Vic

Notícia

Nou embat al Mercat Municipal

Des d’inicis del 2018 l’equip de govern deixa de pagar les quotes comunitàries de les parades que són propietat de l’Ajuntament

Fa dos mesos van deixar a zero la partida econòmica que hi havia per remodelar el Mercat


El grup municipal d’ERC-SomVic denunciem una vegada més la pressió i l'ofec econòmic que el govern de l’ajuntament de Vic està inoculant de manera sistemàtica al Mercat Municipal de Vic.
Han passat dos mesos des que el govern de l’ajuntament de Vic va deixar a zero la partida econòmica que hi havia per remodelar el Mercat, en una clara voluntat de no apostar pel Mercat Municipal de la ciutat. El nou embat ha estat l’impagament de les quotes comunitàries de les parades que han revertit a l’ajuntament i que des d’aquest 2018 el govern ha deixat de pagar, vulnerant l’acord de Ple de 2 de desembre de 2009 en el qual s’hi obligava. Aquesta decisió, a banda de ser un incompliment d’un acord de Ple, és una decisió política del govern i de l’alcaldessa que, clarament, busquen tancar el Mercat.

L’impagament de les quotes comunitàries de les parades implica el mateix problema que si en un bloc d’habitatges un banc propietari de pisos no liquida la quota comunitària a la comunitat, això perjudica els veïns i veïnes que hi viuen i accelera el deteriorament de l’edifici.

Des d’ERC Vic volem manifestar que estem treballant de manera ingent perquè el Mercat pugui reeixir. El nostre projecte de ciutat passa per fomentar el comerç de proximitat, ajudar als productors locals i propulsar tot l’enorme potencial que el mercat municipal aporta a la ciutat. Cal fer possible la remodelació i convertir el Mercat en un pol d’atracció comercial, social, econòmic i cultural.

Els mercats han estat i són un espai de proximitat, de tradició, del tracte familiar i del producte de Km 0. Generen sentiment de comunitat, impulsen les relacions humanes i personals, per tant, promouen la cohesió social, generen punts de trobada i integració social. Els mercats també són una clara aposta per la sostenibilitat, l’ecologia i l’economia social. Donar suport al comerç de proximitat vol dir salvaguardar els llocs de treball i impulsar-ne la creació de nous.

La renovació del Mercat produiria un benefici per als comerciants que hi operen però sobretot per la ciutat. Actuaria veritablement com un nou motor econòmic, urbà i social.

En un moment en què les ciutats del país, siguin del color polític que siguin, estan remodelant els seus mercats i realitzant àmplies campanyes de foment del comerç de proximitat, no podem permetre que Vic es quedi sense. Estem en condicions d’afirmar que el Mercat no tancarà perquè estem convençuts que la majoria de veïns i veïnes de Vic el volen veure reeixir. Amb l’ajuda de la ciutadania, així com també de la comarca d’Osona, trobarem la manera que el Mercat tiri endavant i en els propers mesos se’n comencin a veure els resultats.