Valls

Totes les opinions

JORDI CARTANYÀ, PRIMER TINENT D'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE VALLS.

Injustícia de primer grau

Jordi Cartanyà.

“Ens tenen molta por i ens volen tancats”. Així de clar ho expressava l’Oriol Junqueras, aquest dimecres, tot just després de saber-se la decisió d’un jutjat de vigilància penitenciària de revocar el tercer grau a cinc dels nou presos polítics catalans. Novament la fiscalia i la judicatura espanyoles, en una operació repressiva ben coordinada, escrivien un episodi més en la ja llarga història de venjança contra l’independentisme, que sembla que no té aturador.

JORDI CARTANYÀ, PRIMER TINENT D'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE VALLS I DIPUTAT A LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA.

No podem viure sense cultura

Jordi Cartanyà.

Vivim un estiu extremadament atípic en molts sentits, també en l’àmbit de la cultura i l’oci. Gairebé no tenim festes majors, ni festivals, ni cicles culturals d’aquells que ens amenitzaven les caloroses nits de juliol. Ja des de fa molt de temps, el sector cultural pateix una situació quasi insostenible, que amb la COVID19 s’ha vist encara més agreujada. Com a consumidors de cultura, ens lamentem i enyorem la normalitat de temps passats però imagineu-vos com ho està passant de malament el sector, que tot just quan comença a treure el cap apareixen rebrots i s’ha de resignar a amagar-lo de nou.

JORDI CARTANYÀ, PRIMER TINENT D'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE VALLS.

No volem més maquillatges, volem República

Jordi Cartanyà.

Quan el franquisme semblava que s’havia d’acabar amb la mort de Franco, els poders fàctics de l’Estat van començar a preparar la transició. És evident que allò que en principi podia semblar un canvi radical al passar d’una dictadura a una democràcia parlamentària, es va convertir en un traspàs de poders maquillats. Com deia el meu sogre, “los mismos perros con distintos collares”.

Regidora d'Educació i Política Lingüística, i d'Afers Socials de l'Ajuntament de Valls.

Professorat i alumnat: un tàndem que funciona

Teresa Rull.

Perdoneu el retard. M'hauria agradat publicar aquest article en el setmanari de divendres, coincidint amb la setmana de les proves de selectivitat (PAU, com les coneixem formalment, proves d'accés a la universitat), però a vegades el dia a dia és molt absorbent i no et permet dedicar uns minuts als agraïments. I aquest article vol ser això mateix, un agraïment a tots els estudiants de segon de batxillerat que enguany han fet els exàmens de les PAU en una situació totalment excepcional, que segur que apareixerà en els annals de la història estudiantil d'aquest país.

JORDI CARTANYÀ, PRIMER TINENT D'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE VALLS.

Mans, distància, mascareta i molt de seny

Jordi Cartanyà.

Mans, distància i mascareta. A aquest mantra que ens repeteixen constantment, hi podríem afegir una altra recomanació: no cal fer alhora tot el que tenim pendent de fa mesos. És evident que després de molt de temps d’estar confinats, sense poder sortir ni relacionar-nos, tots tenim ganes de recuperar el que no havíem pogut fer. Són moltes les amistats, activitats i relacions familiars que volem reprendre.

JORDI CARTANYÀ, PRIMER TINENT D'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE VALLS.

Estima com vulguis amb normalitat

Jordi Cartanyà.

Sentir-se sexualment com un vol i estimar a qui es vulgui és una afirmació que pot semblar òbvia, però malauradament encara comporta rebutjos i diferències en el tractament i els drets de les persones. La responsabilitat política ens porta a emprendre mesures per modificar mentalitats i incloure en la nostra societat la normalitat d’aquesta expressió.   Passejar aquests dies pels carrers de Valls i trobar-se que una dotzena d’establiments mostren conceptes sobre el món LGBTIQ + és una manera més de reivindicar-ne la normalitat.

Teresa Rull, regidora d’Educació i Política Lingüística i de Serveis Socials.

Un any de treball intens

Teresa Rull.

El 15 de juny del 2019, ara fa un any, preníem possessió del càrrec els 21 regidors que configurem l’Ajuntament de Valls, 13 a l’equip de Govern (Junts per Valls i Esquerra Republicana de Catalunya-Compromís per Valls) i 8 a l’oposició (PSC, CUP i C’s), un aniversari que ha passat desapercebut a causa de la situació de semiconfinament a què encara estem immersos per evitar més contagis.

JORDI CARTANYÀ, PRIMER TINENT D'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE VALLS.

Revitalitzem el sector sanitari

Jordi Cartanyà.

La crisi sanitària provocada pel coronavirus ens ha impactat globalment com a societat, però hi ha un col·lectiu que l’ha viscuda en primera línia i de forma especialment dura: el sector sanitari. Auxiliars, zeladors, metges, tècnics, netejadors, infermers, cuidadors, personal de manteniment, administratius,... tots ells i totes elles han patit les conseqüències de la Covid19, amb l’afegit de la tensió psicològica i el desgast físic vinculat a la seva lluita diària, que en molts casos també els ha emmalaltit.

JORDI CARTANYÀ, PRIMER TINENT D'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE VALLS I DIPUTAT A LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA.

Diner públic al servei de les persones

Jordi Cartanyà.

A ningú se li escapa que la crisi econòmica que està venint serà de grans dimensions i que caldrà abordar-la de formes diferents a les que es van utilitzar per fer front a la crisi del 2007. Durant els anys posteriors al 2007, es va encadenar un seguit de mesures adreçades a disminuir el deute públic, és a dir, a retallar la despesa pública i, en conseqüència, l’activitat d’inversió pública i la despesa corrent de les administracions.