Vic

Totes les notícies

Us convidem a la festa de presentació de Joan Ballana com a candidat a l'alcaldia de Vic

Benvolguts, benvolgudes, Els resultats a les passades eleccions europees van suposar una gran empenta en el nostre ànim de complir una de les trasques més importants que ens hem proposat: mirar d’obtenir un gran resultat a les eleccions municipals de l’any vinent. És per això que aquest proper divendres, 11 de juliol, ERC Vic té el plaer de convidar-vos a la Festa Presentació del candidat a l’alcaldia, Joan Ballana. Un cop escollit per l’assemblea de militants a finals del passat 2013 i havent finalitzat la campanya de les eleccions al Parlament Europeu, ens proposem fer una jornada de presentació del nostre candidat davant la societat vigatana. En aquest cas, un acte-festa al carrer on pretenem que el màxim de gent pugui venir i parlar tranquil•lament amb ell. L’acte es farà a la Rambla del Passeig (cruïlla amb el Carrer Manlleu), començarà a les 7 de la tarda i s’allargarà fins les 9 del vespre. Comptarà amb diverses propostes com tallers infantils, una actuació d’en Quim Vila, un petit parlament del candidat Joan Ballana, de la secretària general del partit Marta Rovira, i unes quantes sorpreses més... És un acte pensat per a totes les edats, per a que convideu a tothom qui vulgueu, per a poder parlar amb tothom i de tot, per trepitjar carrer. Us hi esperem a tots! És un acte pensat per a que el gaudim tots junts!

Moltes gràcies pel vostre suport a les eleccions europees!

Amb la perspectiva i la calma de deixar passar un parell de dies després d'una jornada molt emocionant per a nosaltres, no podem oblidar-nos de donar les gràcies a tots els vigatans i vigatanes que ens vau fer confiança a les passades eleccions europees. No hi ha paraules per descriure l'orgull de veure com 5043 dels nostres conciutadans i conciutadanes creien avinent triar la nostra candidatura, xifra que suposa més del triple de suport del que vam rebre a les europees del 2009, i que ens va situar com a segona força més votada a la ciutat de Vic. Podem dir amb orgull que vam ser la força més votada a moltes meses i a uns quants col·legis electorals. Això sens dubte en dóna el tremp necessari per a continuar treballant per la nostra ciutat i el nostre país, amb el compromís que sempre hem volgut transmetre. Insistim, moltíssimes gràcies! I que quedi una cosa clara: el 25-M va tenir un clar guanyador, que va ser Catalunya.

Ballana presenta les primeres iniciatives com a cap de llista d'ERC-SOM Vic

ERC Vic, ha presentat avui la primera acció del projecte municipals 2015. A l’emblemàtica plaça dedicada al president de la Generalitat Francesc Macià, Joan Ballana i Pere Ricart, acompanyat per l’encara convalescent Joan López han presentat una iniciativa pionera per tal de fer possible l’autogestió econòmica i no haver de dependre de cap entitat bancària. Tal i com ha dit Ballana “és una acció innovadora a la ciutat i compromesa amb la transparència i l’autofinançament d’aquest nou projecte. Estem decidits a autofinançar-nos per no dependre en exclusiva dels bancs per fer arribar el nostre projecte a totes les llars de la ciutat”.Per aquest motiu ERC Vic ha editat uns BONS  D’AJUT  de  subscripció  popular  de  5€, 10€, 20€ i 50€  per  ajudar  a finançar el projecte i la precampanya que seran bescanviables per diferents obres i/o peces, originals o reproduccions, d’alt valor històric pel nostre país i difícils de trobar en l’actualitat. Totes les obres, tan originals com reproduccions, s’han numerat i són sèries limitades.   Joan Ballana, també ha anunciat que a la web d’ERC VIC www.esquerra.cat/vic s’hi podran veure reflectits els sous dels dos regidors, així com la quantitat mensual que rep el grup municipal d’ERC-SOM Vic a l’Ajuntament i les quotes que paguen cadascun dels dos regidors per sufragar el préstec que es va fer per costejar les diferents accions i projectes al llarg del mandat actual 2011-2015, o l’import de carta financera que paguen al partit. Aquest nou impuls pretén aprofundir en la transparència  i proximitat vers la ciutadania de Vic.     Ballana, també ha aprofitat l’ocasió per anunciar que, a partir d’ara, abans de cada ple municipal a l’Ajuntament de Vic, ERC donarà a conèixer el seu posicionament en alguns punts de l’ordre del dia que, per una raó o altra, calgui ressaltar per l'interès de ciutat, així com el sentit del vot en totes les mocions amb l’única voluntat d’informar a la ciutadania de la postura d’ERC respecte als temes que es debatin en el Ple.

