.

Lliguem-nos el cinturó i agafem-nos ben fort a la cadira que ja hem entrat a velocitat màxima. Els esdeveniments se succeeixen i es precipiten amb vertigen: la campanya pel referèndum; les accions repressives prevotació per part de l'Estat espanyol; l'èpica jornada de l’1 d'octubre, on un govern audaç amb l'ajuda d'un poble valent i imaginatiu van burlar els intents de boicotejar les votacions; l'aturada general, que va paralitzar el país, i ara la declaració d'independència amb la posterior suspensió per negociar.

Núria Gavarró Rodríguez, secretària d'organització d'ERC Valls i regidora de Participació Ciutadana i Igualtat a l’Ajuntament de Valls.

En homenatge a Lluís Companys

Núria Gavarró.

Aquest diumenge es compleixen 77 anys de l’afusellament del nostre president, Lluís Companys. Un assassinat, que lluny d’esborrar la petita nació catalana que ell presidia, la va fer més forta. Com sempre ERC de la federació comarcal Alt Camp i la secció local de Valls el recordarem tirant les salves d’honor a la Plaça del Blat a trenc d’alba i fent l’ofrena floral al monument de Lluís Companys.

Marc Moncunill Rovira, secretari d’Imatge i Comunicació d’ERC Camp de Tarragona.

Defensem la dignitat d'un poble i la democràcia

Marc Moncunill.

Després de l'1 d'octubre em sento feliç, perquè hem aconseguit votar però amb un gust agredolç perquè no ho hem fet com un poble democràtic. Ho hem fet amb urnes i paperetes havent-les d'amagar, amb condicions complicades tecnològicament i sobretot, amb un poble ferit, on la repressió policial va ser la protagonista. Tant costa veure com va fer el referèndum el Quebec o Escòcia?   Primer de tot, vull condemnar amb un crit ben alt, totes i cadascuna, de les diferents agressions que es van dur a terme pels cossos policials de l'estat espanyol el diumenge 1 d'octubre durant el referèndum d'autodeterminació de Catalunya.

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i Habitatge de l'Ajuntament de Valls.

Orgull de poble

Jordi Cartanyà.

Aquests darrers dies hem viscut a una velocitat de vertigen. Se'ns han acumulat les emocions i sensacions: els nervis pel que estàvem preparant; la preocupació; l'alegria del moment de votar; la indignació i la ràbia pel que li passava a gent com nosaltres que estava defensant els col·legis electorals; la por que vinguessin a Valls els que havien passat pels pobles de la comarca; l'orgull de veure tanta gent disposada a tot durant tantes hores; les llàgrimes d'emoció quan tancàvem els col·legis i començàvem el recompte; els somriures, les abraçades i els aplaudiments quan votava gent gran; les llàgrimes al sofà veient les imatges de les càrregues policials; la valentia de la gent; el coratge dels bombers; la pell de gallina durant l'homenatge als col·legis electorals assaltats; la multitud al carrer pacífica i ferma.

Andreu Garcia, president d'ERC Valls.

Mobilitzem-nos pacíficament, votarem!

Andreu Garcia.

La societat catalana està absolutament mobilitzada. Estudiants, jubilats, estibadors, pagesos,... La gent vol votar i defensa els seus drets a tot arreu, al carrer, omplint places o des de casa amb cassoles. El poble mobilitzat és imparable. La darrera iniciativa que desmunta els obstacles de l’Estat és dels impressors. Han decidit fer un pas endavant i posar-se al servei de la democràcia per imprimir allò que calgui com les paperetes.

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i Habitatge de l'Ajuntament de Valls.

L’hora de la democràcia

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Valls.

Queden dos dies pel referèndum de l’1 d’octubre. Estem a la recta final de la campanya i ara hauríem de potenciar els missatges i els raonaments sobre el perquè votar SÍ o No. És clar que això fora si la democràcia espanyola fos de veritat i no de fireta. Aquests dies la fiscalia de l’Estat espanyol, sota les ordres del PP i amb la connivència del PSCOE i C’s, ha actuat amb tota impunitat saltant-se les normes bàsiques de tot estat democràtic: registres sense ordre judicial; detenció de càrrecs del Govern de la Generalitat; incautacions de materials; imputacions massives d’alcaldes; intimidacions a mitjans de comunicació i a periodistes; detencions de joves informàtics sense ordre.

Josep Maria Pallàs, president de la federació comarcal d'ERC a l'Alt Camp.

Serenament alçats per la democràcia

Josep Maria Pallàs.

Gastem les energies justes  a lamentar  les covardies i les inhibicions dels qui, malgrat tot, encara confiàvem que estarien del costat de la democràcia  i el dret a decidir. Esmercem-les totes a l’objectiu comú i noble  que  ens ha mogut tots aquests anys: construir la nova República Catalana. El setge judicial, la repressió d’arrel purament franquista, la violència d’Estat  s’han desfermat amb total impunitat.

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i Habitatge de l'Ajuntament de Valls.

Estat excepcional

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Valls.

Hi havia una vegada un petit país europeu ple de gent de diverses procedències, gent acollidora, pacífica, democràtica i emprenedora que creia molt i molt en les seves possibilitats per tirar endavant un Estat propi pròsper i capdavanter en tots els àmbits. Però una monarquia malvada i un govern autoritari i imposat controlaven el destí d’aquest poble des de feia dècades i més dècades, limitant les seves ànsies de llibertat.

Dones de la secció local d’ERC Valls i l'Alt Camp.

Sí a les dones, sí a la República

Les dones protagonitzen avui la campanya de l'1-O.

És cert que amb el vot no s’acaben les desigualtats entre homes i dones, que hi ha un rerefons social i econòmic que amb l’esforç de totes anem canviant. Avui dia, tot i que la igualtat de drets entre homes i dones és reconeguda per la Unió Europea, encara hem de parlar d’esquerdes salarials, dones que cobren menys per fer la mateixa feina que els seus companys, dones que suporten abusos de poder, dones que han de lluitar molt per aconseguir càrrecs de responsabilitat a les empreses, dones que han d’assumir la doble càrrega laboral i familiar perquè en moltes llars encara hi ha poca implicació de la parella.