Valls

Totes les opinions

JORDI CARTANYÀ, PRIMER TINENT D'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE VALLS.

Posar fre als contagis tan sols depèn de nosaltres

Les noves mesures.

La situació sanitària derivada de la Covid-19 s’està agreujant. Com diuen els experts en salut pública, s’aproxima al punt crític que la farà insostenible. Es van imposant restriccions, i amb elles sorgeixen els eterns debats de si són apropiades. És evident que no agraden a ningú, perquè tenen conseqüències: econòmiques pels qui no poden fer activitat, socials pels qui no es poden relacionar amb altres persones.

JORDI CARTANYÀ, PRIMER TINENT D'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE VALLS.

Una sentència que sí fa justícia

Jordi Cartanyà.

Dimarts al vespre saltava la notícia: el vallenc Cèsar Puig, juntament amb Josep Lluís Trapero, Teresa Laplana i Pere Soler, eren absolts en el judici pels fets de l’1 d’octubre. Una molt bona notícia, que dona raó i credibilitat al seu relat i desmenteix les tesis de la fiscalia. És evident que el primer que cal fer és alegrar-nos per tots ells, però especialment pel Cèsar i la seva família, que han viscut tres anys de tensions, calúmnies i difamacions.

Jordi Cartanyà Benet, president del Consell d’Administració del Pius Hospital de Valls.

Pius Hospital de Valls, garantia de futur

Pius Hospital de Valls.

Tots i totes nosaltres hem passat per algun dels serveis que el Pius Hospital de Valls ens ofereix. Des dels naixements fins l’atenció sociosanitària, passant per tota mena de necessitats, ja siguin lleus o greus. Per a una ciutat és fonamental disposar d’uns serveis de salut de proximitat. Fa temps que estem treballant per fer un canvi en el model que ens garanteixi que aquest servei segueixi tenint els nivells de qualitat actuals.

JORDI CARTANYÀ, PRIMER TINENT D'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE VALLS.

Robert Gerhard, a peu de carrer

Inauguració de l'Aula Gerhard a l'IEV el setembre de 2018.

La figura de l’il·lustre compositor vallenc Robert Gerhard (1896-1970) agafa més relleu que mai enguany i l’any que ve. El 2020 celebrem els 50 anys de la seva mort i el 2021, els 125 del seu naixement. És, doncs, un període idoni per recuperar-lo i reivindicar-lo com a patrimoni mundial de la música. Però, alhora, és una efemèride que en aquest moment de la història de Catalunya que vivim pren un enorme significat per la implicació que Gerhard va tenir en la II República, i el seu posterior exili.

Núria Gavarró i Rodríguez, 3a tinent d’alcalde i regidora de Transparència, OAC i TIC de l’Ajuntament de Valls.

L'Oficina d'Atenció Ciutadana renova la certificació de qualitat

Núria Gavarró.

L’Oficina d’atenció ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Valls ha renovat, per sisè any consecutiu, la certificació de qualitat ISO 9001-2015, i això significa que es manté el servei amb els nivells d’excel·lència tot i la pandèmia del Covid-19. L’OAC concentra l’assistència integral i personalitzada a la ciutadania vallenca de tots els tràmits i serveis en una mateixa ubicació a la Plaça del Blat i s’hi regula el funcionament dels punts de registre i digitalització.

JORDI CARTANYÀ, PRIMER TINENT D'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE VALLS.

Mai podran inhabilitar la nostra determinació

Jordi Cartanyà.

Els catalans i les catalanes acabem de ser víctimes d’un nou atac directe i sense precedents a la principal institució del país i a la figura del Molt Honorable President Quim Torra. S’aparta amb total impunitat un President de la Generalitat, escollit democràticament, per haver exercit i reivindicat la llibertat d’expressió. És un fet gravíssim que no podem normalitzar. La Junta Electoral Central hauria de vetllar per la defensa dels drets democràtics i d’expressió en període electoral però, com tots els estaments judicials espanyols, va optar per atacar tot el que ve de Catalunya i que sorgeix dels partits i les persones independentistes.

JORDI CARTANYÀ, PRIMER TINENT D'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE VALLS.

Valls exporta cohesió social

Jordi Cartanyà.

Estem d’enhorabona. Dues realitats socials que són ben presents a Valls i que s’han agafat de la mà gràcies a un innovador projecte municipal acaben de rebre un reconeixement que ens deixa especialment satisfets per la feina feta. L’espai de trobada i acompanyament entre el col·lectiu ‘Dones en Xarxa’ i el col·lectiu d’infants i joves immigrants sense referents familiars, ha dut a la nostra ciutat a ser un referent.

Teresa Rull Ferré, regidora d’Educació i Política Lingüística de l'Ajuntament de Valls.

Amb l’educació no s’hi juga

Teresa Rull.

Aquesta setmana ha començat un nou curs escolar amb ganes i expectació, i també amb dificultats, segurament perquè és el més excepcional que tots recordem. I, precisament per contrarestar aquesta excepcionalitat, els equips directius i tots els docents han treballat intensament durant tot l’estiu per tenir-ho tot a punt, i ho han fet tan bé com han pogut, per garantir l’estabilitat dels grups, el que coneixem com a grups bombolla, i vetllar pel benestar dels nostres fills i filles.

JORDI CARTANYÀ, PRIMER TINENT D'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE VALLS.

Un nou curs amb totes les garanties

Jordi Cartanyà.

Aquesta setmana hem estrenat el nou curs escolar marcat per la pandèmia. Ens trobem davant d’un inici de les classes a les escoles i els instituts protagonitzat per les mesures d'higiene que han de garantir la màxima seguretat d’alumnes, professorat i personal no docent. Tothom fa un gran esforç per normalitzar una situació que no és normal, però que no ens ha d’impedir complir amb el dret a l’escolarització i l’educació que tenen els xiquets i les xiquetes.