Assemblea local i d'elecció de candidat per a les municipals del 2015

Aquest dimarts, 10 de desembre, van tenir lloc al Centre Cívic Can Pau Raba de Vic dues convocatòries d'assemblea de la secció local de ERC-Vic: en primera instància, es va posar a votació dels militants la ratificació de la proposta de nova executiva que ha d'encarar els camins que el partit ha de seguir a Vic durant els propers dos anys, amb tots els reptes apassionants que hi ha sobre la taula tant a nivell local com nacional. Aquesta executiva, presidida per en Pere Ricart, pretén sumar i seguir amb la feina feta aquests darrers quatre anys sota la presidència de Josep Maria Font, que hi continuarà lligat fent el paper de responsable de la secretaria d'entorn, per tal de seguir donant una rellevància especial a la tasca que aquests últims anys s'ha fet respecte a la relació del nostre partit amb altres partits i entitats de la ciutat, com queda reflectit en iniciatives com les de l'acte unitari a Companys o el Compromís de Vic, entre altres. D'entrada, els acompanyaran Josep Maria Diéguez, com a secretari d'organització, Santi Crusellas, secretari de finances, Susanna Costa, secretària de la dona, Joan Ballana, secretari de política municipal, Albert Palou, secretari de imatge i comunicació, i com a vocals la Maria Molas, en Mohamed El Mard i en Ramon Cirera.   A continuació, es va procedir a realitzar l'assemblea de selecció del candidat d'ERC a Vic per a les properes eleccions municipals, teòricament previstes pel 2015. Només l'actual regidor de convivència i seguretat de Vic, Joan Ballana, va presentar candidatura, avalada prèviament per més del 50% dels militants de la secció local. En el discurs previ i posterior a la votació que el va ratificar com a candidat, Ballana va insistir en que seguirà treballant amb humilitat, proximitat, confiança i estima per la ciutat, va animar la militància a treballar amb l'orgull de tenir un projecte propi, i a centrar-se en escoltar una ciutadania que gairebé sempre té solucions als problemes de la ciutat que, massa sovint, als polítics els costa de veure.

Joan Ballana, serà escollit candidat d'ERC a l'alcaldia de Vic

El passat 18 de novembre ERC Vic, convocava la seva assemblea de militants per tal d'escollir el proper candidat a l'alcaldia de Vic per les municipals de 2015. Avui dia 5 de desembre a les 20h, tal i com senyalava la convocatòria ha acabat el termini de presentació de candidats, essent la candidatura de Joan Ballana la única que s'ha presentat. Ballana amb més del 50% d'avals de la militància recollits, serà ratificat per l'assemblea de militants d'ERC el proper dimarts dia 10 de desembre. COMUNICAT COMISSIÓ ORGANITZADORA Avui dijous dia 5 de desembre a les 20h, i un cop acabat el termini de presentació de candidatures a l’alcaldia de Vic per ERC, el company Joan Ballana i Gonzalez militant d’ERC nº 35955 ha presentat en termini i forma adequada les signatures necessàries de militants de ple dret a la Comissió Organitzadora de l’Assemblea.   Així doncs, Joan Ballana ha estat l’únic candidat que s’ha presentat i per tant serà ratificat com a candidat a l’alcaldia de Vic en la propera assemblea de militants.

