Valls

Totes les opinions

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Valls.

És l’hora de passar a l’acció comunitària

Jordi Cartanyà.

NOVA REGIDORIA   Ara fa quinze dies que vam constituir el nou govern municipal de l’Ajuntament de Valls a partir d’un bon acord entre Esquerra-Compromís i Junts. Un dels principals canvis respecte l’anterior mandat és, i serà durant l’actual etapa fins el 2023, l’enfoc de les polítiques municipals adreçades a les persones, en tots els seus àmbits. Perquè Valls ha de ser una ciutat pensada per a tothom que hi vol viure i créixer com a ciutadà i professionalment, on hi trobin el seu lloc el comerciant que cada dia aixeca la persiana, l’emprenedor que obre una nova empresa, la gent gran que necessita els seus serveis, els pares i mares que volen qualitat educativa per als seus fills i filles, el jovent que cerca oportunitats.

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor d'Acció Comunitària, Participació i Igualtat de l'Ajuntament de Valls.

Una sòlida cadena de solidaritat

Jordi Cartanyà.

MÉS QUE UNA MOSTRA L’acord de govern per a la ciutat de Valls que acabem de signar tot just fa una setmana parla sobre els valors que inspiraran les nostres polítiques des de l’Ajuntament. N’hi ha un que em resulta especialment rellevant per al model de societat cohesionada que volem construir: la confiança en les potencialitats econòmiques, educatives, culturals, esportives, socials..., que ens ha de permetre generar millors condicions per als veïns i veïnes, petits i grans empresaris, professionals liberals, per tal que puguin excel·lir en tots els àmbits.

Andreu Garcia, president de la secció local d'ERC Valls.

Nou acord, vells reptes

Signatura de l'acord.

‘Valls ha de consolidar el paper de lideratge com a capital de l’interior del Camp de Tarragona amb un model transversal de polítiques públiques en el qual les persones i les polítiques de benestar i de qualitat de vida siguin el centre de tota acció de govern’. Així comença la definició de model de ciutat que conté l’acord programàtic per governar l’Ajuntament vallenc. El van signar Esquerra Republicana de Catalunya-Compromís per Valls i Junts per Valls tot just ara fa una setmana.

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor d'Acció Comunitària, Participació i Igualtat.

Un acord de futur per a la ciutat

Signatura de l'acord.

Avui, divendres, hem fet públic l’acord de govern de la ciutat entre Esquerra Republicana de Catalunya-Compromís per Valls i Junts per Valls per al mandat 2019-2023.  I a primera hora de la tarda, en sessió plenària, s'ha constituït el nou cartipàs que ha de governar la ciutat durant aquests propers quatre anys. Amb aquest acord donem continuïtat a la voluntat d’Esquerra de governar a la ciutat de Valls.

Jordi Cartanyà, portaveu del grup municipal a l'Ajuntament de Valls.

Un juliol clau per al país

Jordi Cartanyà.

CONTRAST Aquesta setmana ha estat de contrastos. Mentre a Tarragona es constituïa la Diputació, a Estrasburg ho feia el Parlament Europeu. A Tarragona prosperava un govern republicà fruit de l’acord entre ERC i Junts x Cat; després de molts anys tindrem una Diputació de Tarragona que no li tremolarà el pols en temes nacionals i que, si tot va bé, podrà fer lobby amb les altres 3 diputacions per tal que a tot Catalunya el Govern de la Generalitat i les Diputacions tinguin unitat estratègica de treball per al país, un fet que no havia passat mai.

jordi cartanyà. portaveu del grup municipal d'ERC i CxV

Festa Major i cultura accessible i participativa

La ciutat es desperta de la letargia de l’hivern per rebre les càlides temperatures entre banys a les platges o a les piscines, entre reunions amb amics i passejades relaxants al capvespre amb la coincidència del solstici d’estiu. És ben cert que tot comença a Valls amb la Festa Major de Sant Joan. La cultura popular i tradicional viu un moment plàcid i, si és així, és gràcies a totes les entitats i les seves persones, que treballen incansablement i desinteressadament durant tot l’any per a ensenyar i transmetre la nostra riquesa patrimonial: el Tomb del Poble i el Tombet del Poble (on hi són representats tots els elements del seguici), el Correfoc, les diades castelleres, el Ball de Vells (i la seva sàtira habitual), les representacions de la Moixiganga, etc.

portaveu del grup municipal d'ERC i CxV a l'Ajuntament de Valls

Festa Major i solstici d’estiu

Arriba el solstici d’estiu i, a Valls, com en moltes altres ciutats, els carrers i places s’omplen de gent que surt a gaudir del bon temps passejant pels indrets que ofereixen una millor ombra, les terrasses dels bars i restaurants no donen l’abast servint refrescos, les geladeries fan les delícies dels més llaminers amb els gelats de tota la vida o proposant nous gustos i les pastisseries van a contrarellotge per servir totes les coques tradicionals de Sant Joan per a les celebracions familiars.

JORDI CARTANYÀ, PRIMER TINENT D'ALCALDE I REGIDOR DE BENESTAR SOCIAL I D'HABITATGE EN FUNCIONS DE L'AJUNTAMENT DE VALLS

Els nous ajuntaments i la sentència del judici

Demà es constitueixen formalment els nous ajuntaments. És un dia important perquè la configuració del ple municipal és el resultat de la voluntat de la ciutadania que el passat 26 de maig va exercir el seu dret a vot. Els vallencs i les vallenques van decidir com volen que estigui governada la ciutat. I, els grups municipals hem d’estar a l’alçada de la decisió de la ciutadania. Dissabte doncs, encetem una nova legislatura i ho farem amb una barreja de sensacions i emocions.

JORDI CARTANYÀ, PRIMER TINENT D'ALCALDE I REGIDOR DE BENESTAR SOCIAL I D'HABITATGE DE L'AJUNTAMENT DE VALLS

Condemnats abans del judici

Rebel·lió. La Fiscalia de l’Estat defensa, encara ara, l’acusació per rebel·lió dels presos polítics i les preses polítiques. No és cap novetat, des que va començar el judici de la vergonya el passat mes de febrer, tots i totes hem sigut testimonis, setmana rere setmana, de la gran ignomínia amb la qual se’ls ha tractat. Els presos polítics i les preses polítiques han vist vulnerats tots els seus drets des del minut zero.