Valls

Totes les opinions

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i Habitatge de l'Ajuntament de Valls.

Bus urbà per totes les butxaques

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Valls.

Ara fa cosa d'un any, vam modificar l'ordenança del bus urbà de Valls, creant el bitllet de tarifació social. Aquest fet permetia incorporar a les tarifes existents de bitllet normal, reduït i abonament un de nou amb cost zero. Per tant, disposàvem d'una nova eina per a l'accés gratuït al transport públic municipal. Fins aleshores suplíem la necessitat d'ús gratuït amb la concessió de subvencions.

Òscar Peris, regidor de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls.

Agost és nom de fira, a Valls

Òscar Peris.

L’olor de préssecs grocs que s’estén pel carrer de la Cort, tractors gegants al bell mig del passeig de l’Estació, plantes d’herbolari a la plaça del Pati que t’atreuen pels seus aromes i parades d’embotits artesans a la plaça dels Quarters que conviden a picar. Són records d’infància que es reviuen cada any a Valls quan tot just arriba l’agost. Perquè ja són 63 anys de trajectòria de la Firagost, gairebé una vida, i per als vallencs i les vallenques aquesta fira del camp català que novament acabem de celebrar de manera multitudinària va lligada a les seves vivències personals.

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i Habitatge de l'Ajuntament de Valls.

Festes de barri, epicentres de convivència i amistat

Jordi Cartanyà.

Animades converses nocturnes al voltant d’una llarga taula amb estovalles de paper, cançons de sempre reinterpretades per entranyables orquestres, canalla tombant a totes hores gràcies a la llibertat que dóna l’estiu i entretinguts concursos i competicions de tota mena que treuen a la llum les habilitats més ocultes dels nostres veïns. Això i molt més són les festes majors dels barris de Valls, autèntics epicentres de la convivència i l’amistat, entre mitjans de juny i mitjans d’agost.

Marc Moncunill Rovira, secretari d’Imatge i Comunicació d’ERC Camp de Tarragona.

Set anys de mobilització

Marc Moncunill.

La societat catalana ja fa set anys que està mobilitzada i fa camí cap a la República Catalana. Fa un parell de dies que llegeixo que certs partits no promouran la participació al referèndum per manca de garanties, però en totes aquestes notícies, articles i opinions no em saben concretar quines són aquestes garanties que enyoren.   Potser es refereixen a l’obertura dels col·legis electorals, però si aquests no s’obrissin el que no hi hauria seria referèndum.

Nil Cartanyà, membre de les JERC Valls.

L’Acampada Jove, social i reivindicativa

Imatge promocional de l'Acampada Jove (Autor: La Mancha Rock)

Aviat s’acosta la data senyalada per molts joves dels Països Catalans, l’Acampada Jove 2017. Enguany, els dies seran el 13, 14 i 15 de juliol a Montblanc, amb un cartell immillorable, xerrades, llocs de trobada, debat social combinat amb molta festa. L'Acampada Jove ja anunciat el cartell de xerrades del festival, que cada any té una dosi elevada de críticapolítica. Enguany, amb l’objectiu de debatre entorn temes centrals de la construcció d’un nou país i amb la mirada posada en el referèndum, l’organització ha preparat xerrades i tallers entorn temes com la diversitat, els drets socials i el procés constituent, el treball digne o la igualtat.

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i Habitatge de l'Ajuntament de Valls.

Volem mullar-nos

Jordi Cartanyà.

A la vida sovint t'has de mullar per alguna causa justa. Som persones, tenim consciència i valors. Ens mullem per algú a qui estimem, ens mullem per una fita política com el referèndum de l'1 d'octubre i el sí a la independència de Catalunya, i ens mullem pels altres quan creiem que els hem d'ajudar. Aquest diumenge, 9 de juliol, ens demanen que ens mullem. Se celebra a tota Catalunya el 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple'.

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i Habitatge de l'Ajuntament de Valls.

El nou Club Social, una eina efectiva i afectiva per a la ment

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Valls.

El passat mes de març, en un article en aquest mateix setmanari, parlava de salut mental amb motiu de l’obertura del Centre de Dia de Salut Mental a Valls. Acabava l'article amb una reflexió, en forma de desig, sobre la necessitat de dotar la ciutat d'un Club Social, la darrera eina que ens feia falta per poder tenir una atenció integral a les persones que tenen alguna malaltia mental. Finalment aquest somni tant anhelat pels afectats i les seves famílies serà una realitat.

Josep Maria Pallàs, president comarcal d'ERC a l'Alt Camp.

Keep Calm i votarem

Josep Maria Pallàs.

La hiperventilació perpètua en què habiten alguns independentistes perjudica greument la salut dels afectats i acaba per afectar l’ànim general del moviment d’alliberament nacional. Aquesta hiperventilació es caracteritza per, entre d’altres coses, un qüestionament compulsiu i precipitat de la sinceritat i el compromís del govern amb el referèndum. Són, recuperant una expressió ja antiga, una autèntica quinta columna del procés.

Pep Alsina Rull, cap de llista i regidor d’ERC a la Riba.

Industrials o turístics?

Josep Alsina.

La Riba és i ha estat un municipi industrial. Tenim un passat paperer i un present paperer però, un futur paperer? No està clar, perquè la distribució actual de l’activitat industrial, cos a cos amb la activitat residencial i l’orografia tant especial, limiten el creixement de la indústria. Potser es mantindrà, però el creixement serà molt contingut. Si mirem al futur, cal plantejar-se seriosament el desenvolupament turístic del municipi.