Valls

Totes les opinions

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls.

Que continuï el ball a Ca Xapes

Jordi Cartanyà.

Un dels projectes per a Valls que més il·lusió em fa de poder dur a terme ja té cara i ulls. Aquest dijous vam presentar, davant l’assemblea de socis de la Llar de Jubilats, el nou projecte de reforma per a l’edifici de Ca Xapes, a la Muralla de Sant Antoni. Després de molts anys d’espera, podem dir que el nou equipament social que ha de donar servei a la gent gran de la ciutat serà una realitat palpable ben aviat.

Josep Maria Pallàs, president de la federació comarcal d'ERC a l'Alt Camp.

Reflexions post-Diada

Josep Maria Pallàs.

Torno de la manifestació de Barcelona. El tram de carretera que rodeja Alió està ple de llaços grocs. Orgull de la gent d'Alió, i em diuen que també de Puigpelat, que  s'han encarregat de reposar, multiplicats, tots els llaços que alguns tabarnesos intolerants vénen arrencant.  No en tenen prou amb presons i porres, també ens volen amb el morrió posat. La Diada, com en els darrers anys, mobilitza al carrer centenars milers de catalans.

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls.

Valls, en marxa per la llibertat

Jordi Cartanyà.

11 DE SETEMBRE Comencem el mes de setembre a tota velocitat. Després d’uns dies de recàrrega estiuenca de bateries, la situació política, social i judicial del país ens empeny a prémer l’accelerador. Dimarts, el President Torra demanava als catalans i les catalanes, durant la seva conferència al Teatre Nacional de Catalunya, que iniciem de manera immediata una marxa permanent per les llibertats fins al dia que es facin públiques les sentències del judici als nostres presos polítics.

Dolors Palma, regidora de Tots Som Aiguamúrcia-AM.

Benvolguts picapedrers

Dolors Palma.

En una d’aquelles converses filosòfiques que allarguen les sobretaules d’estiu, teoritzava un amic antropòleg que es podrien distingir quatre tipus d’independentistes. D’una banda es trobarien els “reticents”, que serien aquells que ja s’han atrevit a canviar el seu vot, en part obligats per la realitat que els empeny, i que es mantenen a l’expectativa per mesurar de què pot haver servit el seu salt cap a la independència.

David Baraldés, regidor d'ERC a Puigpelat.

Bona festa major de Puigpelat

David Baraldés.

Ja torna a ser aquí, la nostra esperada festa major, uns dies on ballem, riem i descansem del dia a dia. Són moments per fer poble, amb activitats per totes les edats, al carrer, a les places. Estem de sort, el temps ens ha donat una treva i podrem gaudir de la festa  major al complet. Una festa major amb activitats esportives, amb ball, castell de focs, la llangonissada popular, espectacles infantils, havaneres, concurs de montaditos i moltes activitats més.

Josep Maria Flores, regidor d'ERC a Alcover.

Agradar, però sobretot agradar-nos

Josep Maria Flores.

El turisme és a Alcover un tema que no genera consens. D’una banda, s’estan fent esforços importants perquè vingui gent, sigui en un moment puntual -la Fira de Bandolers-, sigui la resta de l’any, cosa que ajudaria molt als emprenedors que lluiten per tirar endavant negocis de comerç i restauració. De l’altra, molts veïns lamenten que una part de les persones que han visitat el Glorieta les darreres dècades hi hagin deixat més brossa i soroll que beneficis per al poble.

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls.

Participació ciutadana sense aturador

Jordi Cartanyà.

FER CIUTAT Dilluns vinent, 30 de juliol, acaba el termini per presentar propostes per als pressupostos participatius del 2019. Durant 15 dies, els vallencs i les vallenques hauran pogut fer propostes de projectes per millorar la ciutat. Alguns es pregunten perquè fem pressupostos participatius i amb quina finalitat es posen en marxa. La finalitat és clara, posar en mans de la ciutadania la capacitat de decidir què es fa i en què s’inverteix una part dels recursos públics destinats a inversió.

Francesc Anguela, regidor de Mobilitat i de Transparència i TIC de l’Ajuntament de Valls.

La mobilitat sostenible, una oportunitat de millora per a la nostra societat

Francesc Anguela.

Hem d’entendre la Transició Energètica de Catalunya com un camí per arribar a la sobirania energètica,  la qual ha de garantir un nou model energètic renovable, net, eficient, distribuït, participatiu i democràtic. Per tant, estem davant l’obligació de fer un canvi de model, però sobretot davant d’una oportunitat, i és que la transició energètica crearà quatre vegades més llocs de treball dels que es destruiran.

Andreu Garcia, president d'ERC Valls.

Benvinguts i benvingudes a la Firagost 2018

Andreu Garcia.

Firagost és una cita assenyada per la ciutat de Valls, enguany serà la seva 64ena edició, el 31 de juliol i l’1 d’agost. La ciutat es converteix en un gran aparador dels productes de l'agricultura i del país, un espai de trobada i per fomentar els productes de proximitat. Una fira de referència per l’Alt Camp i que té repercussió arreu del país, amb el destacat treball de la Cambra de Comerç de Valls i la col·laboració de la Regidoria de Comerç i Turisme i l’Ajuntament de Valls, que any rere any, treballen per millorar-la i fer-la capdavantera del sector.