ERC expressa el seu condol per la mort de Josep Romeu

Esquerra Republicana de Catalunya lamenta profundament la pèrdua de Josep Romeu, escriptor, mestre i  militant històric de l'independentisme català. Amb la pèrdua d'en Josep, marxa una persona culte i compromesa amb uns ideals de justícia social i llibertat nacional. Des d'ERC el seu partit des de fa molts anys, volem expressar el nostre més sentit condol a la família i amics per tant sentida pèrdua. Descansa en pau patriota incansable.

ERC Vic demanarà que es faci una revisió de l'ús dels locals dels grups municipals a l'Ajuntament de Vic

Arran d'una informació feta pública el divendres passat per part d'un mitjà de comunicació, ERC Vic demanarà que es faci una revisió de l'ús dels locals dels grups municipals a l'Ajuntament de Vic i se n'impulsi, si és el cas, un reglament intern que en reguli l'ús i el funcionament, per tal que s'adeqüin als usos i funcionalitats convingudes, atribuïbles només a l'exercici de les funcions dels grups municipals per la seva tasca política municipal a Vic. Des d'ERC Vic no podem acceptar que cap grup polític de l'ajuntament utilitzi les dependències municipals per exercir la discriminació entre els ciutadans i ciutadanes de la ciutat sota cap concepte. Només en igualtat d'oportunitats i deures farem una societat més cohesionada Alhora entenem que cap grup polític pot utilitzar les dependències municipals com a seu social i/o nacional del partit, i exercir-hi aquestes funcions com a tal, donat que els ciutadans de Vic no tenen perquè sufragar les despeses que es derivin del legítim exercici polític de qualsevol partit a nivell supramunicipal, donat que estaríem viciant el noble objectiu que els grups municipals de l'Ajuntament de Vic puguin disposar d'un local municipal per treballar per la ciutat que representen.

Aprovada per unanimitat la moció d'ERC en defensa de l'autonomia local, i també l'exercici de la sobirania fiscal

Aquest passat 4 de març va tenir lloc a l’Ajuntament de Vic una nova sessió ordinària del Ple municipal de la nostra ciutat. D’entre els acords que van ser aprovats sense problemes pel plenari, que anaven des de temes relacionats amb els convenis que fan possible seguir amb la tasca d’atenció a situacions familiars especials del Punt de Trobada fins a l’admissió a tràmit del reglament de funcionament del Patronat de la ciutat antiga de Vic, o l’aprovació de les bases per a la concessió de subvencions a la ciutadania, entre altres, en volem destacar una: la iniciativa d’aprovar inicialment el nou reglament d’honors i distincions de l’Ajuntament de Vic. Com va exposar el regidor de ERC-SOM Vic, Joan López, aquesta proposta neix del Consell de Ciutat de Vic i d’un grup de treball que va sorgir de la seva proposta. L’elaboració d’aquest reglament és en sí mateix un exemple d’una de les vies de participació ciutadana en el dia a dia de l’Ajuntament que avui en dia són a disposició dels ciutadans.   Un aspecte rellevant d’aquest Ple municipal va ser la confirmació d’una de les nostres senyals d’identitat en aquests moments que vivim: és hora de primar el diàleg i l’enteniment en base a allò que ens pot unir en aquells temes transversals que ens incumbeixen a tots. La gent no entendria que algunes accions es quedessin al tinter per desídia en la recerca de consensos.   Això va quedar reflectit en dues de les mocions: en primer lloc, la moció presentada per ERC en defensa de l’autonomia local i del règim competencial local de Catalunya, per davant de les inadmissibles ingerències que l’estat va anunciar en boca del Ministre Cristóbal Montoro. El Govern de l’estat espanyol pretén impulsar una reforma del règim local que atempta directament sobre les competències assumides per la Generalitat de Catalunya; no podem acatar davant un nou atac a l’autonomia catalana encobert amb arguments d’eficiència econòmica, és per això que ens agrada que aquesta moció fos aprovada per unanimitat de tots els partits vigatans.